nabudenie alternatoru

marek0021

nabudenie alternatoru

Příspěvek od marek0021 »

nazdar, chcem sa opýtať ako sa dá nabudiť alternátor? diiik
breta1 - FK

Re: nabudenie alternatoru

Příspěvek od breta1 - FK »

Alternator se budi privedenim napeti na rotor a je jedno, v jake polarite
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

No tak to bych chtěl vidět jak připojíš napětí k rotoru,když tak bude regulátor.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

mne to musis vysvetlit po lopate, viem ze sa musi niekde priviest napätie, ale kde presne na altern.???
Alf

Příspěvek od Alf »

Na svorku, z které je napojená kontrolka. Musíš tam pustit 12V, ale přes žárovku 12V / 2W !!!!
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
marek0021

Příspěvek od marek0021 »

ten kablik kontrolky na alternatore mam odpojit, priviest tam prud, a zasunut ho naspat?
breta1 - FK

Příspěvek od breta1 - FK »

marek0021 píše:ten kablik kontrolky na alternatore mam odpojit, priviest tam prud, a zasunut ho naspat?
Marku, objasni nam, proc chces alternator nabudit - ty ho chces pouzivat mimo auto bez regulatoru? Mozna jsi jenom nepochopil, ze alternator neni treba nabudit ,jako tomu bylo kdysi u dynama...
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Alternátor se musí nabudit po každém nastartování motoru,ale to zajíšťuje okruh s kontrolou dobíjení.Naopak dynamo se nabuzovalo samo,bylo měkčí a stačilo roztlačit auto a dynamo se nabudilo i při vybité baterce.Jinak můžeš krátkodobě spojit svorku +B a konektor pro připojení kontrolky za chodu altíku.Jakmile se nabudí ,tak si napětí hlídá sám.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Normálně těsně po nastartování motoru teče budící proud skrz kontrolku dobíjení. Když už alternátor začne dobíjet, tak vnější buzení nepotřebuje. Když například kontrolka praskne, tak může být s dobíjením problém.

Někdy se mu musí i pomoct.
Měnil jsem regulátor na altíku Magneton a ono mi to pořád nechtělo dobíjet. Když jsem vymontoval regulátor ze stejně starého Favorita, tak to dobíjelo. S novým regulátorem to nedobíjelo ani za nic. Aby se to chytlo, tak jsem musel přímo plus baterky připojit na altík místo toho drátu co jde ke kontrolce. Proud tekoucí přes kontrolku nebyl schopen alternátor nabudit. Muselo to být napřímo a pak se chytnul.
Problém byl v tom, že nové regulátory údajně mají obráceně zapojené uhlíky. Rotor je za ta léta už zmagnetizovaný a je potřeba ho "přemagnetizovat" obráceně.
Odpovědět