nepravidelný chod

MPi 1AV
AEE
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

nepravidelný chod

Příspěvek od ka-spel »

Posledních pár týdnů se motor chová nějak divně. Nastartuje většinou v pohodě a volnoběžné otáčky nebo neutrál v pohodě, ale při zrychlování prostě nejde za plynem a cuká.Dělá to jak při benzínu, tak i plynu. Napadlo mi následující závady: odcházející spojka, málo oleje v převodovce, vytahaný rozvodový řemen, špatné svíčky. Při ustálené jízdě a volnoběhu je to ok, ale jak se chce přidat, tak to trhá a vypadá podobně jak když dochází benzín.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Jardin

Re: nepravidelný chod

Příspěvek od Jardin »

Jestli to cuka kdyz chces treba pridat,tak zkus nejdriv vymenit ty svicky
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Taky si říkám, že je zkusím. Jsou tam 11 tis. Denso W20EPBR-S. Další věc je, že šustí nějaká kladka v motoru. Podle všeho u altíku. Doufám, že to nedělá ta u rozvodů.
Jardin

Příspěvek od Jardin »

A nešustí řemen drážkový co je na altíku atd. koukni jestli neni vylámanej
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

No bojím se, jestli není u drážkového řemenu hotová kladka. Takový zvuk jako má volný řemen, když to píská to není. Toto není tak hlasité a je to trvalé. Není to jen po startu.
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

S tou kladkou, tak to jsme dva, co mu šustí-mě to dělá jen na volnoběh, že jí slyším, protože pak jí motor přeřvě a žádný šustění či pískání neslyším. Dneska budu shánět buď celou kladku, ale po zkušenosti vim, že se bude pohybovat cenově dost daleko, tak dám jen ložisko do ní a bude klídek. Až shodíš ten řemen (17cka plochý delší klíč na to použij)-ono ti totiž nic jinýho nezbyde, aby si přišel na to čím to fakt je, jestli jen řemenem a nebo kladkou napínací a nebo možná i alternátor. Spíš bych to viděl na tu kladku teda pokud tam nemáš starej nějak moc řemen, ale to stejně si myslim, že to nebude dělat řemen, ale kladnice.
Jinak svíčky zkus, ale 11k na ně neni zas tam moc si myslim. Uvidíš pak.
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

jako prvni vymen urcite svicky. dej ngk
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
zemlak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zemlak »

Dělá mi to přesně to co popisuješ v prvním příspěvku. A dělá to jen, když jedu na spotřebu. Když na to pořádně šlapu, tak ani zacuknutí, to šlape dobře. Taky podezřívám svíčky a doufám, že to pomůže.

Přesně, když na to šlapu, tak to necítím, ale když jedu ustálenou rychlostí a tak to cuká. Stejně tak, když chci z ustálené rychlosti přidat.
Naposledy upravil(a) zemlak dne čtv 23. říj 2008 17:37:02, celkem upraveno 1 x.
lacika

Příspěvek od lacika »

A este ma napadli VN kably ku svieckam
zemlak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zemlak »

Tak to byly VN kabely ke svíčkám. Dva byly v háji a mechanik vyměnil i víčko rozbočovače, taky bylo už na vyhození.. Teď Felis jede jako nová. :)
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Může mít to škubání něco společného s převodovkou? Dělá to jen při jízdě ustálenou rychlostí. Při zrychlování to není znát.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

zemlak píše:Tak to byly VN kabely ke svíčkám. Dva byly v háji a mechanik vyměnil i víčko rozbočovače, taky bylo už na vyhození.. Teď Felis jede jako nová. :)
Jak často měníte VN kabely?U 1,3 BMM mi začaly přesně takhle odcházet asi po35 000 km.U 1,6 je mám asi 13 000 km.Jsou to Tesly.......... :roll:
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Mám ještě původní (120k km) :oops:
Vyměnil jsem jenom palec a vršek rozdělovače, ale zcela zbytečně. Na chodu motoru se to nijak neprojevilo.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Atnarfus píše:Mám ještě původní (120k km) :oops:
Vyměnil jsem jenom palec a vršek rozdělovače, ale zcela zbytečně. Na chodu motoru se to nijak neprojevilo.
Díky.Ještě někdo? :)
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

JoS píše:Jak často měníte VN kabely?U 1,3 BMM mi začaly přesně takhle odcházet asi po35 000 km.U 1,6 je mám asi 13 000 km.Jsou to Tesly.......... :roll:
Já mám najeto 36 tis. a už jsem je měnil po druhý. Poprvé po 16 tis. od koupě auta, najel na nich 14 tis. a používal bych je dodnes, kdybych jeden neutrhl při výměně svíček. :D A vše Tesla - je to i origoš.
tomakecTD

Příspěvek od tomakecTD »

hele a jak poznam,ze mam ty kabely spatny?:-D ja mam najeto 185tis dle tacha,normalne bych rekl tak 250 a ty kabely vypadaji,jako by byly puvodni! :lol:
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Když to startuje a jede, tak jsou OK.

Dřív jsem měnil věci i preventivně. Letos už ale Feldě bylo deset let, tak jsem přešel do režimu, že měním jenom to co je nutné.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

tomakecTD píše:hele a jak poznam,ze mam ty kabely spatny?:-D ja mam najeto 185tis dle tacha,normalne bych rekl tak 250 a ty kabely vypadaji,jako by byly puvodni! :lol:
Zajeď si jak já do Litovle k Hetclovi. Napíchne ti to na super diagnostiku (ATAL, Bosch) A na osciloskopech za chodu uvidíš jak ti pálí každý válec. Mě to hned poznal u toho kabelu, který jsem tam dával ze staré sady (když jsem utrhl). Pokud jezdíš na plyn, tak ty kabely každopádně vyměň. LPG je na elektriku podstatně víc citlivější. Další věc seřídit přesně předstih.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Atnarfus píše:Když to startuje a jede, tak jsou OK.

Dřív jsem měnil věci i preventivně. Letos už ale Feldě bylo deset let, tak jsem přešel do režimu, že měním jenom to co je nutné.
No tak to jsem na tom podobně, ale teď nevím zrovna co vyměnit dřív (svíčky, palec, víko, výměník topení, řemen + kladku altíku, rozvody + pumpa, brzdy, airbag, dutiny, lemy, řadička, olej v převodovce atd.). :( Kdyby byly prachy, tak bych vyměnil asi celou feldu.
Odpovědět