Velká spotřeba oleje
-
nemik - FK
Velká spotřeba oleje
Tak jsem zjistil, že my trochu ubylo oleje. Není to sice moc, ale přece
Olej byl vyměněn nějak při 103 000 km. Teď mám najetých 105 000 km a chybí tam půl měrky. Je tam 15W40 na jiný druh jsem nepřecházel. Napadají vás nějaké nápady čím by to mohlo být??
Příští úterý se bude sdělávat hlava. Napdá mě že bych to vzal jedním vrzem nechal to opravit. Ale co tam vyměnit??
-
smazany clen - FK
-
nemik - FK
-
666
Re: Žere olej
Ahoj ja mam asi stejnej problem, najel jsem 6 tis. km a tetka jsem dolejval 3l oleje 
Při výměně simerinků se hlava sundavat nemusí, když při výměně na jednom válci natočíš píst do horní úvratě aby tam nespadly ventily.
-
nemik - FK
Kluci jak jste řešily, když jste zjistily, že vám felda žere olej?? Po čem jste se pídily? Nevím vůbec z které strany mám začít. A to asi není normální když mi na zhruba 3000km ubylo asi třičtvrtě měrky?? měrkou myslím tu vzdálenost od MIN po MAX.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
No mi sežere asi 1l na 5000km.A nenadělám nic.Guferka na vodítkách jsem měnil a nepomohlo.Asi to mrcha tahá zespodu kruhama.A to řešit rozhodně nebudu. Už tak z ní šedivím.
-
Jurka - FK
No mkě přes dva litry za 6000km.....ale sere pes...nikde to neteče prostě to někde se spaluje nebo co....vůbec nevím... vyšlo by to strašně draho a je to 1.6ka...lepší dolejvat než dát 10000kč za opravu
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Přesně.Co zežere to zežere.Holt má holka věk a kilometry.Tak jí tu trochu oleje dopřeju.
-
Jurka - FK
Litr na 5000km je ještě dost v pohodě:)Tomas6 píše:Přesně.Co zežere to zežere.Holt má holka věk a kilometry.Tak jí tu trochu oleje dopřeju.
-
smazany clen - FK
pani a co takto skusit toto:
http://www.stp.com/oil_smoke.html
...ja som to pouzil a celkom to pomohlo.urcite sa opalti aspon vyksusat
http://www.stp.com/oil_smoke.html
...ja som to pouzil a celkom to pomohlo.urcite sa opalti aspon vyksusat
-
Jurka - FK
Kde se to dá koupit? Asi to budu muset taky zkusit... V hypernově mají něco podobného značka Coral máte někdo zkušenosti? Mimochodem jak se takováto věc aplikuje?
-
smazany clen - FK
fuha tak ja som to zohnal v mototechne(tusim autoprima) a v metre som to videl este(o dost lacnejsie)...aplikacia je jednoducha...staci pridat do oleja a je to.jedna flaska(cca 400ml) sa aplikuje na 4 az 5 litrov oleja. je to hrozne huste takze vyliatie do motora chvilku potrvaJurka píše:Kde se to dá koupit? Asi to budu muset taky zkusit... V hypernově mají něco podobného značka Coral máte někdo zkušenosti? Mimochodem jak se takováto věc aplikuje?
PS: povodne som tymto prisadam vobec neveril ale STP je proste STP. je to kvalita, povodne americka.takze inym, menej znamym znackam by som nedoveroval uz vobec
-
nemik - FK
A co to je zač?? To jako pomůže proti spalování oleje??Kolik to stojí?To se jako doleje a už auto nebude žrát olej?? Uvítal bych nějaké bližší info.Prescott píše: fuha tak ja som to zohnal v mototechne(tusim autoprima) a v metre som to videl este(o dost lacnejsie)...aplikacia je jednoducha...staci pridat do oleja a je to.jedna flaska(cca 400ml) sa aplikuje na 4 az 5 litrov oleja. je to hrozne huste takze vyliatie do motora chvilku potrva
PS: povodne som tymto prisadam vobec neveril ale STP je proste STP. je to kvalita, povodne americka.takze inym, menej znamym znackam by som nedoveroval uz vobec
Jinak teda jsem tady zatím na tom nejhůř
-
Jurka - FK
Kolik ti to žere? Jiank je to taková sračka co naliješ do motoru myslím při běhu a mělo by to částečně vyplnit skulinky kudy olej mizí...ne že to auto nebude žrát olej, ale omezí se to docela dost...
-
Josh123456 - FK
Zkoušel si změřit tlaky?nemik píše:Tak jsem zjistil, že my trochu ubylo oleje. Není to sice moc, ale přeceOlej byl vyměněn nějak při 103 000 km. Teď mám najetých 105 000 km a chybí tam půl měrky. Je tam 15W40 na jiný druh jsem nepřecházel. Napadají vás nějaké nápady čím by to mohlo být??
Příští úterý se bude sdělávat hlava. Napdá mě že bych to vzal jedním vrzem nechal to opravit. Ale co tam vyměnit??
-
nemik - FK
No žere mi to přibližně litr na 2500kmJurka píše:Kolik ti to žere? Jiank je to taková sračka co naliješ do motoru myslím při běhu a mělo by to částečně vyplnit skulinky kudy olej mizí...ne že to auto nebude žrát olej, ale omezí se to docela dost...
-
nemik - FK
Tlaky jsem nezkoušel. Uvažoval jsem jestli by pomohlo vyměnit guferka v hlavě,ale slyšel jsem že 1.3 guferka nemají.je to pravda? Myslím si že je to kec.Josh123456 píše: Zkoušel si změřit tlaky?
-
Jurka - FK
Tak... dneska sem se stavil v bauhausu a koupil tu STP sračku a rovnou ju tam nalil....je to 450ml a prej se to tam má nalejt celý, ale já ten olej nedávno dolíval, tak sem tam toho nalil jen asi třičtvrtě...aby toho nebylo zase moc vevnitř a nemohlo se něco zmrvit... Tak uvidime, jestli to bude fungovat...dám vědět potom...Jsem fakt zvědavý
-
nemik - FK
OK. Zvědavý budu čekat jestli to pomohlo. Nezapomen sem napsatJurka píše:Tak... dneska sem se stavil v bauhausu a koupil tu STP sračku a rovnou ju tam nalil....je to 450ml a prej se to tam má nalejt celý, ale já ten olej nedávno dolíval, tak sem tam toho nalil jen asi třičtvrtě...aby toho nebylo zase moc vevnitř a nemohlo se něco zmrvit... Tak uvidime, jestli to bude fungovat...dám vědět potom...Jsem fakt zvědavý
-
Jurka - FK
No...stálo mě to 250Kč, jestli to nepomůže budu nasranej, ale na druhou stranu jestli to pomůže, tak si od nich koupím i další věci
-
Josh123456 - FK
Guferka u 1,3 nejsou.nemik píše: Tlaky jsem nezkoušel. Uvažoval jsem jestli by pomohlo vyměnit guferka v hlavě,ale slyšel jsem že 1.3 guferka nemají.je to pravda? Myslím si že je to kec.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Guferka na 1,3 nejsou?To sou mi věci.A jak teda jsou těsněný ventily?
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Guferkama.Ale nevím co mu pomůže měřit tlaky.Ty můžou být jak lupen.A ktomu jeden prasklý stěrák a bude to zespodu tahat olej do aleluja.Ty přísady pomůžou v tom že to zahustí olej.Nic víc.Taky jsem si myslel jak to motoru pomůže.A křápe a žere olej stále dál...
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já nic o tlakách neříkal.Tomas6 píše:Guferkama.Ale nevím co mu pomůže měřit tlaky.Ty můžou být jak lupen.A ktomu jeden prasklý stěrák a bude to zespodu tahat olej do aleluja.Ty přísady pomůžou v tom že to zahustí olej.Nic víc.Taky jsem si myslel jak to motoru pomůže.A křápe a žere olej stále dál...
-
Josh123456 - FK
No jestliže se mu to neprojeví na svíčkách, tak nevim, proč by je neměl měřit. Na svíčce by to na 100% poznal jestli to žere olej nebo ne. Tak proč to nezkusit změřit..Tomas6 píše:Guferkama.Ale nevím co mu pomůže měřit tlaky.Ty můžou být jak lupen.A ktomu jeden prasklý stěrák a bude to zespodu tahat olej do aleluja.Ty přísady pomůžou v tom že to zahustí olej.Nic víc.Taky jsem si myslel jak to motoru pomůže.A křápe a žere olej stále dál...
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
A kam by se mu ten olej asi ztrácel?Může mít tlaky kolem 13 a žrát olej to bude pořád.Stačí prasknutý stěrací kroužek.A na svíčce taky poznáš houbelec.Aby se tam něco projevilo,tak už by to muselo hulit modrým.A to fest.Josh123456 píše: No jestliže se mu to neprojeví na svíčkách, tak nevim, proč by je neměl měřit. Na svíčce by to na 100% poznal jestli to žere olej nebo ne. Tak proč to nezkusit změřit..
-
smazany clen - FK
mne ta prisada celkom pomohla.nestazujem si...je pravda ze som to dal asi tyzden po vymene noveho oleja(mam Shell -zlty).... STP ma tiez dobre prisady do benzinu na presictenie vstrekovacich trysiek a palivoveho systemu, odkarbonizovanie atd
-
Josh123456 - FK
Když to natlakuje, tak to pozná, protože každá netěsnost veválci, jak do ventilů, tak do oleje přes kroužky se pozná..Tomas6 píše: A kam by se mu ten olej asi ztrácel?Může mít tlaky kolem 13 a žrát olej to bude pořád.Stačí prasknutý stěrací kroužek.A na svíčce taky poznáš houbelec.Aby se tam něco projevilo,tak už by to muselo hulit modrým.A to fest.
-
Josh123456 - FK
no a ty guferka nejsou tak úplně klasický guferka a jsem si jistý, že to (guferkama podle vás) teda nebude...
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No vypadá to jako gufero,jmenuje se to gufero,tak to asi bude gufero,ne?Josh123456 píše:no a ty guferka nejsou tak úplně klasický guferka a jsem si jistý, že to (guferkama podle vás) teda nebude...
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 1f3edfc8ad
-
Josh123456 - FK
gufero ventilu *7,5Ivarek píše: No vypadá to jako gufero,jmenuje se to gufero,tak to asi bude gufero,ne?![]()
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 1f3edfc8ad
Typ: FELICIA 1,3 98-
a co je tohle? BMM ?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ale já to přeci netvrdím že to je tím,já jen reagoval že 1,3 gufera ventilů nemá.Josh123456 píše:okey, chtěl bych věděthlavně pak jestli to fakt tím bylo![]()
STP přísady doporučuji!!! Používal jsem ty co se lyjí před vypuštěním oleje a po novém oleji - více zde
http://www.dejwistuning.wbs.cz/Montaze.html (7 montáž) - měním olej vždy 1×rokčně bez ohledu na km a od doby co tam mám STP jsem ani jednou nedolil (měnil jsem naposledy v červnu minulého roku)

http://www.dejwistuning.wbs.cz/Montaze.html (7 montáž) - měním olej vždy 1×rokčně bez ohledu na km a od doby co tam mám STP jsem ani jednou nedolil (měnil jsem naposledy v červnu minulého roku)
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Josh:Když to natlakuje, tak to pozná, protože každá netěsnost veválci, jak do ventilů, tak do oleje přes kroužky se pozná..
Co natlakuje?Změří tlaky.Pokud budou malé,tak to svědčí o tom že mu netěsní ventil,nebo že to je vyběhané nebo připečené,ale nikdy jestli to tahá olej guferkama nebo zespodu přes třeba prasknutý stírací kroužek!Jestli otorům rozumíš tak to musíš vědět.U atmosferických motorů je problem že při brzdění motorem vzniká ve spalovacím prostoru při sání větší podtlak než při vyšších otáčkách a prostě ten olej to natahne.Jak zezhora,tak zespodu.A pkud myslíš že foukne stlačený vzduch do válce a tam kde to syčí tak tam to není těsné...HAHAHA.Ten tlak se tam ani nezvedne.Všeceh vzduch uteče do klikové skříně zámkama na kroužkách.
Co natlakuje?Změří tlaky.Pokud budou malé,tak to svědčí o tom že mu netěsní ventil,nebo že to je vyběhané nebo připečené,ale nikdy jestli to tahá olej guferkama nebo zespodu přes třeba prasknutý stírací kroužek!Jestli otorům rozumíš tak to musíš vědět.U atmosferických motorů je problem že při brzdění motorem vzniká ve spalovacím prostoru při sání větší podtlak než při vyšších otáčkách a prostě ten olej to natahne.Jak zezhora,tak zespodu.A pkud myslíš že foukne stlačený vzduch do válce a tam kde to syčí tak tam to není těsné...HAHAHA.Ten tlak se tam ani nezvedne.Všeceh vzduch uteče do klikové skříně zámkama na kroužkách.
-
smazany clen - FK
Nemik:Jestli půjde hlava dolů,tak to nech prostě udělat a hotovo.Jestliže jde hlava dolů,znamená to asi závadu vzniklou opotřebením(těsnění pod hlavou?),takže ta guferka mohou už být taky opotřebená.Proč to nenechat udělat,když už se v tom stejně budou vrtat,ne? 
-
nemik - FK
Hlava jde dolů kvůli opravě závitů pro svíčky nikoli kvůli těsnění. Jinak těsnění nechám taky vyměnit. A vyzkouším to nahoře zmiňované STP:)
-
Jurka - FK
Tak sem tam nalil to STP proti kouřivosti a uniku oleja...mám to tam zatím deset dní, ale zatím nemůžu posoudit, jestli to přestalo žrát nebo ne. Ale jedno můžu říct určitě, že sou horší starty, jak se ten olej zahustí, ale v létě by to asi vadit nemělo... Tu spotřebu oleje vysleduju, ale to až po delší době
-
nemik - FK
oki,hlavně sem pak napiš.na tvůj výsledek čekámJurka píše:Tak sem tam nalil to STP proti kouřivosti a uniku oleja...mám to tam zatím deset dní, ale zatím nemůžu posoudit, jestli to přestalo žrát nebo ne. Ale jedno můžu říct určitě, že sou horší starty, jak se ten olej zahustí, ale v létě by to asi vadit nemělo... Tu spotřebu oleje vysleduju, ale to až po delší době
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Zaujalo mě tohle forum a zjímalo by mě jak jste dopadli s tím STP ??? Mam docela taky problem s tím žraním oleje !
-
Jurka - FK
Já si to STP koupil...nalil a nic.... vylil sem tam teda jen 70 procent té flašky, ale nic sem nezaznamenal...žere furt.... pak sem měl Dunaj oleje z pod víka ventilů a myslel sem že to bude tím...no a zase prd.... další věc gufera ventilů...ale drahý, tak budu dolívat... Total 1L/130Kč a sere pes
-
Návštěvník
Jediny efekt tehle sracek je jak uz nekdo napsal ze zhoustne olej nic vic nic min to jeden cas dokonce laborovali a chytaly zakazniky ze to obsahuje teflon coz byla jeste vetsi magorina pac teflon se nanasi na suchy odmasteny povrcha a velmi vysokou teplotou (vim ze to bylo pres 1000 stupnu C). To ze to zere olej je do nejake hodnoty proste normalni u tehle aut dokonce i japonci zerou vic nez ty nase shadesy.
-
jacobs1982
Zdravím, pořídily jsme Feldu jako druhé auto do rodiny, je to 1.3 BMM najeto měla 112000 Km teď má 115000 Km, při koupi jsem hned měnil olej, jelikož jsem nevěděl co tam bylo koupil jsem nějakou srágoru na průplach a v mototechně řekl že potřebuju olej do Feldy a dostal Paramo 15W40,teď zhruba po třičtvrtě roku a 3000Km jsem dolil 2l, zdá se mi to skoro dost, nepomohlo by třeba přejít na polosyntetiku?
-
smazany clen - FK
Nepomohlo.Zkus zjistit,jestli to dělají gufera ventilů nebo kroužky.Pokud to vždy lehce modře čoudne při přeřazení nebo sundání nohy z plynu,budou to gufera.Budou už žárem ztvrdlá a potřebují vyměnit.Na polosyntetiku přejdi po opravě.
-
smazany clen - FK
No právě že to nečoudí ani trochu
, jinak nemáš ponětí kolik ta výměna asi stojí?
-
Návštěvník
taky mě to papalo drobek olej, vyměnil jsem guferka u ventilu a už to nepapá olejík.
Bobous
Bobous
-
smazany clen - FK
No,rozumnej automechanik s menší dílnou a vlastní režií ti vymění gufera + těsnění pod hlavou za takový dva až tři tisíce,znač kovej zloděj už to dělá třeba za pět a víc tisíc.Bylo tady řečeno,že někdo to dělá i bez sundání hlavy,ale pokud už to má najeto hodně km,tak bych nesouhlasil a vyměnil bych to těsnění pod hlavou a dal bych novou chladící kapalinu.At´to máš v pořádku a nemusíš to dělat třeba za rok.