Motor nejde na plyn.

se sporákem místo motoru :D
kimmi777

Motor nejde na plyn.

Příspěvek od kimmi777 »

Ahojte,dnes sa mi stalo že po počas jazdy na LPG mi motor skapal akurát na križovatke.Odišiel som na benzín.Chcem sa spýtať čo sa mohlo stať keď nejde na plyn.Skúšal som to doma pred barákom.Po naštartovaní na benzín som pridal aby prepol na plyn,preplo ale motor mal tendenciu ísť akoby na 3 valce ak som trochu pridal namieste tak skapal.Na benzín všetko ide OK.Ak by bola vadná sviečka tak by to trhalo to poznám.Akoby vo výžších otáčkach mal málo paliva.Palivový filter na LPG som menil po 25 000km,teraz som nabehal na LPG už od výmeny daľších 55 000km bez výmeny tak by to mohlo byť aj to alebo žeby membrány v splyňovači,na plyn mám nalazdené 81 000km.Ďakujem za vaše názory a rady.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Re: Motor nejde na plyn.

Příspěvek od DuDe »

Na výměnu membrán je brzo . . . Mě bylo řečeno že se to mení až po 100 000km. Doporučoval bych vyčistit regulátr a směšovač plynu a vyměnit ten filtr na LPG . . . . Bude to nejspíš tím . Je to tak hodinka prace v servisu .
Ja jezdim na vyčištění a seřízení 2x za rok . . . Je to otázka pár korun a auto pak líp jede . . .
kimmi777

Příspěvek od kimmi777 »

Chyba odstránená,zlý kontakt na relé pre odpojenie benzínu.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Někdy stačí jít nejsnažší cestou . .
Pato - FK

Příspěvek od Pato - FK »

Mne tiez motor počas jazdy prepol na benzín trošku to zatriaslo ale našťastie to bola len prepálená poistka na splinovači /lovato/. Bola vtedy zima mozno primrzla :D
host

Příspěvek od host »

kimmi777 píše:Chyba odstránená,zlý kontakt na relé pre odpojenie benzínu.
Můžu se zeptat kde je umístěné to relé?
Poslední dobou začínám mít ty samé problémy. Někdy se stane, že po nastartování a přepnutí na LPG se motor strašně klepe má nepravidelý chod a nižší otáčky než normálně. Pokud trošku rychleji přidám plyn tak se zakucká a skoro zdechne. Dá se s tímto stavem jet, ale musí se opatrně šlapat na plyn jinak auto skáže jako koza. :D Prostě se motor nedá pořádně vytočit.
Jinak systém je BRC na plyn najeto asi 13 000km a do této doby nebyl jediný problém.
Udělá to tak 2X do týdne a autem jezdím každý den.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

pokud jsi to nechal dávat nový v servisu tak nic nezkoumej a odvez jim to.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 27. lis 2009 20:40:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
kimmi

Příspěvek od kimmi »

"HOST",pokiaľ to máš nové v záruke,tak im to tam treba odviesť,pokiaľ už nieje v záruke tak musíš dať vymeniť relé.Ja neviem ako presne vyzerjú komponenty BRC,ja mám Lovato.Mám najazdených na LPG cca 90 000 km.Je vadné relé,ktoré odpája benzín v režime plyn.Preto sa ti trasie motor a ide skapať lebo je veľmi bohatá zmes,skús pričuchnúť k výfuku a budeš cítiť zvláštny zápach.Mne sa to stávalo takmer denne,musel som zastaviť pohýbať s kontaktom relé a bol pokoj,no nedalo sa tak jazdiť,tak som to dal vymeniť.Stálo to cca 25 €.Ja mám relé upevnené na boku nasávania vzduchu do kúrenia,či to tak urobili aj tebe neviem popozeraj a skús pohýbať s káblami,mne tam idú 4 káble.Ja keď som pohýbal kablikmi pri kontaktoch tak to skočilo do normálu,no nikdy to už neskočilo naspäť,vždy až po novom štarte.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdarec,mám systém NG-08 na felicii 1.6MPi,systém se sám přepíná na LPG při vytočení motoru beno po zahřátí,ovšem teďka už 3dny nic!!! vytočím do 6ti,nic,zahřeju,nic,ani na nouzovy režim to nejde,svítí pořád benzínm,parkrat se stane,že se to na LPG přepne a ihned se to zase vrátí nazpět na benzín,než se todle stalo,tak sem tomu docela dost šlapal,pak se to asi 6x velmi rychle za sebou přeluplo benzin/lpg a pak už vůbec,co s tím?:(....zkusil bych to relátko,ovšem kdepak by mohlo bejt? tam nic takovýho není :lol:
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Servis LPG ,tady je problém s přepínáním.Jinak má to ruční provoz?
Odpovědět