motor komprese

MPi 1AV
AEE
salik - FK

motor komprese

Příspěvek od salik - FK »

Zdravím vás všechny.
u mé feldy 1,6ky se už nějakou tu dobu objevovaly jisté příznaky toho že není vše jak má být. Volnoběh celkem nízko (cca 550ot./min) trhavý chod na volnoběh. Tak jsem se rozhodl dát to do opravy. Po třech dnech co ji tam měl mi oznámil následující: Že nízký volnoběh je způsobený výrobní chybou ŘJ která se u starších ročníků vyskytovala. A pak to HLAVNÍ- Měřil tlaky a zjistil že dva prostřední válce, tedy 2hý a 3tí mají až o 1/4 menší kompresy :o .A teď jde o to proč. Na tachu je sice 70000km ovšem stav motoru odpovídá tak 170000km. A teď otázka: Je možné aby se o tolik opotřebovaly jen 2 válce oproti ostatním? Jako další možnosti mě napadaj: netěsnící ventily a nebo prasklé těsnění pod hlavou právě mezi 2.a 3. válcem.Co myslíte?
P.S. Sorry za sloh ;)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: motor komprese

Příspěvek od Atnarfus »

Ztráta komprese některého, některých válců, není nic zvláštního.
Podpálený ventil, prasklé kroužky...

Bez rozborky se příčina nedá zjistit. Jestli to startuje a jezdí, tak jezdi a neřeš to. Teda jestli to auto nechceš mít nadosmrti.
andy - FK

Příspěvek od andy - FK »

Normalni volnobeh u starsich RJ je 660 ot/min. Snizena komprese muze mit radu pricin, zapecene krouzky, ventily. Bez toho, ze se to rozebere a podiva se na to mechanik, to tu na foru nikdo nevyvesti. Atnarfus ma vcelku pravdu. Mozna bych pouzil olej pro starsi auta, tusim Total ho dela.
salik - FK

Příspěvek od salik - FK »

ještě jedna věc: čím může být způsobená vyšší komprese. měřil jsem to pro jistotu doma sám a vychází mi tyto údaje:
válce 1)13,5 2)12,8 3) 14,0 4) 14,1 Atmosfer
Vyčetl jsem že u nového zajetého motoru se komprese pohybuje někde mezi 10 až 12 atmosférama. Tak jaktože mám vyšší?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Větší komprese je samozřejmě po snížení hlavy a pak třeba když je spalovací prostor zakarbonovaný.
Buď rád, že máš kompresi takovou jakou máš. Počítej taky s nějakou tolerancí měření.

Nová 1.6ka má mít 10-15Bar. Přípustný rozdíl 3. Mez opotřebení je 7.
Měřit se má na zahřátém motoru při plně otevřené škrtící klapce.
Odpovědět