Zahřívání kol
-
smazany clen - FK
Zahřívání kol
Zdarvim Feldaře. Tak mám opět "malý" problémek. Při každé jízdě se mi neuvěřitelně zahřívají obě přední kola. Je mi jasné že tam nějaké tření bude kort u tak starého auta ,ale není přece normální abych na něm po 100m neudržel ruku! Jelikož občas rád přitalčím plyn k podlaze mám docela strach aby jsem se někde nevysekal. Nemůže to být vysypané ložisko? Případně kdyby jste mi poradily které části mám zkontrolovat a vyměnit. Díky moc za názory a za pomoc.
-
mjamriska - FK
Re: Zahřívání kol
u mna to boli brzdy, dal som to vycistit a premazat a musim zaklepat na drevo aj dnes som po 20 km chytil a studene
-
smazany clen - FK
Mám také takový problém.Dělá mi to přední levé kolo.Když po delší jízdě šahnu jen na poklici je horká proti te pravé strany.Myslím si také že je to přibrždovaním,ale slyším i při brždění že mi píská.Neví jestli mužu tak jezdit,jesti to není nebezečné.
-
Lars1 - FK
Kbyby to byli vysypané ložiska tak už bys sis dávno rozbil hubu. Viděl bych to na brzdy.Lukyz píše:Zdarvim Feldaře. Tak mám opět "malý" problémek. Při každé jízdě se mi neuvěřitelně zahřívají obě přední kola. Je mi jasné že tam nějaké tření bude kort u tak starého auta ,ale není přece normální abych na něm po 100m neudržel ruku! Jelikož občas rád přitalčím plyn k podlaze mám docela strach aby jsem se někde nevysekal. Nemůže to být vysypané ložisko? Případně kdyby jste mi poradily které části mám zkontrolovat a vyměnit. Díky moc za názory a za pomoc.
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Zvedni heverem auto sundej kolo a zkus s nim otočit (asi to nepůjde
) pak bych šroubovákem odtlačil destičky od kotouče a když s tím pořád nepůjde točit tak je to ožisko. Pokud to ale budou brzdy tak zaručeně budou kotouče spálený a to uvidíš na první pohled...
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
smazany clen - FK
A ono to nemá hřát? Však když se brzdí tak se to tím asi ochlazovat nebude. 
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Jo ale ne moc. Každopádně se kolo musí volně točit když ho zvedneš. pokud tomu tak není je něco špatně 
Edit: jo a ještě drobnost
pokud budeš chtít točit s kolem na heveru je dobrý mít vyřazeno ...
a pak by se i hodily cihly na zajištění kola aby auto z heveru nesjelo.
Edit: jo a ještě drobnost
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
Barvas - FK
Naprosto přesně, pokud to za jízdy nehučí /hučení se mění se změnou směru jízdy/ tak je přirezlý brzdový váleček. Kotouče nemusí být vždy vyhřáté natolik aby to bylo vidět. Doporučuji stříknout pod manžetu na pístek ze zhora injekční stíkačkou s jehlou trochu brzdovky /málo 1-2 dílky stupnice/ aby to neteklo na kotouč a zatlačit pístek pomocí např. velkého šroubováku dovnitř. Pomocí pedálu brzdy pístek povysunout ven a zatlačit zpět, možno několikrát opakovat. Pokud tu budeš dělat s vymontovanýma destičkama, je to lepší ale pozor aby jsi při vytlačování pístku pedálem brdzy to nepřehnal a nevyjel ti celý ven. Akci zdar! Na 99% je po problému.jirkaf píše:Zvedni heverem auto sundej kolo a zkus s nim otočit (asi to nepůjde) pak bych šroubovákem odtlačil destičky od kotouče a když s tím pořád nepůjde točit tak je to ožisko. Pokud to ale budou brzdy tak zaručeně budou kotouče spálený a to uvidíš na první pohled...
-
simisim
Jo to sem měl taky. Nakonec sem vyměnil pístky s těsněním, destičky, trubičky a hadičky a už to nepřibržďuje. Celková cena v kelly něco kolem pětistovky.