pískající servo-problem

staník

pískající servo-problem

Příspěvek od staník »

chlapi,potrebuji poradit ohledne posilovace rizeni.jde mi nejak tezko,skoro jako 1,3 bez serva.nevite cim to muze byt?olej jsem nikdy nedolival ani nemenil.mam 1,9 diesel!!dikec
Diablo - FK

Re: servo-problem

Příspěvek od Diablo - FK »

ja mam taky fritaka 98, hele mrkni zda mas dostatek oleje, natoc to, dolej OIL, zatoc parkrat at to natahne, zase kapanek dolej, chcipni to, zkontroluj mnozsti a mrkni na servo zda to nekde neunika, ja mel volnou hridel v servu a odnesla to remenice, remen a cely servo jsem menil, slo to taky ztuha a ted mam novy a brnkacka, poradim ti i vymenu kdyztak. CAO
luke.bean - FK

Příspěvek od luke.bean - FK »

Kdyby nebyla kapalina,vydává to šílený zvuky. Zkusil bych nejdřív vyměnit kapalinu a pak se zkusit zaměřit na podvozkový části jestli všechno chodí tak jak má.. (čepa,horní uložení tlumičů...)
staník

Příspěvek od staník »

tak diky za rady,zkusim vymenit kapalinu a uvidim. uz jsem koupil servo kapalinu od jednoho pana kterej dela v servise 2l za 60 kc-cervena,ale nevim kde se nachazi vypustni sroub od serva?a jestli je nejakej odbornej postup pri vymene a kolik litru se tam ma davat.diky
luke.bean - FK

výpustní šroub není. Já jsem vždycky odsál co nejvíc z nádobky vrchem a pak odpojit někde hadici,třeba zpátečku od řízení do nádobky. Ale všechno to asi nevyteče a něco málo tam zůstane. Vejde se tam nějak okolo 2 ltr,záleží kolik starý kapaliny v okruhu zůstane. A nelekni se šílenejch pazvuků až to bude bez kapaliny a někdy trvá pěkně dlouho než se to odvzdušní. Dělá se to na autě když leží na zami,nemělo by být zvednuté a točí se od dorazu k dorazu a dolívá se aby ti tam znova nešel vzduch do okruhu
staník

Příspěvek od staník »

a do haje,tak to je jaksi na me dost komplikovane,radeji to prenecham nekomu odbornemu,ktery s tim ma uz nejakou tu zkusenost!!jeste bych neco podelal!!ale i tak diky za radu!!
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

luke.bean píše:výpustní šroub není. Já jsem vždycky odsál co nejvíc z nádobky vrchem a pak odpojit někde hadici,třeba zpátečku od řízení do nádobky. Ale všechno to asi nevyteče a něco málo tam zůstane. Vejde se tam nějak okolo 2 ltr,záleží kolik starý kapaliny v okruhu zůstane. A nelekni se šílenejch pazvuků až to bude bez kapaliny a někdy trvá pěkně dlouho než se to odvzdušní. Dělá se to na autě když leží na zami,nemělo by být zvednuté a točí se od dorazu k dorazu a dolívá se aby ti tam znova nešel vzduch do okruhu
No já nevím,ale myslím že náplň je necelý ůitr,ne?
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

staník píše:tak diky za rady,zkusim vymenit kapalinu a uvidim. uz jsem koupil servo kapalinu od jednoho pana kterej dela v servise 2l za 60 kc-cervena,ale nevim kde se nachazi vypustni sroub od serva?a jestli je nejakej odbornej postup pri vymene a kolik litru se tam ma davat.diky
Červená (minerál) by se dávat neměla,pouze žlutá/zelená (syntetika).
Diablo - FK

bys cumel jak si feudik chroupa na cerveny :D
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Diablo píše:bys cumel jak si feudik chroupa na cerveny :D
Já netvrdím že to s ním nebude fungovat,ale červený tam nepatří.
Diablo - FK

Ivarek píše: Já netvrdím že to s ním nebude fungovat,ale červený tam nepatří.
v servisu rekli ze muze bejt tak proc ne, je to servo olej, kdyz na to muze jezdit servo u kamionu a Mercedes tak proc ne shade?
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

ja tam mam cervenou uz od vyroby.A vali to furt.Jo a SCANIE to utocijou a Felda ne to bych se na to podival.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No do serv ve Feldě se předepisuje norma G 002 000.Pokud ten červený tu normu splňuje tak je to OK.Samo že to bude fungovat i s jinejma olejema,ale prostě tam nepatří.Proč,to se musíte zeptat konstuktérů z Boleslavy.
Olej do motoru nebo jiné náplně taky dáváte ty co doporučuje výrobce,i když to bude makat s jinejma,nebo ne?
luke.bean - FK

Ivarek píše: No já nevím,ale myslím že náplň je necelý litr,ne?
nevím to přesně,ale řekl bych že když jsem to měnil,tak to polklo přes litr.. kdyžtak kouknu někam do literatury.

Jinak taky lítám na červenej - ATF (olej do automaticé převodovky..)
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

staník píše:tak diky za rady,zkusim vymenit kapalinu a uvidim. uz jsem koupil servo kapalinu od jednoho pana kterej dela v servise 2l za 60 kc-cervena,ale nevim kde se nachazi vypustni sroub od serva?a jestli je nejakej odbornej postup pri vymene a kolik litru se tam ma davat.diky
Ta nová kapalina by měla pomoct jestliže si neměnil nikdy nic...
Josh123456 - FK

0,9litru by se tam mělo vejít, ale nikdy se to tam nevejde po výměně. Si myslim, že max vytáhneš staré tak 0,65 l víc asi ne..
Josh123456 - FK

Diablo píše:bys cumel jak si feudik chroupa na cerveny :D
každopádně by se to míchat nemělo ;) červená je snad jiná než zelená ne?
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Ivarek píše:No do serv ve Feldě se předepisuje norma G 002 000.Pokud ten červený tu normu splňuje tak je to OK.Samo že to bude fungovat i s jinejma olejema,ale prostě tam nepatří.Proč,to se musíte zeptat konstuktérů z Boleslavy.
Olej do motoru nebo jiné náplně taky dáváte ty co doporučuje výrobce,i když to bude makat s jinejma,nebo ne?
Žádná červená není VW norma G.... Nyní se prodává už novější specifikace G 004 000 M2. Taky jsme tam v nouzi dolil červenou a ta se s tou origoš srazila, takže žádné experimenty. Ve škodovce jsem litr koupil za cca 250, což zase není žádná pálka. Proti tomu za kolik tam prodávají třeba jiné oleje. Srovnatelných náhrad moc není a stojí většinou víc (Ekolube Hydrofluid ZH (500 ml) http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=37 za 190,- 500 ml, LiquiMoly http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=773 za 385,- litr, Valvoline SynPower Powersteering Fluid,
Pentosin 11S Synthetic Mineral Base Vw Power Steering Fluid
Pentosin CHF 11S Synthetic Hydraulic Fluid
Bilstein 7.1 Mineral Base Vw Power Steering Fluid
Ten samý Febi (Bilstein), ale v bílé pixli = škoda
http://www.blauparts.com/vw/vw_fluid/vw ... eringfluid
http://www.germanautoparts.com/chemical ... s/Pentosin

origoš
http://photos01.allegro.pl/photos/orygi ... /282657296

Už se to řešilo http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 183&p=1435
http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=17186&hl=
http://www.audi-club.cz/forum.php?prispevek=956
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Josh123456 - FK

Souhlasim s tím, že by se to nemělo míchat-pomalu ani žlutá s zelenou kapal.. buď komlet vyměnit nebo dolít přesně to, co tam je.
Twiggy

Příspěvek od Twiggy »

Taky mám podobný problem s tuhým řízením. Řeším to přes pul roku, jenže se vždy pos.... něco jiného a důležitějšího, tak jsem nucen své snahy přerušit. Někdy se mi stalo, nejčastěji za studena, že 10-15 min fungovalo skoro na točení malíčkem ale pak ztuhne a je to o ničem. Trošku funguje, ale téměř srovnatelné s 1.3 bez serva. Olej jsem měnil 2krat. Podle známého je prý čerpadlo ok. Můžete někdo poradit? Díky
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Tak mě dneska opět vypeklo servo (po dovolenkové příhodě s prasklou hadicí popsané ve starém fóru). Cca měsíc jsem slyšel po zahřátí o řemenice rachocení (hadal jsem to na kladku). Dnes po pár km začalo hodně hučet servo i bez otočení volantu a když jsem se podíval pod kapotu, tak byla od oleje zasviněno celé okolí dolívací nádobky a po odšroubování víčka jsem byla hladina u cca 1 cm od dna a pěnila. Je možné, posilovač odešel a teď to vaří?
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

staník píše:chlapi,potrebuji poradit ohledne posilovace rizeni.jde mi nejak tezko,skoro jako 1,3 bez serva.nevite cim to muze byt?olej jsem nikdy nedolival ani nemenil.mam 1,9 diesel!!dikec
musel bych to videt, ale myslim ze mas mozna vse v poradku. servo u feldy neni zadny zazrak a klidne je mozne ze u 1,9D se servem jde tocit volantem asi stejen dobre jako u 1,3 bez serva (pokud je u ni vsecko v bezvadnem stavu). servo u feldy je spis takova parodie na servo a jaks taks umoznuje u 1,6 a 1,9D parkovani bez toho aby to byla moc velka posilovna. se servem treba u fabie se to neda rovnat ani nahodou
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
smazany clen - FK

To je pravda že u 1,9d to není nic moc. Za jízdy bych řekl že ani skoro nepoznávám že to má servo, ale jde to poznat maximálně tak při parkování nebo zatočení kolama na místě, kdy se sousedovou 1,3 bez serva musím točit dvěma rukama a u mě v pohodě jednou. Ale fakt mi to připadá že má servo mnohem větší sílu při stání nebo nézké rychlosti než za jízdy. Nebylo by špatné to nějak poštelovat aby to bylo lehčí, ale netuším jak. Teoretickou možností by byla změna kola na servočerpadlu za menší, čímž by mělo vyšší otáčky a mělo by posilovat tedy více. Jde o to, jestli to takhle vážně funguje. U Fiatů jsem to tak dělával běžně.
smazany clen - FK

Nojo,jenomže ono to právě nejlíp funguje při tom parkování a to je vlastně na volnoběh,kdy to má nízké otáčky. :| Fakt někdo neví,jestli by to šlo poštelovat?Přece by to mělo mít někde přepouštěcí ventil,aby něco neprasklo.Nebo to žádný nemá? :?:
smazany clen - FK

No to je právě divný proč to chodí lehčeji v nízkých otáčkách. V tom případě by se to muselo fakt někde otvírat při zvýšených otáčkách, takže je to vlastně takový předchůdce dnešních progresivních serv :D
smazany clen - FK

Zbysek píše:No to je právě divný proč to chodí lehčeji v nízkých otáčkách. V tom případě by se to muselo fakt někde otvírat při zvýšených otáčkách, takže je to vlastně takový předchůdce dnešních progresivních serv :D
Jo,Felda byla vždycky průkopníkem. :D
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Nemá někdo schéma toho serva? Čím to může být, že mě to tlačí vrčí a tlačí do expanzky až to z ní vyteklo. Mechanik mě říkal, že prý tam jsou nějaké pístky a nevrací se to zpět.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

ka-spel píše:Nemá někdo schéma toho serva? Čím to může být, že mě to tlačí vrčí a tlačí do expanzky až to z ní vyteklo. Mechanik mě říkal, že prý tam jsou nějaké pístky a nevrací se to zpět.
Dej sem mail,něco ti pošlu,možná z toho něco vyčteš.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Tak jsem vlezl pod auto a našel prasklý spoj na vývodu z čerpadla. Tuším, že jsem to ve starém fóru viděl, že to někdo opravoval. O víkendu tu zavezu ke známému borci co se specializuje na hliník a slitiny (hlavy, disky), tak uvidím co s tím udělá.

Obrázek
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

Zbysek píše:To je pravda že u 1,9d to není nic moc. Za jízdy bych řekl že ani skoro nepoznávám že to má servo, ale jde to poznat maximálně tak při parkování nebo zatočení kolama na místě, kdy se sousedovou 1,3 bez serva musím točit dvěma rukama a u mě v pohodě jednou. Ale fakt mi to připadá že má servo mnohem větší sílu při stání nebo nézké rychlosti než za jízdy. Nebylo by špatné to nějak poštelovat aby to bylo lehčí, ale netuším jak. Teoretickou možností by byla změna kola na servočerpadlu za menší, čímž by mělo vyšší otáčky a mělo by posilovat tedy více. Jde o to, jestli to takhle vážně funguje. U Fiatů jsem to tak dělával běžně.
ja tocil jednou rukou i se 185kama gumama a kratkym rizenim... musis vic snidat ;) . to je fuk. ale u 1,3 ktera ma vse kolem rizeni ok prumerne silyn clovek utoci na miste jednou rukou. kdyz am 1,3 servo jde s tim mozna tocit i hur, krom koncovych poloh ale to je jasne...
felicii jsem odjezdil dost, se vsemi motory a to vcetne nekolika kusu 1,3+servo.... a to servo celkem stoji za prd. kdo ho ma tak ho ma, ale dodelavat asi nema smysl. jinak cerpadlo pro 1,3 a 1,6 tlaci 72BAR a 1,9D 90BAR.........
Naposledy upravil(a) Vici dne čtv 07. úno 2008 8:53:09, celkem upraveno 1 x.
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
smazany clen - FK

Vici píše: ja tocil jednou rukou i se 185kama gumama a kratkym rizenim... musis vic snidat ;) . to je fuk. ale u 1,3 ktera ma vse kolem rizeni ok prumerne silyn clovek utoci na miste jednou rukou. kdyz am 1,3 servo jde s tim mozna tocit i hur, krom koncovych poloh ale to je jasne...
felicii jsem odjezdil dost, se vsemi motory a to vcetne nekolika kusu 1,3+servo.... a to servo celkem stoji za prd. kdo ho ma tak ho ma, ale dodelavat asi nema smysl. jinak cerpadlo pro 1,3 a 1,6 tlaci 72BAR a 1,9D 9BAR.........

Myslel jsem to samozřejmě trochu nadsazeně. Je jasný, že to jde točit klidně i jednou rukou, ale je to namáhavější než se servem. Nevím s jakýma jsi teda jezdil ty, ale u mě je při stání točení úplná brnkačka. To samo při pomalejší jízdě (třeba parkování). Ale za vyšších rochlostí to není nic moc. U 1,9d to tedy asi nebude tak slabý, protože jak říkám, při točení na stání si tím vesele lehoučce točím.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Vici píše: ja tocil jednou rukou i se 185kama gumama a kratkym rizenim... musis vic snidat ;) . to je fuk. ale u 1,3 ktera ma vse kolem rizeni ok prumerne silyn clovek utoci na miste jednou rukou. kdyz am 1,3 servo jde s tim mozna tocit i hur, krom koncovych poloh ale to je jasne...
felicii jsem odjezdil dost, se vsemi motory a to vcetne nekolika kusu 1,3+servo.... a to servo celkem stoji za prd. kdo ho ma tak ho ma, ale dodelavat asi nema smysl. jinak cerpadlo pro 1,3 a 1,6 tlaci 72BAR a 1,9D 9BAR.........
Vici tam ti chybí čárka..7,2 BAR...teda myslím.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Ivarek píše:Vici tam ti chybí čárka..7,2 BAR...teda myslím.
Taky jsem na to hleděl. :D
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Nemá někdo foto napojení hadice serva na jeho čerpadlo (jak je zalomená)? U 1,6 s klimou. A může to změřit jak je ta hadice dlouhá (kolik jí je mezi trubkou a čerpadlem). Potřebuji ji nahradit tlakovou hadicí co nechám udělat na míru.

Čím lepíte hliník? Potřebuji zalepit to vyustění z čerpadla.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

smazany clen - FK

To teda čumím!
http://www.renault-megane.cz/viewtopic.php?p=16639 Co je to opravný olej?
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

To bude nějaký Slick, Xeramic, Ekolube atd. :D Jediné čemu trochu věřím jsou výrobky Liqui Moly. Jinak mě překvapilo, že na francouze se takové sady běžně prodávají.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Teď jsem volal známému servisákovi ze Škodovky a prý je ten nátrubek u čerpadla pružně umístěný na nějakém simeringu a vyměnit to nejde. Hned mě nabízel nové čerpadlo. Holt měniči.

Vadí něčemu, když to tam bude natvrdo?
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Vici píše:jinak cerpadlo pro 1,3 a 1,6 tlaci 72BAR a 1,9D 90BAR.........
Tady třeba píší, že to čerpadlo je na všechny modely stejné a 90 BAR.
6N0145157
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/6n0-145157

a v Prondo to dělí na dva typy
6N0145157 ČERPADLO SERVOŘ.FE1.9-D 1930,00
030145157D ČERPADLO SERVOŘÍZ.FE 1.3-1.6-D 1930,00
smazany clen - FK

ka-spel píše:Teď jsem volal známému servisákovi ze Škodovky a prý je ten nátrubek u čerpadla pružně umístěný na nějakém simeringu a vyměnit to nejde. Hned mě nabízel nové čerpadlo. Holt měniči.

Vadí něčemu, když to tam bude natvrdo?
Vadit by to nemelo.Myslíš ten nátrubek co na nej vede hadica co je stáhla paskou?Tak ta muže bejt stopro na tvrdo.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Jo to jsem myslel. Teď řeším co s tím. Vymontovávat se mě to nechce, tak zítra koupím nějaký kvalitní Loctite a pružně to zalepím.

Teď jsem objevil pěknou galerii rozborky serva. Nevím sice co to je za čerpadlo, ale asi to bude podle autora Saab.

http://picasaweb.google.com/gerd.domrath/Servopumpe
http://www.saab-cars.de/showthread.php?t=19875&page=3
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Může se někdo podívat do Etky kolik stojí tyto věci:

6U0 422 889 B hadice tvarovka
6U0 422 887 C hadice tlaková

Nevíte, kde to mají nejlevněji?

U té tvarovky mě říkali 700.

Pro zajímavost za repas servočerpadlo chtějí 6000 a servo pro verzi s klimou 8000. :roll:
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

ka-spel píše:Může se někdo podívat do Etky kolik stojí tyto věci:

6U0 422 889 B hadice tvarovka
6U0 422 887 C hadice tlaková

Nevíte, kde to mají nejlevněji?

U té tvarovky mě říkali 700.

Pro zajímavost za repas servočerpadlo chtějí 6000 a servo pro verzi s klimou 8000. :roll:
Hele to snad vyjde levněji čerpadlo nový,ne? :shock:

Jinak ty hadice třeba tady ale nějak mi nesedí ty písmena na konci....

http://www.skoda-dily.cz/index.php?acti ... 6U0.422.88
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

No právě Mechanika Prostějov jsou vydřiduši. Kamarád jezdí pro součástky ke Koblihovi do Přerova, kde je to o dost levnější.

U těch hadic je to písmenko na konci dost důležité, protože odlišuje provedení bez a s klimou. Já jsem na vrakovišti koupil komplet obě hadice, ale bylo to pro verzi bez klimy a vypadá to úplně jinak. Na tom obrázku nemá v té spodní části mezi objímkama tak vodorovně zvednutý ten výstupek ve tvaru lichoběžníku, ale jen takový krátký ve tvaru trojúhelníku a v té levé části ta trubka nepokračuje vodorovně, ale je zahnutá nahoru v úhlu cca 45°.

Tu původní hadici mám

Obrázek

a chybí na levé straně ta tvarovka (takový účko) k čerpadlu. Je tam málo místa mezi vývodem z hadice a čerpadlem a tak je tam ta tvarovka tak vykroucená do U. Ještě jsem koupil nějaký super tekutý a drahý železo od Loctite, tak budu lepit ten nátrubek u čerpadla. Dál jsem koupil pořádnou tlakovou hadici Semperit s opletem a vytvaruji si to po svém.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

6U0.422.884 vložka servořízení - nevíš co to je? Mám bohužel od tebe jen ten obrázek posilovače z etky a rozpis položek jen od 10-24.

Tak jsem to zjistil, je to na 1,9D http://www.skopar.com/urun_katologu.php?sayfa=99

Součástke Turci dělají kvanta.
http://www.skopar.com/favorit_felicia.pdf
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Může někdo poradit, jak drží v čerpadle ten nátrubek. Teklo mě to z něho a zjistil jsem, že jde vytáhnout a není to žádný bajonet a má akorát na sobě O-kroužek

Obrázek

Obrázek
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Tak jsem dnes chtěl vyměnit hadici u serva za tu co tam má být včetně koupené tvarovky.

Obrázek

Nahoře trubka co jsem koupil na vrakáči i s hadicí - tvarovkou vlevo, pod ní trubka co tam byla, když jsem auto kupoval - tvarovka chybí (na dovolené rupla a tak tam byla náhražka hadice s několika kolínky). Dole koupená tvarovka ve Škodovce na verzi 1,6 s klimou.

Obrázek

Obrázek

Když jsem tam nechal tu původní trubku (uchycená na podběh na dvě úchytky), tak tvarovka vůbec nepasuje.

Tak jsem tam hodil tu trubku co jsem si myslel, že je pro verzi bez klimy (s jedním uchytem na podběh) a tak tam na tu tvarovku sedne.

Obrázek

Pro jistotu jsem ještě u altíku tu tvarovku obandážoval starou hadici, protože byla v nebezpečné blízkosti šroubu a mohla by se časem o něj prodřít.

Obrázek

Může mě někdo říct, jestli pro verzi s klimou je ta trubka na jeden úchyt (jednou prohlá) nebo ta vrchní, ale s jinou tvarovkou?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

smazáno
Naposledy upravil(a) Atnarfus dne úte 26. úno 2008 11:56:28, celkem upraveno 1 x.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

ka-spel píše:Může někdo poradit, jak drží v čerpadle ten nátrubek. Teklo mě to z něho a zjistil jsem, že jde vytáhnout a není to žádný bajonet a má akorát na sobě O-kroužek

Obrázek

Obrázek
Jak ti to teklo? Já mám taky čerpadlo zespodu omaštěné a nezdá se mi, že by to bylo od řemenice. Spíš to vypadá že to teče kolem toho nátrubku, nebo kolem červíku co je zespodu na čerpadle. Mě to teda jenom vlhne, tak to zatím neřeším, ale dá se předpokládat že na to časem dojde.

Tenhle nátrubek se řešil na starém foru. Zkusím pohledat.
MOD - FK

Příspěvek od MOD - FK »

JO tak to mas presne to same .. me to udelalo tky kdyz sem autpo kupovat tak me to chlapik rika ze to tam tece, a nakonce sem zjistil ze asi na neco najel a trochu s tim pohnul tak ,jsem to rozdelal a pak to zalepil lepidlem loctite 660 Quick metal, jde o lepidlo odolne proti oleji zalepis a mas do smrti pokoj. Jo bacha mas jen jeden pokus jak to slepis tak uz to nerozlepis tkze pozor na spravne natoceni toho kolinka :-)
MOD
Atnarfus píše: Jak ti to teklo? Já mám taky čerpadlo zespodu omaštěné a nezdá se mi, že by to bylo od řemenice. Spíš to vypadá že to teče kolem toho nátrubku, nebo kolem červíku co je zespodu na čerpadle. Mě to teda jenom vlhne, tak to zatím neřeším, ale dá se předpokládat že na to časem dojde.

Tenhle nátrubek se řešil na starém foru. Zkusím pohledat.
Odpovědět