Ako na Auto regulaciu Volume podla rychlosti

dotazy a rady na vše kolem hudby
kju - FK

Ako na Auto regulaciu Volume podla rychlosti

Příspěvek od kju - FK »

Zdravim nikto neskusal nejako zapojit Speed Dependent Volume Control alias GALA-Signal ?
Teda neviem presne ako sa to zapaja , ci to podporuju vsetky autoradia alebo len tie lepsie.
Kazdopadne je to na ISO konektore a aj v manuale sa to spomina , tak neviem ci to treba len s niecim prepojit.....

Nikto to neskusal zapajat aby mu samo radio pridavalo hlasitost ked zrychluje ? :)
Zbysek - FK

Re: Ako na Auto regulaciu Volume podla rychlosti

Příspěvek od Zbysek - FK »

Podporují to pouze některá rádia a ne vždy se jedná o ty lepší. Spíše podle značky a typu jsou tam docela rozdíly v regulaci, kdy někde to je pěkně plynulé a někde jsou to dost nepříjemné skoky.
Samozřejmě nic ti nebrání použít procesor :D
kju - FK

Příspěvek od kju - FK »

a teda ten kabel z merania otacok kolies je zapojeny cize staci ked dam spravne radio ?
nasiel som ze niektore Clariony to maju :) ..... kazdopadne je to dobra vecicka ak by to pekne plynulo menilo :)

ako mas na mysli procesor ? da sa nejak inak napojit na radio a menit hlasitost externe ? cize cez nejaky ten jednocipak citat pulzy a menit ich na nejake tie regulacne signaly .... :)
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Hele, nevim, jak to funguje a nebo je zapojený, ale akorát se minezdá, že by to bralo info z kol. Ve firemním autě to bere podle úrovně hluku v autě. Stačí, aby auto jelo po jiném povrchu po dálnici při zachování rychlosti, a hlasitost se upraví...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Zbysek - FK

Nejčastější je metoda jak píše Škury - rádio má vlastní mikrofon a dle toho se řídí. S tím pocesorem jsem si dělal spíše srandu, protože tolik do toho asi opravdu investovat nebudeš. Jen jsem to tak zmínil, že když by jsi měl instalaci i s procesorem, umí to právě i zesilovat ten zvuk mimo jiné (tedy mimo hlavní funkci pročíku ladit neustále zvuk co nejlépe za jakýchkoli podmínek)
kju - FK

Příspěvek od kju - FK »

ono s tym procesorom to nie je vobec drahe , hlavne ked si objednas vzorky zadarmo :) a su aj 8 nozickove mikrokontrolery s vlasnym kristalom atd , ja som ho pouzil na to aby mi v aute odpajal a pripajal telefon na elektriku aby nebol stale pod napetim :)
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Není to zbytečnost ? Vždyť stačí jen natáhnout ruku a otočit kolečkem. :)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Zbysek - FK

kju píše:ono s tym procesorom to nie je vobec drahe , hlavne ked si objednas vzorky zadarmo :) a su aj 8 nozickove mikrokontrolery s vlasnym kristalom atd , ja som ho pouzil na to aby mi v aute odpajal a pripajal telefon na elektriku aby nebol stale pod napetim :)

Mluvíš asi o trochu jiném procesoru. Bavíme se tu o audio procesoru, tedy dá se říci počítači, který neustále upravuje nastavení zvuku, aby bylo co nejlepší a mimo jiné umí samozřejmě právě i udržovat přesnou hladinu hlasitosti. Většinou se tedy u tohoto nebavíme pouze o tisících ale o mnohem vyšších částkách. To je ale jen tak mimo, protože jak už jsem psal, dělal jsem si spíše srandu, jelikož tady na fóru každý shání nejlépe rádio do litru a ne pořádnou sestavu dokonce ještě laděnou procesorem.
Odpovědět