ASI VŠE ŠPATNĚ-ČISTIČ ŠKRTÍCÍ KLAPKY

MPi 1AV
AEE
MATES2

ASI VŠE ŠPATNĚ-ČISTIČ ŠKRTÍCÍ KLAPKY

Příspěvek od MATES2 »

AHOJ V OBCHODĚ JSEM SI ŘEKL O ČISTIČ ŠKRTÍCÍ KLAPKY,ALE DALY MI ČISTIČ KARBURÁTORU CRC CARBURETTOR CLEANER 300 ML. SE SLOVY-TO JE ÚPLNĚ TO SAMÉ JAKO ČISTIČ ŠKRTÍCÍ KLAPKY.PO PŘEČTENÍ NÁVODU JSEM KLAPKU VYČISTIL,AŽ POTÉ JSEM NA INTERNETU OBJEVIL PODROBNĚJŠÍ NÁVOD A TAM PÍŠOU-ŽE ROZPOUŠTÍ OLEJOVÉ USAZENINY,KARBON,PRYSKYŘICE,ALE TAKÉ COŽ JSEM SE DOST LEKL I GUMU :o :o .MOHLO BY TO TEDA ROZLEPTAT HADICE DO KTERÝCH A NA KTERÉ SE TO DOSTALO?????????? :o :o PAK JSEM SE V TOM PODROBNÉM NÁVODU DOZVĚDĚL,ŽE SE MÁ ODPOJOVAT VZDUCHOVÝ FILTR,ALE NEVÍM PROČ,KDYŽ SE TO PODLE MĚ NASÁVÁ DOVNITŘ :? :? PORAĎTE PROSÍM KDO S TÍM MÁTE NĚJAKÉ ZKUŠENOSTI,BUDU VDĚČNÝ ZA KAŽDOU RADU A INFORMACI.
slegrusik - FK

Re: ASI VŠE ŠPATNĚ-ČISTIČ ŠKRTÍCÍ KLAPKY

Příspěvek od slegrusik - FK »

Ahojda, s tím Ti bohužel neumím poradit, ale co jsem tady četl tak škrtící klapku každý čistí brzdovou kapalinou. Jestli jsi měl klapku venku z auta tak by neměl být problém. Určo Ti poradí někdo zasvěcenější než já. Snad to čistidlo nenadělalo žádnou pohromu ;)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

PRÁVĚ ŽE NEMĚL-PSALI TAM ŽE ČIŠTĚNÍ LZE PROVÉST BEZ DEMONTÁŽE ŠKRTÍCÍ KLAPKY.ALE STEJNĚ DÍKY ZA REAKCI :)
slegrusik - FK

V pohodě! Taky jsem rád když někdo poradí, páč jsem laik ;)
mikka

Příspěvek od mikka »

Čistič karburátorů nebo škrticích klapek, je to skoro jedno a totéž.
To s tím rozpouštěním gumy neber nijak tragicky, v klapce a dál v sacím potrubí té gumy nějak moc není, a navíc, gumu by to narušilo jenom při působení delší dobu. On se ten prostředek rychle odpaří.
Má se to stříkat přímo do klapky, tj. sundat přívod vzduchu od vzduchového filtru.
MATES2

Příspěvek od MATES2 »

;) DÍKY MOC,TOSE MI ULEVILO,DĚLAL JSEM TO POPRVÉ,TAK SNAD TO FAKT BUDE DOBRÝ :)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 15. říj 2008 20:24:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: bezprostřední citace zakázaná :D
MATES2

Příspěvek od MATES2 »

NASTŘÍKAL JSEM TOHO TAM CELKEM DOST VELKÝ MNOŽSTVÍ A NECHAL PŮSOBIT ASI 30MINUT A PAK OPATRNĚ VYČISTIL HADŘÍKEM,POTÉ ZNOVU VYSTŘÍKAL A ZAS NECHAL PŮSOBIT :o 30 MINUT A VYČISTIL A PAK TO ZOPAKOVAL JEŠTĚ JEDNOU,TAKŽE TAM TEN ČISTIČ PŮSOBIL ASI 1 HODINU A 45 MINUT,TAK NEVÍM
jannik

Příspěvek od jannik »

Svojho casu som dal v servise vycistit klapku. Mechanik to robil nasledovne: Demontoval sacie potrubie, nastartoval motor, a rucne dvihal otacky az po obmezovac a sucasne striekal do sacieho otvoru klapky cistiaci sprej. Nazov si nepamatam.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Osobně už na čističe všeho druhu kašlu. Čistím to Naturalem95, štětcem a hadrem. Když se to dělá pravidelně, tak tam není takový humus, že by to benzín nerozpustil.
-mm-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -mm- »

Já čistím wédéčkem, to má doma taky každý "samoopravář" :D
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Mates2: Nešlo by to bez toho capslocku?
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Skenin

Příspěvek od Skenin »

Ahoj,mám Golfa 1.6 AEE a samozřejmě jsem se taky nevyhl čištění škrtící klapky ;) Někde jsem se dočetl,že je k tomu vhodnej isopropanol.Objednal jsem si ho,vyzkoušel a můžu potvrdit.Používá se na čištění plošňáků a hlavně nestojí moc.Rozhodně doporučuju klapku vytáhnout ven.Měj se
Skenin

Příspěvek od Skenin »

Jo a ještě k té brzdovce.Tu ti rozhodně nedoporučuju :!: Je sice dostatečně agresivní na to,aby ti z klapky odstranila bordel,ale zároveň je taky dost mastná na to,aby ho na sebe zase zpátky natahala.Pokud se pro ni přece jen rozhodneš,určitě tu klapku ještě odmasti.
Ahmed - FK

Příspěvek od Ahmed - FK »

říkáte tedy že není nutno tu onu klapku tahat ven a stačí ji vystříkat třeba wédéčkem něbo něčím co sežere bordel a pak odmastit třeba nějakým alkoholem? co se jejím vyčištěním zlepší?
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

možná jsem divný ale mě vždy stačil obyčejný tech benzín...
demontáž klapky ven je samozřejmá.. jinak to asi ani nemá cenu
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Ahmed - FK

Příspěvek od Ahmed - FK »

když už jsme u tohoto tématu dokážeš demontáž té klapky nějak popsat? co vše je nutné odstranit aby jsi se k ní dostal a co musíš povolit abys ji vytáhl ven? myslím že by to pomohlo nejen mě jako laikovi ale i ostatním, třeba to dělají jinak... :-) díky moc
slegrusik - FK

Klapku demontuješ za pár minut. Zkusím si vzpomenout. Odšroubuješ sání, jsou to 3 šroubky a nezapomeň vytáhnout hadici odvetrávání klikovky, ale to ti dojde. Odpojíš plynové lanko, od klapky odpojíš konektor a pak je tam ještě hadička, kterou taky musíš odpojit, ale nevím k čemu slouží. Myslím, že vychází z nádobky s aktivním uhlím, ale nevím přesně. Potom zbývá povolit 4 šrouby které drží klapku. Povolíš je imbusem a klapka je venku. Já jsem klapku vyčistil přípravkem na čistění motorů MaFra. Nalil jsem to do klapky a šmrdlal jsem uvnitř štětcem. Děsně to zpěnilo a asi po hodinovém snažení byla klapka čistá. Ničeho se neboj není na tom nic složitého ;) Snad jsem nic neopomenul
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

S nalejváním čehosi bych byl opatrný. Hřídelka klapky se točí ve valivých ložiscích a ty nejsou nějak zvlášť těsněné. Když tam na hodinu naleješ nějaký prevít na rozpuštění karbonu, tak to do ložisek stoprocentně proleze.
Lepší je to jenom tak dráždit namočeným štětcem.
slegrusik - FK

Jo vidíš to jsem nevěděl! :o Stejně jsem jí při čistění odšrouboval a očistil hadrem. Když byla klapka čistá tak jsem jí našrouboval zpět a vyšteloval jsem jí jako před tím
Odpovědět