Výměna mechanizmu pro seřízení světel
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
Výměna mechanizmu pro seřízení světel
Potřeboval bych poradit s výměnou toho mechanizmu čím se seřizují světla. Musím na STK a nemám v této oblasti žádné známe tak to raději chci opravit abych měl klid. Nikdy jsem to ale nedělal a proto se chci zeptat jak postupovat abych něco nepokazil a neudělal si ještě větší škodu. V obchodě to prý stoji kolem 800kč. Díky moc za rady 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna mechanizmu pro seřízení světel
ž to koupíš, tak pochopíš, je to čistá mechanika, není na tom co zkazit, ovšem je to pracnější než obměna za elektriku. Nejpracnější pro tebe asi bude rozdělat palubku a možná odklopení chladič, záleží, jaký máš motor, někdy to není potřeba.
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
Aha a to musím vyndat celou palubovku nebo jenom část? Mám motor 1,3/40KW. No ta elektronika by bodla ale nejsem nato dost zkušený. Kolik to asi tak může stát celkově s materiálem stačí jen odhad. Už jsem něco o tom četl a je to super. Známí mi říkali že i když to vyměním tak asi tak do roka to bude zase KO
. DÍKY

Zajimalo by mě jak nato reaguji na STK ? Možná bych to rovnou předělal. Na mám nato 1měsíc.
Zajimalo by mě jak nato reaguji na STK ? Možná bych to rovnou předělal. Na mám nato 1měsíc.
-
Frank
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě je to lepší už předělat na elektriku když už to budeš mít rozdělané je to trošku pracnější ale pořád funkční do příští STK taky sem to předělal před STK a bylo na technický OK. Za všechno sem zaplatil na vrakáči 1200 Kč .

Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 30. črc 2011 10:14:07, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Já to taky předělával za elektriku, ale jednou jsem pomáhal měnit i originál.
Při výměne za originál ( RV 97 1.3 MPI ) - nemusíš vůbec vyndávat palubku , stačí ten ovladač na sklon světel. Má to jedinné dvě úskalí:
1) protažení hydrobazmeku pro pravé světlo pod chladičem - doporučuji natrénovat při vyndávaní toho starého, ať nezničíš nový . U 1.3MPI to šlo i bez
povolování chadiče, prostě se to musí pootočit jak s ježkem v kleci , pokud máš dobré nervy tak to není problém.
2) Nasazní gumy - průchodky za palubkou do motorového prostoru. ( doporučuji namazat indulonou ! ) Stěna je totiž tlustá - dvojitá .
Pokud jsi šikovný tak to na poprvé zvládneš za hodinu. Předělat to na elektriku taky není nijak moc náročné, je to spolehlivější a na pořád . Na STK se jim to taky moc líbilo
Při výměne za originál ( RV 97 1.3 MPI ) - nemusíš vůbec vyndávat palubku , stačí ten ovladač na sklon světel. Má to jedinné dvě úskalí:
1) protažení hydrobazmeku pro pravé světlo pod chladičem - doporučuji natrénovat při vyndávaní toho starého, ať nezničíš nový . U 1.3MPI to šlo i bez
povolování chadiče, prostě se to musí pootočit jak s ježkem v kleci , pokud máš dobré nervy tak to není problém.
2) Nasazní gumy - průchodky za palubkou do motorového prostoru. ( doporučuji namazat indulonou ! ) Stěna je totiž tlustá - dvojitá .
Pokud jsi šikovný tak to na poprvé zvládneš za hodinu. Předělat to na elektriku taky není nijak moc náročné, je to spolehlivější a na pořád . Na STK se jim to taky moc líbilo
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Starý vyndáš snadno. Přestriháš hadičky, vycvakneš písty ze světel, vymontuješ budíky a vyndáš ovladač.
Nový namontuješ podobně snadno, ale ani se nenamáhej hadičku k pravému světlu táhnout pod chladičem tak jak je to origoš. Normálně to dávám vrchem nad chladičem, jenom je to potřeba sem tam přidrátovat, nebo přitáhnout stahovací páskou.
Písty ve světlech jsou na bajonet. Otočíš s nima a ono to vycvakne. Ovladač v palubce jde velice snadno ven. Sundáš kolečko, je jenom nacvaknuté. Sundáš černý plast pod kolečkem, opět nacvaknutý a pod ním už jsou dva šroubky co drží samotný ovladač. Sice se dá vyměnit i bez demontáže budíků, ale je to pakárna. Já budíky vyndavám.
Gumová průchodka se dá nasadit taky poměrně pohodlně, zase to asi jde lepší, když je k tomu přístup z obou stran, tedy když jsou venku budíky.
Nový namontuješ podobně snadno, ale ani se nenamáhej hadičku k pravému světlu táhnout pod chladičem tak jak je to origoš. Normálně to dávám vrchem nad chladičem, jenom je to potřeba sem tam přidrátovat, nebo přitáhnout stahovací páskou.
Písty ve světlech jsou na bajonet. Otočíš s nima a ono to vycvakne. Ovladač v palubce jde velice snadno ven. Sundáš kolečko, je jenom nacvaknuté. Sundáš černý plast pod kolečkem, opět nacvaknutý a pod ním už jsou dva šroubky co drží samotný ovladač. Sice se dá vyměnit i bez demontáže budíků, ale je to pakárna. Já budíky vyndavám.
Gumová průchodka se dá nasadit taky poměrně pohodlně, zase to asi jde lepší, když je k tomu přístup z obou stran, tedy když jsou venku budíky.
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
Díky za rady. Jestli to dnes vyjde tak nato hned mrknu. Včera jsem se na ten ovladač už díval tak to by neměl byt problém. Zkusím to prvni bez rozebrání budíku a když to nějak nepůjde tak je sundám. Zatím z nedostatku času a informací tam dám originál. Postupně si pak seženu materiál a předělám to na tu elektřinu. Díky 
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
A jeto
. Práce trvala tak 1h. Ale dostat tu grometu na druhou stranu mi dalo celkem zabrat. Ale vše sedí. Jen sem povolil spodní díl krytu volantu a vyššrouboval 2 šrouby ze spodu palubky pod tím ovladačem. Jsem zvědaví jak dlouho to bude fungovat.
.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to na desetiletém autě zatím měnil jenom jednou a to když mu bylo pět. Nedávno jsem musel přizvednout světla, aby to nesvítilo do země, tak mne to asi v dohledné době zase čeká.
-
tgfh - FK
Na kolik celkem vyjde předělání na elektřinu? Díky 
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Záleží kde a za kolik seženeš na to věci ale do tisícovky by ses měl vejít .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
vojtus
Cus, nedavno jsem na to taky koukal...jdi do servomotorku kdyz uz..Satanda píše:Potřeboval bych poradit s výměnou toho mechanizmu čím se seřizují světla. Musím na STK a nemám v této oblasti žádné známe tak to raději chci opravit abych měl klid. Nikdy jsem to ale nedělal a proto se chci zeptat jak postupovat abych něco nepokazil a neudělal si ještě větší škodu. V obchodě to prý stoji kolem 800kč. Díky moc za rady
je to reseni v sekci exterier napr.: http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... ory#p71549
-
valdaa - FK
mě vyšla výměna na elektrické na 1200kč a byl jsem před týdnem na technické kontrole a plná spokojenost