Rezonuje od 2350-2750ot
-
smazany clen - FK
Rezonuje od 2350-2750ot
Cao lidi,mam na me felcce jeste jeden problem,pri techto otackach 2350-2750 motor vydava divny zvuk,docela dost rachoti:( nevim cim to je ale je to den odedne horsi,nevite nekdo cim to muze byt? musim ho ted bud podtacet nebo vytacet aby me normalni chod,vubec netusim cim to a muze to mit nejakou spojitost s olejem? pac se mi ted straci a je tam pozehnane malo uz musim dolivat.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rezonuje od 2350-2750ot
Těžko takhle na dálku odhadovat. Může to dělat motor, může tam rezonovat něco okolo, může to dělat převodovka.
Mě třeba drnčel plastový kryt nad motorem. Jak je tam tam guma v hliníkovém oku, tak ta se omačkala a pak se dekl klepal.
Navíc je každý motor trochu jiný. Feldy mám dvě a jedna je hlučnější v otáčkách těsně pod 2500 a druhá zase těsně před 3000. Vždy se jedná o takový tlumený hrčivý zvuk. Při vyšlápnuté spojce se ale neprojevuje, tak to může dělat spojka nebo převodovka.
Mě třeba drnčel plastový kryt nad motorem. Jak je tam tam guma v hliníkovém oku, tak ta se omačkala a pak se dekl klepal.
Navíc je každý motor trochu jiný. Feldy mám dvě a jedna je hlučnější v otáčkách těsně pod 2500 a druhá zase těsně před 3000. Vždy se jedná o takový tlumený hrčivý zvuk. Při vyšlápnuté spojce se ale neprojevuje, tak to může dělat spojka nebo převodovka.
-
smazany clen - FK
no,vypada to,ze to je presne ten samej zvuk,co popisujes,ale ten kryt se do toho taky muze pridavat..nevim no,ale ten zvuk je proste divnej,nerachoti nic okolo,je to motor v zavislosti na tech otackach..ale tak kdyz to dela vsem tak ok,jen doufam,ze to bude tissi po tom,co ji dam novej olej..
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Olejem to pravděpodobně nebude.
Já jsem po tom dost dlouho pátral a na nic jsem nepřišel. Když by něco kolem rezonovalo, tak by to rezonovalo i při sešlápnuté spojce. Mě to ale dělá jenom za jízdy a tak odhaduju, že je to spojka nebo převodovka. Mění se to ale podle zatížení motoru. Když mu šlapu na krk, tak to nedělá, nebo to zanikne. Nejvíc je to znát, když jedu po rovině ustálenou rychlostí.
Já jsem po tom dost dlouho pátral a na nic jsem nepřišel. Když by něco kolem rezonovalo, tak by to rezonovalo i při sešlápnuté spojce. Mě to ale dělá jenom za jízdy a tak odhaduju, že je to spojka nebo převodovka. Mění se to ale podle zatížení motoru. Když mu šlapu na krk, tak to nedělá, nebo to zanikne. Nejvíc je to znát, když jedu po rovině ustálenou rychlostí.
-
smazany clen - FK
jo no,to je presne vono ten problem,po te rovine,kdyz clovek jede stale a ma otacky v 2600 je to blby,kdyz se tomu prislapne ztichne to,nevim fakt cim to je,kdyz jako bez kvaltu pridam plyn na ty otacky tak ale ten zvuk je tam take,co uz,ale aspon to neni tim olejem,to sem rad
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
kubik87: s rezonancemi v určitém spektru otáček u 1.6 mám zkušenost v souvislosti s ochranným plechem kolem vnitřního homokinetického kloubu pravé poloosy, něco málo jsem k tomu nedávno psal v tomto příspěvku
Taky je ale dobré vypozorovat, jestli k tomu dochází stále, nebo po sešlápnutí spojky rezonance ustanou, při brzdění apod. ...
Taky je ale dobré vypozorovat, jestli k tomu dochází stále, nebo po sešlápnutí spojky rezonance ustanou, při brzdění apod. ...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Může to dělat i výfuk, krycí plech na svodech nebo segrovky co drží výfuk v silentbloku
-
kubik87 - FK
Díky za rady, auto prověřím ve všech jízdních módech a dám vědět kdy to rezonuje a kdy ne a cihnu na ty plechy vespodu.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Rezonanci v určitých otáčkách jsem vyřešil již v létě a popsal někde ve vlákně o výfuku. Rezonuje výfukové potrubí. Rozsah otáček se liší podle výrobce výfuku.
Vypozoroval jsem to podle toho, že jsem místo starého potrubí Tyll namontoval originál a začalo to rezonovat v jiných otáčkách. Vrátil jsem Till a rezonance se přesunula zpět do původního rozsahu otáček. Pod autem jsem sledoval co se děje a při otáčkách kdy to rezonuje se rozkmitá výfuk v oblasti kolena, kde překračuje zadní nápravu.
Stačilo by tedy vykoumat způsob jak přesunout rezonanci výfukového potrubí mimo frekvenci motoru a byl by klid. Mě se to nepodařilo. Zkoušel jsem změnit tuhost zavěšení i přidat závaží na potrubí. Výsledek je pouze částečný.
Trochu mne štve, že už i originál je takový aušus, že rezonuje.
Vypozoroval jsem to podle toho, že jsem místo starého potrubí Tyll namontoval originál a začalo to rezonovat v jiných otáčkách. Vrátil jsem Till a rezonance se přesunula zpět do původního rozsahu otáček. Pod autem jsem sledoval co se děje a při otáčkách kdy to rezonuje se rozkmitá výfuk v oblasti kolena, kde překračuje zadní nápravu.
Stačilo by tedy vykoumat způsob jak přesunout rezonanci výfukového potrubí mimo frekvenci motoru a byl by klid. Mě se to nepodařilo. Zkoušel jsem změnit tuhost zavěšení i přidat závaží na potrubí. Výsledek je pouze částečný.
Trochu mne štve, že už i originál je takový aušus, že rezonuje.
-
kubik87 - FK
U mě to bylo jen tím že se dotýkal ten plastový kryt motoru, ten silenblok byl pěkně rozžvejkanej, tak jsem ho trochu omotal izolepou, než koupím nový a rezonování ustalo.