spojka alebo prevodovka?

vše okolo převodovek
bono

spojka alebo prevodovka?

Příspěvek od bono »

Vcera sa mi vyskytla zavada s radenim, najprv mi zacalo ist spatne radit na vsetkych rychlostiach, potom som zistil ze pri pridani plynu motor nejde do zaberu, akoby preklzovala spojka, ked som pridaval plyn jemne tak motor zaberal, a nakoniec pri parkovani spiatocka ide len cez zuby, je to spojka alebo nieco s prevodovkou?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: spojka alebo prevodovka?

Příspěvek od Atnarfus »

Podle toho co popisuješ vypadá, jako by spojka prokluzovala a přitom nerozepínala najednou. Trochu zvláštní, ale vypadá to právě na spojku.
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

bono: kolik máš najeto vůbec na tu spojku? a co máš za motor?
bono

Příspěvek od bono »

No podla tachometra 110 000 ak nebol stoceny, motor 1,9 Diesel
Josh123456 - FK

nedávno jsem dělal spojku u 1,9 D a tam byl skoro ten samý problém a to ten, že bylo ložisko vůči přítlačáku a lamele nakřivo díky tomu, že se jeho půlka toho přítlačáku propadla přes až k lamele, jelikož, jak se pořád točí tak prodřelo vrcholy pružin přítlačáku a tudíž vystavovalo jen z části více a méně a kolikrát skoro vůbec, když se to ohřálo, ale když to bylo studený, tak to šlo..
bono

Příspěvek od bono »

A Kolko ta stala oprava - cena materiálu?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 31. říj 2008 20:08:48, celkem upraveno 1 x.
Důvod: pravidlo č.4
Josh123456 - FK

bono: materiál byl celkově okolo 2500, protože já samostatně takhle z hlavy nevím, kolik stála lamela+ložisko+přítlačák, jelikož tam bylo ještě špatný futro tyčky spojky a manžeta na homo kloub a také ještě nějaké drobnosti. Myslim že stála lamela + lož. + přítlačák něco okolo 2200kč na tu 1,9D.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Já dělal spojku taky na 1,9d myslím někdy před zimou nebo v zimě a ceny byly následující:

SPOJKA SACHS FEL 1.9D

Lamela 790,-
Kotouc 659,-
Lozisko 298,-

Pak jsem ještě bral zrovna všechny nový silentbloky na převodovku když už byla shozená.
bono

Příspěvek od bono »

Tie silentbloky by som mohol vymenit tiez, mozes mi napisat ako ich mam pytat v predajni, kolko ich je a cena.
Dik.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 31. říj 2008 20:09:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: pravidlo č.4
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

nazdar, mam taky problem, len neni som si isty co to moze byt, mam feliciu 1,3mpi 1997 rok, tiez mi troska ide olej od tesnenia co je na tycke riadiacej , to vymenim coskoro, ale pri rozbiehani ked dam jednicku , tak a zacnem pomaly pustat spojku, zo zaciatku nic, ale tak v polke zacne triast s autom, trocha poskace a ked ju vypustim tak uz potom nic, ale napr ked plynulo a rychlejsie pustam spojku , tak vtedy sa pekne rozbehne bez skubnutia, vsimol som si , napr aj na 5 prevodovom stupni ked idem, a podradim na stvorku --to je priklad , tak pri pomalom pustani spojky tiez pocitim zatrasenie , ked rychllo pustim tak ide pekne, neviete co to moze byt???
mikka

Příspěvek od mikka »

Tipoval bych to na zaolejovanou lamelu
smazany clen - FK

jeden mi povedal este, ze by to mohlo byt na lamele zle pruziny , no neviem teda. Keby s tym nebola taka papracka to pozret, tak to kuknem
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Nemáš náhodou spojkový pedál značně výš než brzdový?
smazany clen - FK

nie, tie su narovnako
Odpovědět