diky za rady !!
brzdove hadicky
-
ferda23456789
brzdove hadicky
Nazdar hosi!! potreboval bych radu, jak vymenim sterele pryzove hadicky na prednich brzdach? radeji se ptam jestli je v tom nekajej figl at neco nezkonim.
diky za rady !!
diky za rady !!
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: brzdove hadicky
Fígl tam je. Jde to většinou blbě povolit.
Z brzdiče to jde většinou vytočit celkem dobře. Problém je na spoji hadičky s trubičkou. Je tam malý šestihran a normálním otevřeným klíčem to pravděpodobně nepovolíš.
Dají se na to koupit speciální klíče, nebo si můžeš něco vyrobit. Já to dělám z normálního otevřeného klíče a trubkového klíče.
Vezmu trubkový klíč, který odpovídá šestihranu, uříznu z něj 10mm dlouhý kousek. Najdu otevřený klíč, do kterého ten trubkový klíč pasuje a ten kousek do něj zavařím. Pak už do toho jenom proříznu drážku aby se to dalo nastrčit na trubičku. Obepíná to matici kolem dokola a zatím jsem tím pokaždé všechno povolil.
Když by jsi měl zájem a nepochopil můj popis, tak to vyfotím.
Z brzdiče to jde většinou vytočit celkem dobře. Problém je na spoji hadičky s trubičkou. Je tam malý šestihran a normálním otevřeným klíčem to pravděpodobně nepovolíš.
Dají se na to koupit speciální klíče, nebo si můžeš něco vyrobit. Já to dělám z normálního otevřeného klíče a trubkového klíče.
Vezmu trubkový klíč, který odpovídá šestihranu, uříznu z něj 10mm dlouhý kousek. Najdu otevřený klíč, do kterého ten trubkový klíč pasuje a ten kousek do něj zavařím. Pak už do toho jenom proříznu drážku aby se to dalo nastrčit na trubičku. Obepíná to matici kolem dokola a zatím jsem tím pokaždé všechno povolil.
Když by jsi měl zájem a nepochopil můj popis, tak to vyfotím.
-
majkl - FK
a samozřejmostí je očistit kartáčem a prokápnout spoj brzdovkou nebo něčím podobnym na povolení šroubových spojů. Já povolil všechno obyč stranovýma klíčema. Pokud to neutahovalo prase a není to šíleně zarezlý, tak to povolíš v pohodě.
-
slegrusik - FK
Prosím o radu, dnes jsem čistil liťáky a zjistil jsem, že okolo kol jsou kovové hadice orezlé! Nechci to tak nechat, očistit a přetřít. Ale čím to natřít? Gumoasfaltem nebo nečím podobným? Co na to používáte?
Díky
Díky
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je to jenom povrchová koroze (neloupe se a pod.), tak to pořádně očisti, natři dobrým základem a pak klidně nějakým asfaltem typu Tlumex.