Bouračka pokračování

karoserie, narazniky, skla atd.
Nonamed - FK

Bouračka pokračování

Příspěvek od Nonamed - FK »

Někde jsem tady psal o tom, že na brigádě do mě nějaká pinda nacouvala. Má to pokračování (dovolím si ocitovat sám sebe ze škoda techwebu...)
http://zajcewww.sucks.cz/auto/new/ tohle mě sere nejvíc. Otevřeli jsme dveře /modří už vědí, bylo to flexou/ a pod nimi krásné překvápko. Povšimněte si zejména toho, jak zmizela mezera u plastů sedačky a nerovnoměrnosti případně absenci spáry mezi dveřmi...
otázka večera je: Kolik cca může stát oprava? Můžu poskytnout i kopii protokolu od likvidátora, pokud vám to pomůže...
Likvidátor napsal "Pravděpodobná totální škoda"... (jinak, když je totálka, může se auto opravit a jezdit s ním?)
Monstrak - FK

Re: Bouračka pokračování

Příspěvek od Monstrak - FK »

Daj peníze a auto ti nechaj se všim všudy. Totálka automaticky neznamená, že je auto nepojízdný a nesmíš s ním jezdit. Ale cena opravy auta překročila nějakou danou hranici v procentech (např 70%). Servis přece udělá kalkulaci a pojišťovák řekne jestli je to totálka. Dá se do toho vejít použitim náhražek nebo použitejch dílů.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

no ty jo to je fakt radost! a víš aspoň kdo ti to udělal nebo jsi došel k auto a tohle tam na tebe čekalo?? To je fakt nemilé :( dveře ty jsou jasné a nevím co s tím prahem nebo spíš s kastlí jestli není celá nějak pohlá...teoreticky by ti mělo stačit vyříznout kus prahu s tím sloupkem a navařit to tam...Ale jako fakt upřímnou soustrast! to se stát mi tak si hodím smyčku kolem krku
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Moje zkušenost je taková, že výměna dveří ve značkovém servisu přišla na cca 20 000Kč.
Normálně to musíš opravit za čtvrtinu. Koupíš použité dveře a dáš je nalakovat.

V případě likvidace jako totální škoda to samozřejmě nemá vliv na registraci a další použitelnost auta. Je to jenom jeden ze tří způsobů jak se s tím vypořádá pojišťovna. Zrovna totálka je ta horší možnost.

Když mě nabourali, tak jsem si vybral likvidaci rozpočtem. Přijel odhadce, okouknul to, zadal do compu a vypadla z něj suma. Práci počítají komplet, na díly počítají nějakou amortizaci (super věc). Takže mi za blatník a dveře dali padesát procent (naštěstí jsem neměnil ani jedno)
Když by ale po výpočtu zjistil, že cena opravy překračuje tabulkovou hodnotu auta, tak by to likvidoval jako totálku. To už neřeší kolik bude stát oprava. Vezme jenom tabulkovou cenu auta, odečte cenu vraku a rozdíl ti vyplatí. Např. Felda tak má cenu 35k (berou průměrnou výkupní cenu v bazaru, nikoli prodejní), odečtou 25k které získáš prodejem vraku a daji ti 10k.
Maji samozřejmě fakt super tabulky. Pojízdné auto má směšnou výkupní cenu, ale vrak má hodnotu jako prase.
Poslední možnost není pro naše auta výhodná. Dáš auto do servisu, oni auto opraví a pojišťovna to zaplatí. Bohužel na našich veteránech zaplatí polovinu ceny dílů a ty doplatíš druhou polovinu. Tahle možnost je vhodná na zánovní auta.
Mailo - FK

Příspěvek od Mailo - FK »

Má zkušenost s "totálkou" :
kámoš na náledí ťukl do jednoho auto a do kámoše ťukli další čtyčři auta. On zaplatil pokutu za způsobenou škodu, ostatní účastníci taky a zbytek si už řešili pojišťováci. A tot tak že za dva dny po nehodě se kamarád i s autem dostavil na pojišťovnu tam to vzhlédli a řekli "totálka". Způsobem popsaným Atnarfusem kamarád dostal 25klacků na ruku a jel dom. Tam jsme se přes zimu na pár týdnů zavřeli do garáže, poléčili to a bylo. Oprava v dílech vyšla asi na 5tis. A za zbytek jsme se měli krásně až do jara :D
smazany clen - FK

když už jsme u těch oprav...na kolik by vyšly cca nový zadní blatníky? chci koupit novy, nechat je stříknout a dát na auto..vyplatí se to? nechce se mi jen dávat lemy ale radši komplet nový (pokud to nebude extrémní částka)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Nové zadní blatníky nemá cenu dávat celé. Je to docela pakárna. Lemy bohatě stačí. Hnít to bude ať dáš nové blatníky, nebo jenom lemy. Naopak když dáš celé blatníky, tak toho vaření je daleko víc a bude ti to reznout i nahoře u střechy.

Zadní blatníky samozřejmě musíš lakovat až po přivaření.
smazany clen - FK

A zadní dveře jdou otevírat a zavírat normálně? Kolik je normálně mezera mezi těma plastama u sedačky?
Nonamed - FK

zadní dveře jdou taky hůř, protože ten sloupek je zatlačenej dovnitř... Od pojišťovny přišlo 16 tisíc a začaly se dít věci, jen počkejte až se dostanu domů :twisted:
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

Pelda píše: to se stát mi tak si hodím smyčku kolem krku
Pelda: Dobrá rada nad zlato. :lol: :lol: :lol:
Nonamed: Upřímnou soustrast. :(
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
Nonamed - FK

zdenda: v pohodě, žiju (zatím) :) Teď jsem ve škole, ale až se dostanu domů, nafotím "průběh akce" ;)
Nonamed - FK

redroker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redroker »

V dubnu 2013 feldu sestřelil starej trambus na křižovatce,kdy byl zrušen celej zadek,konkr. 5 dveře,pravý blat.,levý málo,světla,nárazník (utržený z úchytů),zadní čelo,všehny plastové díly v kufru. Ještě doteďka nemohu pochopit, jak nás řidič trambusu mohl na té křižovatce přehlédnout. Stáli jsem v křiž.,protože jsem chtěl odbočit z hlavní na vedlejší a dával jsem přednost protijedoucím. Náraz přišel cca po 10 vteřinách v rychlosti asi 50-60km/h,žádné brždění,žádná snaha o úhybný manévr.
Auto bylo normálně pojízdné, takže po sepsání záznamu o nehodě jsem odjel do cíle (1km), tam jsem jej odstavil a zaplachtoval. Byl jsem rozhodnut, že feldu nechám sešrotovat,protože jsem myslel, že od pojišťovny dostanu pakatel,nebo že na ní bude závažný problém,který nepůjde opravit. Pojišťovna ((ČP)viníka zareagovala rychle. Za 5 dní byl na místě technik pojišťovny,který ji ohodnotil jako slešně zachovalou,vyfotil i veškeré faktury za opravy.
Během několika dnů mě kontaktoval likvidátor a sdělil mi, že rozhodl o totálce, hodnota auta před havárií je 30000kč a že mi vyplatí 23000kč, zůstatková je 7000kč.
Několikrát jsem auto dal na Aukro a jiné inz. servery,nejdříve za těch 7000kč, pak 6000, ale zájemci stále smlouvali že je to hodně.Někteří ji chtěli za cenu šrotu, tedy 1000-2000kč. Já si auto v té době cenil na víc, protože jej udržuji v max. možné kondici,tedy pravidelná údržba,opravy. Na autě např. byly zrezlé jen prahy a drobně 5-té dveře, motorově perfektní. To ale nikdo nebere,prostě je to staré auto.
Nakonec jsem se naštval a feldu nechal v místní vesnici,kde auto 3 měsíce stálo, opravit u karosáře. Zakoupil jsem na netu všechny díly v ceně cca 13000kč, repas. dveře v plné výbavě a laku za 4500kč,nárazník ve výprodeji za 400kč a za práci jsem dal 8500kč. Nakonec jsem přeplatil jen 3tis. což je slušný.Nechal jsem pak udělat radši geometrii náprav,kde nenašli vážný problém (mírně hnutá zadní).Autu trvalo asi cca 200km,než se dostalo do 100% kondice, byla zatuhlá převodovka a brzdy vlnily,není divu když čtvrt roku stálo. PS: Fota na mém profilu
Odpovědět