Střední díl od JP

Jurka - FK

Střední díl od JP

Příspěvek od Jurka - FK »

ahojte.. chci si koupit střední díl bez tlumiče od JP, ale oni mají na stránkách jen na 1.3 s tou koncovkou na KAT no ale já bych to chtěl na 1.6ku, tak by mě zajímalo, jestli to vyrobí přímo i na 1.6ku popřípadě jestli na 1.3 a 1.6ku to má stejnej průměr a délku, že by se případně odřezala jen ta koncovka na KAT. Má s tím někdo zkušenosti má to někdo na 1.6ce?
Dejwis

Re: Střední díl od JP

Příspěvek od Dejwis »

Když tam zavoláš, tak se tě zeptá jakou máš verzi toho konce, a udělá ti typ šroubu jakej potřebuješ, jen stačí zavolat, na mejlech moc nejsou, volal jsem tam když jsem kupoval JP střed, tak to vím :mrgreen:
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 19. bře 2009 21:20:26, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Jurka - FK

Jakože se mě zeptá, jestli 1.3 MPi nebo 1.6 MPi? Nebo přímo na konec jakože průměr trubky atd.? Mimochodem jak sou rychlí? Kdy ti to došlo?
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Jo řekneš, motor a jaký potřebuješ uchycení, jestli to co má starší Fávo nebo to novější. Pak mu jen napíšeš do smsky kontakt kam to má poslat a hned to posílá, mě to přišlo od zavolání asi za 3dny, poštovné 150kč....
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Mám od nich trubku na 1.6 taky, za katem je průměr 42mm. Jo, volat, na maily zrovna nejrychleji nereagujou... Jinak měl jsem ho hned, protože jsem si pro něj dojel :mrgreen:
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Jo origo za Katem je 42mm ale od JP ta trubka místo katu co mám já i trubka místo středového dílu má jen 40mm,takže jsem měl problém kat narvat do středovýho dílu
Jurka - FK

Tak sem namotnoval střední díl bez tlumiče od JP na 1.6ku s jinak sériovým zbytkem...no zvuk se trocha změnil a trocha poladil, ale furt nic moc... by mě zajímalo jestli by byl ještě lepší ten zvuk, kdybych vyndal i ten kat a zadek nechal sériovej... Co vy na to? Jinak jak se tu psalo, že auto líp jede se středem bez tlumiče, tak já sem teda nicmoc nespozoroval...možná trošilinku....
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

ten zadek tam chceš nechat sériovej schválně? protože to tak nějak nechápu...
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV

ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
Jurka - FK

No asi takhle...já dal ted střed od JP a příští měsíc sem chtěl dávat soietu dozadu jenže nebudou peníze a budou až tak o prázdninách. Druhá věc je ta, že mám vadnej kat, tak ho chci vyndat a místo něj trubku. Jde mi oto, že mám po technické a než budou prachy, tak můžu nechat střed bez tlumiče a vyndat kat a zadek nechat sériovej a až budou prachy, tak koupit novej kat a dozadu soietu.. Teď mi jde hlavně o to co to udělá s tím zvukem když mám sériovej zadek, střed bez tlumiče a ještě vyndám ten kat teda.... Jestli se s tím bude dát jezdit a co se stane s tím zvukem, jak se to změnil ten zvuk to už jsem psaál výše, ale když se oddělá ten kat ještě?
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Ten kat klidně vyndej.Zvedne se hlučnost a opravdu to pak líp táhne.Jezdil jsem teď pár dní s katalyzátorem a je to znát
Lukas237 - FK

Příspěvek od Lukas237 - FK »

neviete kde na slovensku zohnať ten stredný diel od JP bo Google mi nič nenašiel.
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Nemáte někdo "chytrou knížku" kde by jste se mi mrkli jaký má průměr roura před a za středním tlumičem u dieslové feldy?
Nějak teď nemám moc času a ještě k tomu to počasí, tak se ted nedostanu pod feldu, díky
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Za je 45 mm a před ním 50 mm ;)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 19. bře 2009 21:17:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Nezkousel jste nahodou nekdo misko koupeni stredu bez tlumice jenom vyriznout tlumic a navarit trubku? Mi prijde ze ten stred od JP neni nic jineho, takze bych jen upravil svuj seriovej. Dik
Dexter - FK

Příspěvek od Dexter - FK »

ten ti za chvíli akorád tak schnije, ta od JP má aspoň ochranu proti rzi ale ten co máš ti stejně časem schnije, já kupoval střed od bosalu a asi za dva roky tam byla díra a teď mi to už zas hnije okolo držáku pěknej zvuk ale ta spoteba bude horší, taky plánuju to pětikylo mě nerozhodí ;)
smazany clen - FK

Tak ja tam mam jeste original od vyroby a zda se mi ze to v nem nejak divne uz bubla, takze uz asi moc jako tlumic fungovat nebude. K te spotrebe tady nekolik lidi psalo ze se nezvysi a nekteri mi rikali ze kdyz tam dam trubku tak to bude zrat jak tank tak sem to tam chtel navarit na zkousku a sledovat spotrebu nez rovnou kupovat stred od JP ;)
smazany clen - FK

To by bylo na dlouhou debatu k te spotrebe, protoze fakt ma kazdy jiny nazor. Pred chvilkou mi jeden psal ze pry nejaky jeho kamos mel na aute a odrovnal si ventily.. je to mozny ze by trubka misto tlumice mohla znicit ventily :?:
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Kluci, marně se snažím najít nějaké stránky výrobce JP. Nemáte nějaký odkaz?
1,6 sportline 1999
Kalfa - FK

Příspěvek od Kalfa - FK »

Zdravím, chci si koupit taky střed od JP, ale když tam zavolám co mám říct? že mám 1,3 MPI z roku 97, jeden z posledních old face? Nebo ještě něco?? Nerad bych koupil něco co k sobě nedostanu?
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Bude se tě vyptávat jaký máš napojení střední díl vs. KAT.Buď tam bude příruba a nebo tam budeš mít vsunutou trubku do druhý.Tak se podívej co tam máš
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Cau. Nevíte někdo jak pasuje střední díl k výfuku soieta? Jestli jsou potřeba nějaké upravy nebo to sedí? Dík za odpovedi. :)
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Stačí hledat, je to nejpoužívanější kombinace, sedí bez problémů.

Jen bych doporučil, aby to sedělo ještě lépe: Soieta má na trubce (kde se spojuje se středem) 2 zářezy, udělej tam bruskou ještě další 2 a ani se ti nehne.
Dandula007 - FK

Příspěvek od Dandula007 - FK »

Tak nevím, který si mám vybrat. (koncovka) Střed beru automaticky :mrgreen:
TYLL sport.jpg
JP střed bez tlumiče.jpg
JP ovál.jpg
JP 80mm.jpg
Dandula007 - FK

Příspěvek od Dandula007 - FK »

Nerez: TYLL průměr 80mm 1990kč
JP průměr 80mm 2500kč
JP střed bez tlumiče 500kč
JP ovál 140x70mm 2500kč
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Já mám Jp střed a zasek Soieta - hlučnost? Jak se to vezme, jak si zvyknete tak pohoda...po ujetí několika km, se oba díly propálí a pak to je slušné. při určitých otáčkách ustřeluje, ale není to extrém že by se v tom nedalo jet...
smazany clen - FK

ahoj mam 1.6 stred od jp a soietu....zvuk to ma nadhernej a o proti 1,3 i ve vysokych otackach..ale ted mam bobky ze s tim stredem neprojdu na technicke..soieta je homologovana, ale co ten stred???
smazany clen - FK

nemate nekdo foto tyll koncak na aute popripade zvuk diky
jakoubek555 - FK

Výfuk JP

Příspěvek od jakoubek555 - FK »

Právě jsem zjistil že mám prasklej střední díl výfuku a tak uvažuji o koupi středního dílu od JP (myslím tu trubku bez tlumiče) + díl nahrazující kat, hodlám však ponechat originál koncovej díl ( před týdnem jsem ho kupoval nový). Chci se zeptat jestli to takto nemá nikdo namontováno, nechci aby to nějak řvalo, ani nechci nějakej tumerskej zvuk, jenom si myslim že ta trubka vydrží víc a bez katu to prý jede znatelně líp. Budu vděčný za každou odpověď.
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Re: Výfuk JP

Příspěvek od Mildacaso »

nemam kat ani stred a velky rozdil to neni.. trozku to za autem bubla ale rozdil malej, v aute temer neznatelny
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

sorry za OT ale jen mě zajímá jestli ta střední trubka pasuje na origo zadní díl tak jak má a nebo se pak musí něco předělat?
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Mam to na druhy fele. Vsechno pasuje na 100%. Zvuk vevnitr porad stejnej, venku klasickej plechovej bezkat ve vyssich otackach. Jinak neznatelny.
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
jakoubek555 - FK

Příspěvek od jakoubek555 - FK »

A jak to jede, jede to o něco líp či hůř, nebo beze změny? Spotřeba by se prý neměla zvýšit?
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Jede to stejne, nepozoroval sem zadnej rozdil, spotreba asi stejna, ja jezdim porad za 10
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
gerrik - FK

Příspěvek od gerrik - FK »

Nevim jak ostatní, ale u mně je to auto znatelně živější, spotřeba stejná. Zvuk se taky zlepšil. A navíc mám zachovanej kat ;)
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

Zrovna nedávno jsem měl zase káru v JPčku na výměně koplet celého výfuku. Chtěl jsem středovou trubku od JP, ale Pavlíček mi říkal, jeho střed bez tlumiče + sériový koncový tlumič, jak jsem měl já, je nesmysl. Pokud to není se sportovním koncem tak to nemá smysl. Prý když si někdo dá na auto samotný sportovní výfuk tak zrovna u feldy ten zvuk střed utlumí a není to znát! Proto tam dává středovou trubku, aby to bylo teprve znát.
Nebo další případ je, že to dělá lidem , kterým dělá prodblém zajet do garáže aniž by brousili středem o zem v garáži :D
Poštou to posílá: střed JP vyjde na 500Kč a pošta cca na 240Kč. Je potřeba mu zavolat, protože co jsem u něj byl tak zrovna ty trubky neměl nadělaný do zásoby. Povídal, že moc často to nedělá, teda v případě 1.6tek a potřebuje nějaký čas na výrobu ;)
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

ja jsem dal dlouhy svod z karbecovyho fava, udelal do nej lamdu, ze stredu z fava jsem vyhodil tlumic a nahradil stejnou trubkou jako je original, a musim rict ze to je znat ze je auto zivejsi a lepe jede.. poznal jsem to na pruznosti a hlavne na maximalce... jsem stim naprosto spokojen, tato uprava mne vysla na 450, jen do budoucna by to chtelo nejakej ladenej konec, takhle to je moc decentni
Dexter - FK

Příspěvek od Dexter - FK »

to mildacaso: takže tam kat nemáš?, a kam až sahají ty svody z fava, až ke střednímu dílu kde se přes přírubu spojej? ten střed s tlumičem je přeci stejnej jak pro fávo tak felu ne?já mam totiž střed od laityngu a nevim jestli to k němu pujde napojit
vonyt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vonyt »

Z čeho je dělanej ten střed od JP? Nikde jsem to nenašel.. je to nerez nebo ocel?
Moje zlato - Felicia 1.3 MPi
Hlava, ŘJ, vačka Motor Excel
Odlehčený setrvačník a řemenice
kW - to kdybych věděl :D
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

Já bych měl taky dotaz, vy tu všichni máte krátký feldy, ale udělají mi ten střed i na kombíka? Nebo tam se to liší jen v koncovém tlumiči?
Jurka - FK

Jen koncovej je jinej
HeavySmoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HeavySmoker »

Potřeboval bych poradit, nechal sem si od JP poslat střed bez tlumiče na 1.3MPi s tou násuvkou koncovkou, kde uříznu od katu původní střed a na něj nasunu ten od JP. Ale ta trubka co vede z katu je o kousek větší a do té rozříznuté na středu ji nemůžu zasunou. máte na to někdo nějakou fintu jak tu vnější trubku roztáhnout aby se tam nechal kat zasunout? Díky
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Zkus tam udělat dva zářezy na trubce, jako je to třeba u koncovýho dílu, ale budeš tam mít netěsnost, takže bych to pořádně zabandážoval a tradá :salut: Já to vyřešil navařením kousku širší trubky na ten jejich střed ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
HeavySmoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HeavySmoker »

tak vyřešeno hrdlo se podařilo udělat pomocí správně velkého ořechu z goly :D
steelboy - FK

Příspěvek od steelboy - FK »

Nevíte jak se pohybujou ceny těch středních dílů a koncovek? Zkoušel jsem tam volat, ale spadlo mi to vždycky do schránky.
vonyt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vonyt »

Koncovky nevim ale střední díl jsem kupoval 2.12 za 500 + příruba za 80
Moje zlato - Felicia 1.3 MPi
Hlava, ŘJ, vačka Motor Excel
Odlehčený setrvačník a řemenice
kW - to kdybych věděl :D
drv.Astor - FK

Re: JP střed-trubka

Příspěvek od drv.Astor - FK »

Jen z vlastní zkušenosti... Nedoporručuji (z hlediska pohodlí-vysoká hladina hluku v kabině) kombinaci JP trubka + JP koncák... Co se týče výkonu, tak s touto kombinaci auto citelně ožije ve vysokoých otáčkách a má to zvuk jak nějaká V8....
Timmy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Timmy »

Sice toto téma už moc nežije ale zkusím se ještě zeptat.
Jde mi o to docílit opravdu jen decentního zvuku ,zkrátka aby to nějak neřvalo na 5km daleko ale jen se trochu zlepšil zvuk.
Stačí na to střední díl od JP a zbytek v sérii?Nebo mám koupit ještě něco na konec výfuku ?
steelboy - FK

Příspěvek od steelboy - FK »

Já mám průchozí střed a téměř sériový koncák a zvuk se trochu zlepšil, ale zase to není tak velká změna. Mám hlavně taky otevřené sání, takže ten zvuk je už tak trochu jinej než normálně.
Jestli můžu poradit, tak zkus firmu Tyll. Ty dělají taky průchozí středy a myslím, že za o dost lepší peníze. Je fakt, že to není z jednohu kusu, ale místo tlumiče je tam navařená trubka. Mám ho taky na autě.
objednací číslo Tyll je 90063. nebo si ji objednej od Elitu - objednací číslo TYLL 90063.
Odpovědět