"Křupání" při zatáčení

karoserie, narazniky, skla atd.
Jenda1

"Křupání" při zatáčení

Příspěvek od Jenda1 »

Zdarec,
chci se zpetat.. při zatáčení jak na pravou tak levou stranu se ozývá asi od kol podivné "křupání".
Intenzita stoupá při větším úhlu a stejně tak, když zatáčím do kopce. Dále pak čím jedu pomaleji tak je
to více slyšet. Při vyšší rychlosti (nad 50km/h) jsem zvuk ještě nezaznamenal.

Co by to mohlo být za skřítka? Hlavně aby mi neupadly kola po cestě.
vanplus - FK

Re: "Křupání" při zatáčení

Příspěvek od vanplus - FK »

nooo to já mám taky a hlavně když je kolo v záberu a myslim že v mým případě sou to suchý klouby na poloosách páč ty manžety sou dávno po smrti :D tak se mrkni jestli nejsou prasklý manžety poloos třeba to bude taky tím
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Přesně tak, pokud je to křupání, tak to určitě budou homokineťáky. Až ti to začne tahat fest za volant, tak máš pár metrů, auto odstavit na krajnici, páč co nevidět kloub rupne. Kolo ti, ale neupadne, to drží na kuláku a tlumiči. Jen se ti bude na prázdno otáčet poloosa. Auto jde táhnout i tlačit.
moznane

Příspěvek od moznane »

Mě by třeba zájímalo jestli se stím dá jet.. , když tam bude třeba je jedna poloosa ??
Jenda1

Příspěvek od Jenda1 »

Takže jestli tomu rozumím tak manžety a homokineťáky jsou jedno a to samé???
Jsem laik, takže se ptám :)

No dělá mi to asi tak cca 1000 km, tak snad to ještě týden vydrží.
No a ještě jinak se zeptám.. co je potřeba udělat pro opravu (co koupit a kolik to stojí)
a zda je k tomu potřeba jen hever nebo to musí jít do servisu na nějaký seřízení atp.

Díky
Jenda1

Příspěvek od Jenda1 »

Aha..už se na to dívám jsou homokinetické klouby a manžety. Vnější a vnitřní.
Já teda potřebuju co?
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

No mě se už taky dost ozývá pravý kloub :cry: ... Zatím jen takové to tiché mlácení do zatáčky.. Doporučte mi nějakej kvalitní díl, ale myslím si, že u nápravy jedině originál..
pepanek

Příspěvek od pepanek »

To jenda: první koukni na polosy (Doufám, že víš kde je hledat) a skoukni ty homokineťáky, na každé poloose jsou dva.. zkontroluj v jakém stavu jsou nanich manžety.. jestli jsou prasklé apod..
pokud vtom lupe bude potřeba něktérý z kloubů vyměnit taky přikládám odkaz na článek ve kterém je vše perfektně vysvětleno, je to sice na favorita..ale u feldy je to úplně to samé
http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=434
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Vyměnit kloub není až tak pracný, v pohodě to jde i na heveru a nemusí být ani origo, jedině co origo je dobrý koupit manžety, protože druhovýroba nic nevydrží.
jajjcy - FK

Příspěvek od jajjcy - FK »

Já mám něco podobného hlavně kdzž couvu a kola dám do rejdu,tak mi v pravém předním kole jen lupne.Nevíte co to může být?
tony

Příspěvek od tony »

bude to homokineťákem... a lupe to při levé i pravém rejdu nebo ne ??
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

jajjcy píše:Já mám něco podobného hlavně kdzž couvu a kola dám do rejdu,tak mi v pravém předním kole jen lupne.Nevíte co to může být?
Nebo může být i shnilá horní miska pružiny...
jajjcy - FK

Lupe to hlavně při pravým,misky jsou dobrý.
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

jajjcy: a co když zkoušíš přerušovaně couvnou a zase popjet dopředu a tak dokola-dělá to při jízdě fakt jen dozadu nebo i v zápětí si to lupne, když z couvání s chceš rozjet dopředu?
jajjcy - FK

myslím,že jen dozadu musím zkusit a dělá to nepravidelně
Josh123456 - FK

tak to zkus. :-)
buď bych to viděl např. na horní uložení tlumiů, ale spíš ne a nebo teda homoklouby...
no uvidíš.
jajjcy - FK

Tak jsem to zkoušel a jako na potvoru zrovna to neluplo i když jsem s tím dělal vše možné
majkl - FK

Příspěvek od majkl - FK »

Bolthorn píše:No mě se už taky dost ozývá pravý kloub :cry: ... Zatím jen takové to tiché mlácení do zatáčky.. Doporučte mi nějakej kvalitní díl, ale myslím si, že u nápravy jedině originál..
Ve škodovce mi nabídli orig kloub, bylo na něm GKN a stál 2750,- (nebo 1700, když jim nechám vadný), taxem si GKN koupil v Autokelly za asi 900,-.
Josh123456 - FK

jajjcy: no, tak to zkus ještě nějak pořešit. Chtělo by to vychytat momenty v kterých to dělá-jinak takhle těžko radit
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

ahoj tak dneska jsem vyměnil všechny klouby na poloosách a je po křupání a praskání.....
Odpovědět