Dráty pod volantem

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
marran - FK

Dráty pod volantem

Příspěvek od marran - FK »

Ahoj mám takový problémek rozdělával jsem palubovku protože tam nesvitily nějaké kontrolka a tak. Když jsem ji namontoval zpátky tak koukám pod volantem mi visí černý drát jako by odněkud vypadl prostě odizolovaný konec bez koncovky nebo bez známek letování. Myslel jsem si že to nic není zastčil a chtěl zamknout centrálem mám tam jablotron C320/321 akcent a ten nefungoval. Tak jsem zkoušel strkat drát postupně do toho konektoru, který vede pod volant a když jsem ho přiložil na bílí tak to fungovalo a zamklo, na ostatních to pustilo tichý alarm tj.. že to potichu houkalo až neslišně.
Tak jsem to napájel na ten bílý kabel a vpohodě auto jede a tak, až pak jedu v noci a když přepnu na dálkové světla tak se rozsvítí kontrolka baterky, okamžitě spadne výkon a prostě nevím co, tak zastavím, vypnu a znovu nastartuju a vpohodě všechno jede jak má pak zase přepnu na dálkové a to samé, ale když to vrátím zpátky tak zase v pohodě. Pak sem zjistil že když zapnu dálkové tak se zase pustí ten tichí alarm takže asi sem to napájel na špatný drát. Ale netuším který by měl být ten správný. V zapojení alermu a sledováním drátu sem vysledoval že by to měl být drát, který je v manuálu označený jako blokování imobilizační okruhy, je tam šest černých drátů a tohle je jeden z nich tak bych se chtěl zeptat zda někdo neví kam bych tenhle proklatý drát měl napojit. děkuji pěkně za odpovědi a případnou pomoc. díky.
Alf

Re: Dráty pod volantem

Příspěvek od Alf »

Může to být ještě kostra- mínus !!!!!!!!!
Pokud máš ten drát odpojený a alarm nefunguje tak je to určitě mínus !! U volantu je na levé a pravé straně kostřící bod ( šroub M8 ) a něm budeš mít asi oko z kterého ten drát upadnul, protože bylo špatně zalisované ) .

Pokud by se jednalo o okruh imobilizéru tak by ti s odpojeným drátem alarm normálně fungoval, akorát by ti nešlo něco co je odpojované imobilizérem .

Bílý drát je výstup z přepínače na dálková světla a pokud nesvítí tak je tento bod spojen přes vlákna žárovek na kostru a proto to začne při přepnutí na dálková dělat psí kusy.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
marran - FK

Super díky právě kostra mě napadala jak jsem to psal, ale nějak sem se k tomu dneska nedostal zitra pozkouším a doufám že to bude ono.
marran - FK

Tak opraveno děkuji panovy nade mnou za výborný tip, který byl zároveň i tím správným. Takža tohle můžete smazat.
Odpovědět