Záhada?? ale fakt divný
-
djmannyyy
Záhada?? ale fakt divný
zdravim... mam takovej dotaz.. takova mensi zahadička
mam felicii 1,9D mam ji uz 2 roky.... jsem sni vcelku spokojenej..jede porad..kdyz sem to koupil..nechal jsem vymenit rozvody,filtry vsechny olej atd... felina jezdi fakt pekne tahne dobre odspoda a i docela jede... tech tak 140 ale divny je to,ze proste kdyz jedu treba po rovince... a mam dlouho seslaplej stejne plyn...jedu si tak tech 120 a tak uplne zniceho nic ta felicie zacne akcelerovat... hnedka proste jakoby kdyby chytla druhej dech pri tech 120 a rychlost ze zvysuje a zvysuje..samozrejme seslapnuti plynu reaguje naprosto dobre,kdyz uberu plyn tak normalne spomali a kdyz pridam tak zrychluje...(toto se mi nestava porad..ale dost casto) proste jde mi o to... ze to auto ma (skrytej výkon) pritom jezdi fakt dost pekne a svyzne...ale jakmile se mi tohlensto stane,tak jako neni problem abych z ní dostal klidne 180!!! na rovince ,jako pri tech i 120ceti to pak dost zarazi do sedacek a proste to jede...motor tam je normalni originalni 1,9D nic pridavanyho tam neni... stava se mi to dost casto (nezalezi kolik jedu) a taky se mi to dost stava,kdyz uz mi dochazi nafta,ale i s plnou nadrzi...ale castejc kdyz dochazi ... proste to auto je jakoby hnedka živý a svižný tak 2x tolik nez normalne jede...ale kdyz jede normalne tak jede taky dost dobre..nikde nic necuka vsechno jde plynule... ale co by to mohlo delat??ten skrytej vykon bych chtel nejako objevit no:) jsem treba premejslel palivove cerpadlo??to jsem nechaval cistit a nic... bo ridici jednotka nejako??ale proc to dela jen nekdy?poradte mi prosiiim jestli mate nekdo s tim zkusenosti,popripade co by to mohlo delat..nejhorsi je to,ze to dela nepravidelne,ze kdyz jsem to privezl do servisu at se mi na to podivaj ze mi auto zrychluje a ze to jede jak cert.. tak se mi podivali..i to projizdeli a rekli ze ta felicie jede spravne a tak jak ma... (samozrejme jemu se to nestalo za jizdy ze by mu to zacalo zrychlovat....) poradte ... diky:) 
-
Diablo - FK
Re: Záhada?? ale fakt divný
Ze by se otocil zbysku pomer a byla tam skryta nadrz s kapkama v obracenem pomeru 
-
djmannyyy
hehe
.. to neeeee vid...ale nejaky rozumny vysvetleni? fakt netusim co to muze delat.... :)docela by me to zajimalo
-
Zbysek - FK
Těch 180 jsi napsal jako maximum, nebo by to šlo i víc? To je totiž zhruba normální maximálka na dieselovou feldu při dobrém stavu motoru na dlouhých rovinkách. Pak by to ukazovalo spíše na to, že ti jede felda normálně špatně a občas chytne normální režim. Těch 140 by na maximálku bylo teda hodně málo. To je taková příjemná cestovní rychlost ve feldě od těch 130 do 150 a když se tomu šlápne, tak se belhá samozřejmě výš.
-
Diablo - FK
ja to dotlacim tak na tech 165-170 bezne. combi + ja (110) + 50 muzika
Hele nevim, zda nemam posahanou skrin, ale felde ani tak nedochazi dech jako spis otacky, ja jsem nekde pri 170 +- v cervenym 
-
Lars1 - FK
znaměj co děla u P.....E ČR už dostal tu novou Octavku tak jsem si u něho nechal změřit maximalní rychlost na rovině. Vysledek se = 182,956 km v hodině teda pravda šla na doraz. Ale tato Octavka je špatna umi dělat pěkny fotky i za jizdy
, klidně pojede za tedou a muže udělat blik blik a je to 
-
Barvas - FK
Vyčochtaný čerpadlo, někdy dává větší dávku. Tohle mi přesně dělal Ford Scorpio 2.5D, atmosfér, čerpadlo Lucas. Někdy se takhle splašil sám od sebe. Časem jsem přišel na to, že se to dá vyvolat tím, že se v určitých otáčkách/zátěž trochu povolil plynový pedál a reace byla přesně opačná, přidával si.
-
Diablo - FK
me to na 3/4 plynu jede jako krava, pri plnym tak o 20% hur 
-
Zbysek - FK
To je obecná vlastnost skoro všech dieselových motorů a těch s Lucas čerpadlem obzvlášť. Mnohem lépe to jede, když motor dostává jen trochu paliva, které spotřebuje, než když do něj jde více, které nestihá spalovat.
-
Zbysek - FK
No vidíš, to už máš skoro jen jako nějaký ty dvousetkoňový mercedesy v dieselu 
-
Lars1 - FK
no vidiš už se začinaš zlepšovatDiablo píše:uz mam spotrebu jen 8 litruvcera jsem tankoval
-
Diablo - FK
za to muzou ty kapky
ja jsem hnus s potencciometrem+kapky = strasny radoby racing
to cloveku neda kdyz vidi jak to tam leze 
-
djmannyyy
takze vycvachtany cerpadlo jo?? nejakje tip..ktery bych si tam mel sehnat??
nemate? jeslti to lucas bo jakyy... :)dík
-
smazany clen - FK
keby som ja vyžmykal z mojej viac ako 150 tak by som bol rad.skoda že sa žiadne opieranie do sedadiel nekona pri 120 
-
Jojin6
Pokud by se toto vyskytovalo jen při poloprázdné nádrži,tak se taky může jednat o netěsnost na začátku palivové soustavy. V nádrži,pod víčkem umístěným pod zadními sedadly je nasávací hadička kterou u dna přidržuje spirála,takové"pero z gauče".U starších vozů může dojít k netěsnosti a přisávání vzduchu do paliva v místě kde je tento"chobot"napojen na nátrubek (trubičku). Stačí spoj utěsnit stahovací páskou (MOTEX).