Cyklovač na zadní stěrač

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
Mailo - FK

Cyklovač na zadní stěrač

Příspěvek od Mailo - FK »

Našel jsem nějaké povídání na skodahome.cz
Hleleděl jsem na to jak puk. Nevím jestli se to tu někdy řešilo, tak to sem celkem dám.
Mě to celkem štve že ten zadní stěrač se setře jen jednou, tak jsem si pořád uvažoval jak to pošéfovat a tady je řešení :

http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... b52863bc94

Už jsem si ho objednal, vloží se pak do pojistkové skříňky na pozici INT a už to funguje. Sepínání je, a teď jsem našel dvě varianty a nevím krerá je pravdivá, buď to že setřete jednou a pak už se bude stírat pořád, vypne se taky tak. A nebo prej krátkým ostříknutím zadního skla, tak nevím. Ale to je jedno, už je objednanej, vyzkouším a pak hodím info. Jedinej "problém" interval je nastaven na pevno, a to na 5vteřin.
Pokud to tu někde je a nebo se to už řešilo tak to klidně smažte ;)

edit :
tak teď jsem pro jistotu ještě jednou kontroloval ten odkaz a již zboží nebylo nalezeno, že bych koupil poslední kus :lol:
Vašek - FK

Re: Cyklovač na zadní stěrač

Příspěvek od Vašek - FK »

Tohle na starém fóru řešil tuším letadlo a dospěl k tomu že ten cyklovač jde celkem lehce upravit pomocí nějakého odporu.
Zkusím ti najít link. Anebo třeba letadlo napíše... :-)

EDIT:
Tak zde máš link kde se to řešilo: ;)
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... D&start=90
Mailo - FK

Jaj .. jsem to přehlídl ... díky ...

Takže to tu můžem smazat ... a nebo to nechtat pro ostatní co to budou hledat ... toť otázka :lol:
whoof - FK

Příspěvek od whoof - FK »

lehce mimo tema ale ne zas moc a je to zajiimavy celkem:P nekde jsem cetl mam dojem ze to bzlo na strankach cimbu autosport, ze pry se u felicii vubec nedoporucuje zapinat u steracu {prednichsamozrejme :D} cyklovac, prtz muze to muze znicit RJ.
Habin - FK

Příspěvek od Habin - FK »

whoof píše:lehce mimo tema ale ne zas moc a je to zajiimavy celkem:P nekde jsem cetl mam dojem ze to bzlo na strankach cimbu autosport, ze pry se u felicii vubec nedoporucuje zapinat u steracu {prednichsamozrejme :D} cyklovac, prtz muze to muze znicit RJ.
Tak v tom případě by mě zajímalo, jak si mám asi stírat vodu z předního skla.
whoof - FK

jen drnknutim do packy :) ja to tak od te doby delam... bojim bojim :D .. zkusim ten clanek schvalne najit
Letadlo - FK

Příspěvek od Letadlo - FK »

whoof píše:jen drnknutim do packy :) ja to tak od te doby delam... bojim bojim :D .. zkusim ten clanek schvalne najit
Tož to si v takovém lehčím deštíku pěkně zabrnkáš na feldičku :lol:

Co se týče toho intervalu setření zadního skla, dá se to prodloužit výměnou jednoho odporu. Já jsem tento problém řešil přímo s výrobcem. V současné chvíli mám cyklus 18s, bohatě to stačí...
nemik - FK

Příspěvek od nemik - FK »

Tak jsem stejně přemýšlel, že felda má ten cyklovač nějak divně vyřešený (teď myslím na předním okně) Na favoritu se pro cyklovač polohovala páčka směrem dolů. U Feldy se musí nahoru a když chci jen setřít sklo bez nastavování intervalu (často například kapky vodky od kol auta, které předjíždělo), tak pro druhé setření se musí několik sekund počkat, protože tím první setřením se nastavila nějaká určitá doba.
Uvítal bych to setření až druhou polohou jako se to mohlo dělat u Favorita. Jinak navíc nevím čím to je,ale právě na ten cyklovač mě nekdy nedojíždí stěrač až uplně dolů,ale mírně nad a to mě docela štve( Před tím jsem měl cyklovací relátko ve Favoritě a stěrače dormálně dojížděli) čím to může být? Teď si nejsem jistý jestli stěrače dojíždí i při setření tou druhou polohou.
Mailo - FK

2 nemik :
tak ten lukas nepřepínej až na tu první polohu, stačí ho jen lehce zvednout aniž by se přepl do první polohy, stěrač setře a cyklovač se přitom nezapne ;)

a s tím dojezdem, tak u feldy mi dojíždí stěrače normálně, ale u firemního Jumpra mi to dělá problémy, dojížděli v pohodě do té doby než jsem tam nalepil dálniční známku, od té doby se zastaví cca o 5 cm výš, přesně tak aby tu známku zakryly, věřím tomu že kdych tu známku nalepil doprostřed skla tak stěrače se zastaví tam :lol: Nemáš tam taky něco nalepeného :lol: :lol: :lol:
2A78911

Příspěvek od 2A78911 »

whoof píše:jen drnknutim do packy :) ja to tak od te doby delam... bojim bojim :D .. zkusim ten clanek schvalne najit
Používám ho 4 roky / 60 000 km a ještě ro funguje :roll:
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

ohladne toho odporu, co predlzuje cas - dnes som tam dal odporovy trimer a zistil som, ze 18sec je tam uz od takych 7kohm (odhadom). Co je ale zaujimavejsie, predlzuje sa aj cas zapnutia cyklovaca. To znamena, ze ked ste boli zvyknuti si ostrekovat okno trebars 2sec, bez toho, aby sa zapol cyklovac (a este to 5x zotrelo), tak teraz to uz musi byt aspon 3 sec. Vsetko pod 3sec zapina cyklovac. Casy berte +-, nemeral som to, len som si vsimol.
Alf

Příspěvek od Alf »

Je to z toho důvodu, že je změněný kmitočet oscilátoru pro procesor.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Guru22 - FK

Příspěvek od Guru22 - FK »

Já to čet taky, používání cyklovače u feldy může vypálit spoje na RJ, stírat drbnutím, nebo pak 2 a 3 poloha.
smazany clen - FK

tak podla mna to, ze cyklovac moze odpalit RJ je taka sprostost, ze az. Co ma cyklovac s RJ? Nic. Pouzivam ho pri kazdom dazdi a stale funguje a bude fungovat ok. Cimbu sa niekedy nieco nepodarilo a teraz hladaju alibi. BTW, cimbu RJ mam v aute.
Guru22 - FK

Příspěvek od Guru22 - FK »

http://www.cimbu.cz
"Používání cyklovačů: Z důvodu výrobní vady vyskytující se u této řady motorů důrazně doporučujeme nepoužívat cyklovač stěračů - dlouhodobější použití cyklovače může nenávratně poškodit ŘJ motoru. Tato závada je opravitelná pouze výmenou ŘJ, neboť je poškozen i tištěný spoj. ŘJ motoru může poškodit také přebíjející alternátor, proto doporučujeme jeho revizi po každých 60.000 km. Obě tato doporučení platí i pro neseřízené ŘJ!"
smazany clen - FK

ja viem, cital som to ich stranke.
Ale pozri sa na to takto. Myslis, ze by takato brutalna chyba nebola vseobecne znama pri tom pocte felicii, co vonku behaju? Preco na to upozornuje jedine cimbu? Poznas niekoho s odpalenou RJ a este k tomu kvoli cyklovacu?
Ja som zopar el. obvodov a plosakov navrhol a myslim si, ze RJ navrhovali ini odbornici - je problem dat do napajacej vetvy pat korunovy stabilizator, aby sa v situacii, ze odide stabilizator na alternatore, neposkodila RJ? Alebo prip. osetrit vstupy z nejakych senzorov zenerovou diodou za par halierov? Inak mne sa to stalo, mam vnutri voltmeter a ukazoval okolo 18V pri otackach. Prekvapivo, RJ to vyzdrzala :-) A to som tak jazdil aspon tyzden.
Neverte vsetkemu co je na webe...
Mailo - FK

No tak relé je doma ... zapojil jsem ho aaaaa ... chvilka napětí ... a nic ... nějak to necykluje :(
Alf

Příspěvek od Alf »

velmi krátce zmáčkni ostřikovač zadního skla až do druhé polohy a rychle pusť.
Jinak při delším ostřikování, by ti měl zůstat zapnutý stěrač, aby setřel sklo.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Přesně tak, ovládání je trochu krkolomné.
Když normálně ostříkneš zadní sklo, tak po puštění páčky se ještě tak dvakrát setře (tzv. setření do sucha - moc šikovná věc)
Když krátce páčkou ťukneš až nadoraz od sebe, tak začne stěrač cyklovat a stejným způsobem to vypneš.
Mailo - FK

jj ... už to funguje ... je to opravdu trošku krkolomné ... ale díky za rady ;)
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

whoof píše:lehce mimo tema ale ne zas moc a je to zajiimavy celkem:P nekde jsem cetl mam dojem ze to bzlo na strankach cimbu autosport, ze pry se u felicii vubec nedoporucuje zapinat u steracu {prednichsamozrejme :D} cyklovac, prtz muze to muze znicit RJ.
Používám cyklovač deset let - asi 120 000 km a bez poruchy. :D :D Asi je to tím že jsem nevěděl že se to nemá. :? Teď jsem zvědavý co to udělá, když už to vím. :( Jinak, co se týká ovládání přepínače, tak to mne nikdy nenapadlo že je tam něco špatně. budu se na to muset podívat. :? :?
whoof - FK

Zdenda19895 píše: Používám cyklovač deset let - asi 120 000 km a bez poruchy. :D :D Asi je to tím že jsem nevěděl že se to nemá. :? Teď jsem zvědavý co to udělá, když už to vím. :( Jinak, co se týká ovládání přepínače, tak to mne nikdy nenapadlo že je tam něco špatně. budu se na to muset podívat. :? :?

ja to sem psal jen jako zajimavost co je na tom pravdy to fakt netusim :) ale jako kdyz nemusim nutne ten cyklovac pouzit tak to nedelam staci mi setrit jednou za cas jako jednou za cas drbnout do packy mi nijak neublizi :D
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Když třeba jen drobně mrholí, tak to třeba celou cestu každých dvacet vteřin drbneš do páčky? :roll: Nebo stěrače necháš dřít nasucho? :shock:
whoof - FK

jop přesně tak to dělam každych dvacet vteřin si drbnu do páčky ja nevim sem blazen ? :D:D
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

No, každý má nějakého koníčka. :)
whoof - FK

Zdenda19895 píše:No, každý má nějakého koníčka. :)

ja nevim ono je to asi o zvyku ja to tak dělal vždycky i předtim než jsem četl to o té řj ... prostě podle toho s kym jezdíš a podle koho a jaké pobereš zvyky tak podle toho už většinou jezdíš celej život .. je to jak třeba moje máma, která je mimochodem musim řict dobrá řidička (i když to parkování je slabší :D ), tak i když má novyho yarisa a když s tim jedu tak stači hladit volant maličkem abych zatočil tak ona vždycky ručkuje a drží ten volant jak kdyby řídila tank :D pač vyrostla holt s autama, který ještě takovy vychytavky neměly a bude tak řidit už asi dokonce života :D
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Moje první auto byla Ifa F9 Která ještě neměla synchronizovanou převodovku. Dost dlouho mi trvalo než jsem se naučil na novém autě podřazovat bez meziplynu. :)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Meziplyn jsem přestal používat, až když jsem si koupil Feldu 1.6. U té se podřazovat nemusí ;)

Když jsem ještě jezdil se Škodou 100 a člověk musel podřadit na trojku v devadesáti, tak to bez meziplynu dost dobře nešlo.
favo

Příspěvek od favo »

Cose týká keců pana Mr. Cimbu tak to je kapitola sama pro sebe a opravdu nemá cenu je řešit.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

Atnarfus píše:Meziplyn jsem přestal používat, až když jsem si koupil Feldu 1.6. U té se podřazovat nemusí ;)

Když jsem ještě jezdil se Škodou 100 a člověk musel podřadit na trojku v devadesáti, tak to bez meziplynu dost dobře nešlo.
Ahoj, sorry, že to sem nepatří! Prosím poraďte mi! O v autech se moc nevyznám, proto jsem vždy rád když mi někdo poradí! Opravdu se u motoru 1.6 nemusí podřazovat? Nebo se to dokonce nemá dělat? Já jsem měl Favorita a vždy podřazuji tak teď nevím! Díky mockrát
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Jezis samozdrejmne ze musis podrazovat preci nepojedes napr 20km/hod na 5 ne??
Trosku blbe to napsal myslel meziplyn mezi razenim - pokud tedy vis co to je hlavne se to delalo u starsich nakladaku - jde o to ze prevodovky nemely synchronizaci tudis se hridele tocily ruznymi otackami a neslo bez toho meziplynu zaradit -on vyrovnal prave ty rychlosti ozub kol.
Nehledej v tom nic zazracneho.
smazany clen - FK

felina ma nalitane 140 000 cyklovac pouzivam - vlastne jen HO a ridici jednotka porad OUKEJ a kdyby to byl tak zavaznej problem tak by se o tom asi vedelo ne?? na svete je miliony felicii a kery znich odesla ridici jednotka? vzivote jsem o tom neslysel...
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Guru22 píše:http://www.cimbu.cz
"Používání cyklovačů: Z důvodu výrobní vady vyskytující se u této řady motorů důrazně doporučujeme nepoužívat cyklovač stěračů - dlouhodobější použití cyklovače může nenávratně poškodit ŘJ motoru. Tato závada je opravitelná pouze výmenou ŘJ, neboť je poškozen i tištěný spoj. ŘJ motoru může poškodit také přebíjející alternátor, proto doporučujeme jeho revizi po každých 60.000 km. Obě tato doporučení platí i pro neseřízené ŘJ!"
Chtěl jsem se zeptat, zdali cykolovač předních stěračů může poškodit řídící jednotku také u motoru 1.6 Mpi ??? Nebo to platí jen u 1.3 Mpi ??? Díky za odpověď.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Obecně je to dle mne blábol obecně. Všichni tady cyklujeme jak se nám zamane a nikomu to nikdy nic nepoškodilo.
Libca - FK

Příspěvek od Libca - FK »

Tak jestli to funguje tak jak má tak je to lepší než u fábky.U fábie se ale při zapnutejch předních a následovném zařazení zpětného chodu setře i zadní stěrač.Má to i felície.
Vašek - FK

Příspěvek od Vašek - FK »

Libca píše:U fábie se ale při zapnutejch předních a následovném zařazení zpětného chodu setře i zadní stěrač.Má to i felície.
Tenhle high-tech feldy pokud se nepletu neměli. Jinak naše felda z konce roku 96 má nastavitelný cyklovač taky.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

jednou se mi povedlo nějak zapnout zadní stěrač tak že stíral asi ve dvou vteřinovým intervalu . nejdřív jsem myslel že se zbláznil a nejde vypnout .Pak už jsem to nezkoumal .felda 1.3 rok výroby 2001
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Libca - FK

Příspěvek od Libca - FK »

Tak jsem o tom přemíšlel a ono by to nešlo poněvadž by to stíralo pořát jak by byl zařezenej revers a to je blbbý.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

To setření při zařazení spátečky Felda nemá. Dalo by se to dodělat ale nějak mi to za tu práci nestojí.
Cyklovač zadního stěrače mají lépe vybavené Feldy (typicky GLX). Funguje tak, že když ho zapneš, tak zadní stěrač stírá s cca pětivteřinový intervalem. Tedy moc často a je to v podstatě nepoužitelné. Má ale jinou hezkou funkci a to tzv. setření dosucha. Neboli, když ostříkneš zadní sklo, tak i když pustíš páčku, tak zadní stěrač ještě dvakrát až třikrát setře.
Když potřebuješ očistit zadní okno, tak jenom vteřinku přidržíš páčku nadoraz od sebe a víc se o to nestaráš. Když jsem jezdil s Feldou bez cyklovače, tak mne štvalo, že když vzadu ostříknu, tak pak ještě musím držet páčku na půl zdvihu aby se ta voda setřela.
Jakub

Příspěvek od Jakub »

Ahoj mam problem.Po koupi auta nesel zadni sterac,po demontazi jsem zjistil,ze je polamane ozubene kolecko.Sehnal jsem nove a vymenil.Ale ted,po vlozeni a otoceni klickem jede zadni sterac porad v kuse a nejde vypnout.Nevite prosim nekdo co s tim muze byt?
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

A co kablíky zapojený tak jak maj být nebo jsi je nechtěně prohodil ? :)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Jakub

Příspěvek od Jakub »

Kablik vede do motorku jeden a ten prehodit nejde.Do niceho jineho sem nevrtal.A presne jak rika kolega,sterac porad jede a vypne se jen jak vytahnu klicky.
sigmen - FK

Re: Re: Cyklovač na zadní stěrač

Příspěvek od sigmen - FK »

To je nějaký divný. :( Mě to tohle taky dělá.Když se mi chytne cyklovač stěrače na zadním okně,tak ho vypnu jedině tak,že musím chcípnout motor!!!!Ani pořádně nevím,jak se mi zapíná,je to vždycky nějak náhodně.Normální ostřik a setření skla mi funguje normálně. :shock:
Jakub

Re: Cyklovač stěračů

Příspěvek od Jakub »

Tak to snad nemuze byt jen tak nahodne ne.To snad vud musi nejak fungovat a nebo je proste neco spatne................. :?: :?
sigmen - FK

Nojo,ale co je špatně?Když to jde zrušit jen chcípnutím motoru :?Náhodně jsem myslel,že se mi to zapne,když dám ostřik skla,ale ne vždycky.Už se mi to dlouho nepovedlo.
hostel

Příspěvek od hostel »

Přečtěte si návod k auťáku, na str. 55 se píše:
... Po mžikovém stlačení páčky do vzdálenější polohy a uvolnění zpět se zapne intervalové stírání v intervalu asi 5 sekund.
Opětovným stlačením do vzdálenější polohy se intervalové stírání vypne ...
To se snad ani nedá srozumitelněni popsat.
Krátce zmáčknout páčku stěračů směrem k oknu až nadoraz ... zapnut cyklovač .. to samé vypnut cyklovač.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Ovládání zadního cyklovače:
Ťukneš pravou páčkou na doraz od sebe - cyklovač se zapne
Ťukneš pravou páčkou na doraz od sebe - cyklovač se vypne

musí se opravdu jenom krátce ťuknout a to až nadoraz do polohy ostřiku zadního okna
při přidržení páčky nadoraz už do ostřikne a několikrát automaticky setře
sigmen - FK

hostel píše:Přečtěte si návod k auťáku, na str. 55 se píše:
... Po mžikovém stlačení páčky do vzdálenější polohy a uvolnění zpět se zapne intervalové stírání v intervalu asi 5 sekund.
Opětovným stlačením do vzdálenější polohy se intervalové stírání vypne ...
To se snad ani nedá srozumitelněni popsat.
Krátce zmáčknout páčku stěračů směrem k oknu až nadoraz ... zapnut cyklovač .. to samé vypnut cyklovač.
:x Návod jsem četl,ale nefunguje to.Zapnu,přesně jak je tu psáno,ale už nevypnu.Jedině přes zapalování,a znovu musím startovat.Zkusím,jestli tam ten cyklovač musí bejt,jestli ne,půjde pa.Jinak díky za reakce :) ;)
Jakub

Příspěvek od Jakub »

Presne tak,taky mi nejde vypnout a nevim co s tim :? :?
sigmen - FK

Jakub píše:Presne tak,taky mi nejde vypnout a nevim co s tim :? :?
Jestli tě to nějak moc neobtěžuje a jinak ti zadní stěrač funguje,tak to neřeš.V tejdnu až budu mít čas,tak se na to podívám a dám ti vědět ;)
Odpovědět