Kontrolka mazání, nízký tlak oleje

Simos 2P
135M, 136M
spiderwc40 - FK

Kontrolka mazání, nízký tlak oleje

Příspěvek od spiderwc40 - FK »

Ahoj,potrebuju pomoct dneska jsem jel z plzne do Usti a behem 10 minut mi zacala blikat kontrolka mazani a svitila kdyz jsem mel neutral a otacky pod 1000, kdyz jsem se rozjizdel nebo jsem to jenom "túroval" tak zhasla ale trebas pri razeni vam preci jenom spadnou otacky a tak se rozsvitila na chvili kontrolka. Oleje mam dost jenom jsem doplnoval chladici kapalinu ale ta by s tim nemela mit nic spolecnyho. Myslite ze ej v pytli cidlo na olej nebo cim by to mohlo bejt a pripadne jak to opravit diky vsem:-)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: sviti kontrolka mazání

Příspěvek od Ivarek »

V první řadě bych vyměnil snímač tlaku oleje a pak se uvidí.V každém případě bych to ale nepodceňoval.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tak hlavně napiš, jaký máš motor a přesuneme to do patřičné kategorie.
Dále můžeš vyzkoušet, jestli ti to maže tím, že nastartuješ a otevřeš nalejvací hrdlo a koukneš, jestli máš olej až na vahadlech. Pokud ano, je to asi opravdu jen to čidlo.
pokud ti olej nepřibývá nebo není světle hnědý a spěněný, tak to s chladící kapalinou nemá nic společného.
spiderwc40 - FK

sorry nevedel jsem kam to zaradit 1,3 MPI GLXi ale jinak jizdni vlastnosti byli normalni, uz jsem dlouho nedolejval olej takze by ho tam nemelo bejt hodne a mam nekdy od leta meneny rozvody samozrejme i s olejem!
jinak jeste mimo OT kdyz mi tu nadavate za spatnou kategorii a ja ji prijimam uz jsem psal asi 3 maily LukaSovi a ani jedna odpoved a nic se nezmenilo ale nejde mi se prihlasit na OPERE ale musim psat z EXPLORERu neumis zaridit i tohle?a nechodej mi zpravy mam to nejaky zas***ohledne fora a stranky klubu a je to od doby co mi skoncili vyhody predplacenych stranek! diky
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nenadával jsem ti a ani jsem to nemyslel nijak zle, že jsi to špatně zařadil. Pokud máš dotaz na motor, tak bude nejlepší ho dát do rubriky motory - agregát, jelikož je nanejvýš pravděpodobný, že ti tam odpoví nějaký motorář. Ne všichni totiž chodí do všech rubrik, někdo má jen úzký okruh, v kterém se vyzná a tam chodí.
Lukáš toho má hodně a často sem chodí přes RSS, zkus napsat druhému adminovi Racemanovi, ten je tu téměř denně a ten ti poradí, já nevím přesně, jak se pohybují možnosti návštěvníků, registrovaných členů a registrovaných platících členů. ;)
spiderwc40 - FK

to je jedno ja to nejak prestal resit od ty doby co odeslo par clenu viz napr.bolthorn a stejnak planuju prejit na jiny auto ale i tak diky za odpovedi porad jsem jeste feldar!
hosto1

Kontrolka oleja

Příspěvek od hosto1 »

Nazdar, ked naštartujem motor, tak mi svieti kontrolka oleja. Už som pozeral aj množstvo oleja a je asi v 2/3 kontrolnej tyče, čiže je ho tam dosť...Vybral som aj spínač tlaku oleja a vyčistil a odskúšal. Aj ten je dobrý...Neviem, či čerpadlo, alebo čo...Poraďte prosím...
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Re: Kontrolka oleja

Příspěvek od Tomas6 »

Nejlepší řešení je napichnout budíka.Pak hned víš na čem si.Čidlo může být špatné ikdyž si ho čistil.Zkus ho vyměnit.když ho budeš mít sundané odpoj zap.lištu a protoč motor startérem.Měl by z tama téct olej.A ještě zkus odpojit drát od čidla.Kontrolka nesmí svítit.Pokud nic z toho nepomůže,tak jedině sundat vanu a podívat se co se děje.Viděl jsem zalepený sací koš tak že to nemazalo.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Vyměň čidlo.V 99% to pomůže.Málokdy je něco s mazáním.Mi taky mazala až od 2000 otáček,napichl jsem budíka a zjistil jsem že čidlo jo ko.
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

cidlo nevycistis ani nevyskousis,ucpe se karbonem a bordelem,

vymen cidlo a bude to na 90 procent v cajku
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
Chose

Příspěvek od Chose »

Zdarec,chtělo by to změřit tlak v mazací soustavě.Může to být přidřený a pootevřený přetlakový ventyl olejového čerpadla nebo je to čerpadlo už vy běhané nebo už vyběhané šálky na klice a už sem viděl i vypadenou zátku zaslepující výrty mazacího kanálku.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

potom to fakt malo maze a moc bych s tim nelital nez bych si to zjistil na tlakomeru
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
Macman
Kontaktovat uživatele:

tlak oleje

Příspěvek od Macman »

zdrawim jestli to tu padlo tak se omlouvam..
pri startu motoru (spise u studeneho) mi tak po nastartovani sviti 2-3 sekundy mazani..cidlo oleje jsem vymenil a ted mam podezreni na cerpadlo..co vy na to? co s tim?
méně znamená někdy více...
Obrázek
Jurka - FK

Re: tlak oleje

Příspěvek od Jurka - FK »

To je snad normální ne?
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

hmm prave ze ne...dela mi to asi pul rokuu...jako pri startovani to chapu..ale motor uz bezi na volnobehu a mazani sviti jeste tak 2-3 sekundy
Obrázek
Petan.Boss - FK

Příspěvek od Petan.Boss - FK »

Tohle mi dělal nekvalitni olejovy filtr
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

vsechno je nove...asi pred mesicem jsem to dla do servisu na olej a rozvody a problem se porad nevyresil
Obrázek
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

no neco jsem uz o tom slysel ale kdyz si zase vemu ze tam mam olej shell helix a bylo to servisovany ve skodovce...
Obrázek
DonSalieri

Příspěvek od DonSalieri »

Otázka je jak moc věříš svýmu servisu..Někde jsou pěkní hajzli a ve značkovejch zvlášť...Jak jim nekoukáš pod ruce, nekontroluješ a olej si nedovezeš vlastní, tak člověk nemůže mít jistotu..
1.9TD Passat Variant....
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

delal to kamos na fusku..jinak bych servisu auto nesveril
Obrázek
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

hele dej na rady.já taky s tím měl problém a při první výměně oleje jsem dal filtr Mann a hned to zmizelo.od tý doby už jsem dělal ještě jednu výměnu oleje a filtru zase Mann a zatím nikdy se to neobjevilo.vždycky zhasne kontrolka tlaku už při startování. ;)
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Teea - FK

Příspěvek od Teea - FK »

Kup si novy filtr z spetnym ventilem a budes mit po problemu jak uz tady nekolik lidi psalo. Vedsina dnes vyrabenych filtru se dela bez ventilu. Ja kdyz posledne chctel orginal tak mi nabizeli jen neco jineho tak jsem se zeptal jestli tam ma zpetny ventil. Koukali na mne jak na .... tak jsem koukl do filtru a u zadneho nebyl tak asi tak. jsem podekoval a jel koupit jinde.

M.
Teea - FK

Příspěvek od Teea - FK »

Jinak vymenit filtr muzes i bez spousteni oleje. STaci dat pod nej hadr at si nezas... temi par kapkami motor. prostor. Vysroubovat stary dat novy ty 3deci oleje o ktere pri tom prijdes nejsou problem pokud ti motor nezere olej a mas pred vymenou dost oleje :)

M.
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

nebudu zakladat nove tema jenom priblizim svuj problem jenom je trochu odlisnej..:
pri velkych vedrech kdyz otacim klicem do druhe polohy mi nekdy nesviti kontrolka mazani a napr po 10s se rozne...
nesviti stale ale jde o to ze nekdy nesviti vubec (pred nastartovanim kdyz je v chodu jenom elektrika)..myslim ze kontaktem to neni..ani zarovkou prtz mi to dela jenom ve vedrech...mozna je to jenom banalita a resim kravinu ale zajima me to...nedavno mam delany rozvody a cidlo tlaku je fungl nove original..(zacalo to delat nedavno)...no kazdopadne asi zkusim vymenit zarovku

jinak me zajima druhej problem kterej resim uz dlouho..je normalni ze po nastratovani sviti kontrolka mazani tak 2 sekundy nebo dokud nedam motor do otacek?...nekdo rikal ze je to tim snimacem tlaku ale ten jsem uz vymenil...
diky
Obrázek
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Tou žárovkou to klidně může být...ve vedrech se všechno rozpíná a různě pne.Mě takhle zlobila kontrolka dálkovejch.
A s tím svícením po startu...máš tam kvalitní (nejlépe Mann) filtr pro 1,3ku?
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

¨no pravda zarovku vymenim..nn mann filtr tam neni ale nejakej origo skoda..tentokrat mi to delali ve skodovce...ale slysel jsem o mannu s tim prepoustecim ventilem..takzemuze to byt tim jo? nekdo me uz strasil s olejovym cerpadlem
Obrázek
Keert - FK

Kontrolka mazání

Příspěvek od Keert - FK »

Ahoj,

prosím Vás chci se zeptat....felicia 1,3 mpi...po nastartování studeného motoru trvá cca 3 vteřiny než zhasne kontrolka mazání. Je to normální nebo je někde chyba? :) Díky.
Marty_pv - FK

Re: Kontrolka mazání

Příspěvek od Marty_pv - FK »

3s jsou pořád v normě, může to způsobovat levný olejový filtr
Adler - FK

Příspěvek od Adler - FK »

Jak píše Marty... zkus začít tím olejovým filtrem... napiš co je tam za značku. Spoustě lidí tohle právě způsobují levné filtry kde je nekvalitně provedený zpětný ventil... to znamená že ventil nebo respektive membrána nepřilne po vypnutí motoru dostatečnou silou na vtokové otvory filtru a olej pak vytéká zpět do vany.
Keert - FK

Ahoj,

díky. Díval jsem se na ten filtr, ale značka tam teda napsaná není žádná. Je to šedej filtr, kterej má na sobě napsanej jen návod k montáži :) Předpokládám, že tam snad ani zpětnej ventil není. Auto jsem koupil nedávno, takže výměna oleje vč. filtru mě čeká co nevidět. Snad to bude jen tím.
Keert - FK

Prosím Vás ještě se zeptám...jaký olejový filtr doporučíte? Hodně lidí chválí mann pro feldy. Je opravdu tak dobrý? Díky.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

áno Mann sú jedny z najlepších filtrov
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Ten zpětný ventil výmysl není. Měl jsem filtr Vika - po nastartování zhasla kontrolka do 2-3s, teď mám opět Mann a kontrolka zhasne do 0,5s.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Pokud znáte polohu olejového filtru ,tak musí být jasné ,že olej z něj nemůže nikam vytéct.Ale stačí větší vůle v ložiskách a tlak se sníží.Ta zpětná klapka v tomto případě může být pozlacená.Čím má motor víc naběháno tím je v tisícinách větší vůle v ložiskách a tím větší množství to musí natlačit do okruhu.A proto to trvá déle než zhasne kontrolka.Při zaneseném filtru je to ještě delší,protože to musí protlačit přes karbon.Při velkém zanesení olej obtíká.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Olej měním cca po 10tkm. Vždy jsem měl lepší filtry, MANN, UFI, Pulorator (co si pamatuju). Dal jsem Vika a hned jsem se podivoval, že kontrolka svítí o poznání déle (nový filtr+olej). Při další výměně oleje a filtru MANN bylo vše jako kdysi. Náhoda?
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Adler - FK

Příspěvek od Adler - FK »

Jozefj: Jdi se podívat nebo ještě lépe zeptat na virt nebo techweb... Zjistíš tam kvantum případů kdy při použití levného filtru (AQ, Vika, Pride atd. ) docházelo přesně k tomuto. Po montáži originál filtru Škoda nebo MANN kontrolka zhasla již při startování. Vada nekvalitního zpětného ventilu to je. Těžko by se tohle ztratilo pouhou výměnou filtru pokud by to byla vůle ložiscích. Mimo to mám ten pocit že při studeném motoru a vyběhaných ložiscích by problém s nárůstem tlaku oleje ani tak být neměl vzhledem k jeho viskozitě za studena... to spíš při zahřátém motoru by kontrolka zhasínala po startu nebo problikávala na volnoběh... každopádně by to u teplého motoru respektive oleje bylo ještě markantnější. Ale jak už jsem napsal... když se nad tím zamyslíš a uvědomíš si že pokud se pozdní zhasínání kontrolky odstraní pouhou výměnou filtru pak to vůle v ložiscích nebude.... v tom případě by to bylo prašť jak uhoď. Docela mě udivuje že ty člověk který tu píše docela rozumně (co zatím sleduju) tak na nekvalitně provedené zpětné ventily levných filtrů nevěříš ač je to ověřený a prověřený fakt. Neříkám že to vyběhaná ložiska být nemůžou, ale proč hned strašit tímto když ve většině případů stačí jen vyměnit filtr. Vždycky je nejlepší začít od toho nejlevnějšího a nesnazšího řešení a pak postupovat dál.

Pawlick: Náhoda to není.
Marty_pv - FK

Jozefj: O RLY? Před tím než jsem si začal měnit olej sám tak v servise vždycky montovali to nejlevnější co bylo po ruce (Filtron, Vika/AQ) a kontrolka svítila dlouho - já jsem s novým olejem dal MANN a mazání zhasne skoro okamžitě, asi se mi opravily ložiska (který určitě byly vyjetý na motoru s 25000 km :D )
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Sohlasím se všema co píšete,jen říkám ,že dneska nevěřím na ZNAČKU,jelikož opravuji prakticky vše v čem je elektrika a když otevřeš přístroj ZNAČKOVÝ a v tom procesory a ostatní int.TAIVAN a pod.tak se nediv tomu co píšu. To ,že filtr může být složen z jemnějšího materiálu a kvalitněji nepopírám. A že se nestarám o to co mi v servisu ----u nás ---- dá za filtr je fakt. Zřejmě asi nedává a....s za 20 Kč.
Marty_pv - FK

Možná značka u ostatních výrobků nic neznamená, ale u kvalitních filtrů (MANN, Purolator..) máš víceméně zaručeno že bude správně nastavený obtokový ventil a zpětný ventil bude fungovat
Jestli dát 50 Kč za Filtron nebo 100 za Mann - to už je na každým z nás

Co se filtračního materiálu a plochy týče - stačí si vygooglit srovnání s rozřezanejma vnitřnostma filtrů, Mann si drží kvalitu a většinou je mezi nejlepšíma
mariansk - FK

Kontrolka mazání

Příspěvek od mariansk - FK »

Nazdar kluci!
Včera som si všimol že pri vbolnobehu bliká kontrolka mazania. Oleja je tam dosť,do výmeny mám ešte asi 2000km. Čo to môže byť?
hurvajsp - FK

Příspěvek od hurvajsp - FK »

nemůže být zasranej koš sání oleje?
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

spíš to vidím na špatné čidlo mazaní.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

Jaký je tam olej,známímu to dělalo když tam měl 5w40,a ten když se auto v horku ohřálo,tak na volnoběh svítila,protože byl na feldu řídkej po zahřátí a na volnoběh ho čerpadlo špatně bralo,pak dal olej 10w40 ta vše ok
Marty_pv - FK

straca: to je způsobený opotřebovaným čerpadlem a ne přímo olejem, poslední dvě výměny jezdím 5W40 a podle tlakoměru i při zahřátým oleji nejde tlak pod 1 bar
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

v zimě ale počkej v létě na dálnici
Marty_pv - FK

Vzhledem k tomu že tam mám budíky už nějakou dobu a nedostal jsem se sériovým motorem přes 100°C tak pochybuju ;) nemám budíky od hočimina
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

V lete min 0.8bar, v zime min 1bar.....
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
Marty_pv - FK

Asi jak píše ježek - plus jedna podstatná věc - na dálnici se z valné většiny pohybuješ kolem 3000 otáček nebo víc, pokud by čerpadlo nestíhalo tak je něco úplně špatně, musí dávat plnej tlak omezenej akorát regulačním ventilem
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

ne v otáčkách,jel kolem 160 pul hodky v hicu,pak vyřadil a kontrolka na volnoběh svítila,prej stačilo držet pln na 1200 a byla zhaslá
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Bych chtel videt seriovku, ktera dokaze jet pul hodiny 160km/h na bezny komunikaci - ukaz kde.
Dalsi vec je, ze serii proste takle neohrejes.

Takze bych to videl na spatny chlazeni a (a nebo) spatny olejovy cerpadlo ;)
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
Odpovědět