nestartuje kdyz je studený motor

Simos 2P
135M, 136M
wrc32

nestartuje kdyz je studený motor

Příspěvek od wrc32 »

ahoj vsem ,mám problém pred týdnem jsem si koupil felicii LXi ,2000 ,jezdí super a bez problému ale druhý den se nedá nastartovat tak az na 6 pokus a to nejdriv bezi na 2 a 3 a pak 4 válce ,byl jsem na diagnostice , chyby byli smazány ,jen jedna se tam objevila po ,preinstalování ridicí jednotky ,lamda sonda ,ale ten mechanik tvrdí ze tím to není ,nechal me vymenit svícky a výsledek zádný , prosím mohl by me nekdo poradit ,jak mám postupovat dál ,potrebuji spolehlivé auto ,dekuji Luděk
tgfh - FK

Re: nestartuje kdyz je studený motor

Příspěvek od tgfh - FK »

Při jízdě žádné výpadky? Mi to kdysi taky pořád vypisovalo špatnou lambdu (četnost: sporadicky), po výměně to samé, pak jsme se podávali do nápovědy a tam je psané, že to může způsobovat špatné čerpadlo. Palivový filtr máš v pořádku?

Podle mě to celé je způsobeno tím, že se ti dostal nějaký binec do nádrže.
wrc32

Příspěvek od wrc32 »

to je mozné nevím co s tím delal predchozí majitel , ale behem jizdy jede pekně a motor nevypadává ani nevynechavá a ten den kdyz jede tak startuje na otocení klícku ,já si myslím ze mi nejde sytic ,protoze kdyz chytne jde vzdy jak ten den tak i pres noc na 8OO otácek
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Může být špatné čidlo teploty vody. Řídící jednotka si pak myslí, že je motor pořád ohřátý. Od někoho si zkus čidlo půjčit, vyměň ho a vyzkoušej.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

To cidlo jde i zmerit ohmetrem.
wrc32

Příspěvek od wrc32 »

ahoj, tak jsem dnes vymenil ,koupil nové to teplotní čidlo a cekám do zitra az motor vychladne ,byla to velice jednoduchá montáž
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Čau chlapy, potřeboval bych prosím vás poradit.. Mám feldu 1.3mpi 50kW a když je studenej motor, třeba po ránu nebo když nechám auto dýl stát, tak ho nenastartuju.. Motor točí točí a nic.. Ale když do něj z mírnýho kopečka drbnu, tak chytne snad na první převalení motoru. Nechám ho 5 minut běžet a pak už ho v pohodě nastartuju.. Myslím si, že to bude nějaká kravina, ač mi ve Škoda servisu nedokázali poradit.. Předem díky za každou radu.. ;)
wrc32

Příspěvek od wrc32 »

ahoj, vzkaz pro návstevníka co mu nestartuje ta felda , je to teplotní cidlo a nové stojí i s tesnením 200kč , já měl ten samý problém vymenil jsem to a je to ok a felda startuje na první pokus
smazany clen - FK

Mysliš to co je u termostatu? To jsem právě vyměnil a furt nic.. :(
smazany clen - FK

wrc32

Příspěvek od wrc32 »

ano to jsem myslel co jsi poslal u termostatu ,jinak nevím :?
jedlis

Příspěvek od jedlis »

A nemůže to třeba bejt tou zapalovací lištou, co je na svíčkách????
janny

Re: nestartuje kdyz mrzne

Příspěvek od janny »

Zdravím, Mám feldu 1.3MPi 50kW a ted kdyz jsou mrazy mi ráno nejde nastartovat. Startér točí, Palivové čerpadlo funguje. Poradte pls.
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

1/ teplotni cidlo vody - je to velmi poruchovy dil. koupit nove tak jako kolega vyse a az pokud problemy nezmizi tak hledat dat
2/ zapalovaci lista
3/ cokoliv jineho

ale na 95% to bude bodem 1 - cidlo ukazuje nejakou v tu chvili nesmyslnou teplotu, tim zmate ridici jednotku ktera to spatne vyhodnoti a nenastavi optimalni hodnoty pro start v mrazu
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
smazany clen - FK

zdravim ,
mam podobny problem , za studena mi motor nenastartuje vobec. Ak je trosku teplejsie tak asi na 1o pokus chyti (aj to nie vzdy) a potom uz startuje v poriadku.

Teraz momentalne mi len toci starter a vobec sa nechyti - ani jeden valec.
Niekedy ma snahu - je tam vybuch ,ale potom zas len toci starter.
A niekedy mi to chyti ,ale hned ako pustim klucik ,tak aj zdochne.
A niekedy ,velmi malokedy ak je teplejsie a nie je namraza mi to nastartuje (; - ale fakt malokedy. za posledny tyzden co som to skusal ,tak asi 2x. Ale ak uz raz nastartujem , potom su starty uplne v pohode - az do nasledujuceho rana.

cidlo teploty vody mam nove - menil som ho s celym telesom termostatu.
zapalovaciu rampu (ci co to je) som na skusku vymenil z funkcneho auta - start bez zmeny.
Diagnostika (VAG) neukazuje ziadnu chybu.
na skusku som vymenil aj snimac otacok - start bez zmeny.
rele palivoveho cerpadla testovane cez VAG - v poriadku (aj ho pocut)
palivove cerpadlo pocut - po vybrati hadicky na privod benzinu do zapalovacej rampy - benzin vytekal -ci spravnym tlakom to neviem odhadnut. Kazdopadne ak auto nastartovalo ,pocas jazdy necukalo , slo v pohode.

Vobec ma nenapada , cim to moze byt. Nenapada Vas nieco ?

Dik za kazdu radu.
Jedlis

Příspěvek od Jedlis »

Tak jsem vymenil to teplotní čidlo a furt nic, myslim si, že to bude asi tou zapalovací lištou.. Byl sem stím v Škoda servisu na VAGu a nic nenašli. Nevíte kolik by nohla stát nová zapalovací lišta?? Díky moc
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Zapalovací lišta je poměrně drahá. Pokud nemáš možnost půjčení od někoho zkus ji až to nepujde nastartovat opatrně prohřát horkovzdušnou pistolí. , pokud nepomůže zkus přihřát i řj, pokud je tam někde nějaká teplotní závislost mělo by se to projevit.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 11. led 2009 20:36:19, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Návštěvník píše:Čau chlapy, potřeboval bych prosím vás poradit.. Mám feldu 1.3mpi 50kW a když je studenej motor, třeba po ránu nebo když nechám auto dýl stát, tak ho nenastartuju.. Motor točí točí a nic.. Ale když do něj z mírnýho kopečka drbnu, tak chytne snad na první převalení motoru. Nechám ho 5 minut běžet a pak už ho v pohodě nastartuju.. Myslím si, že to bude nějaká kravina, ač mi ve Škoda servisu nedokázali poradit.. Předem díky za každou radu.. ;)
Hledal bych rozdíl mezi startem startérem a drbnutím z kopce, jedině co mne napadá je změna napětí v soustavě. Vem si že startuješ a točíš startérém aten si cucne pěkných ampérů a máš hodně pod 12V.Pokud drbneš z kopce veškerá elektrika ti zůstává pro zapalovaní. pokud nemáš funglovku baterku. Takže zkusit dobít baterku,popřípadě si půjčit.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
Jedlis

Příspěvek od Jedlis »

Ten návštěvník sem já - ještě jsem nebyl zaregistrovanej.. Baterka to asi nebude, pač jsem dával novou a nic.. Zkusím tu zapalovcí lištu źa chvíli vyfoukat a nechám jí přes noc doma.. Ráno přendám baterku z mý druhý F 1,6 a uvidím.. ;)
Aleš

Příspěvek od Aleš »

úbytek napětí na zaoxidovaných konektorech pro řj, nebo lištu? čert ví, to bude nějaká blbost.ale zajímavé je to chytnutí na roztlačení, takže nějaký zásadní problém tam není.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 11. led 2009 20:35:38, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
rogalo - FK

Příspěvek od rogalo - FK »

Když jsem vyšrubovál zadní světlo a taky jsem odpojil kostru která je u toho světla a chtěl jsem vyjet z garáže tak to nešlo nastartovat (pěkně jsem se vylekal), vynechávalo to, tak jsem tam přišruboval tu kostru spět a vše supr . Tak že i ukostření ma vliv na chod motoru a startováni
mikka

Příspěvek od mikka »

Bodejť by ne, v tom místě je ukostřené mimo jiné palivové čerpadlo... takže když tam kostru odpojíš, nenastartuješ.
zapos

Příspěvek od zapos »

Jedlis píše:Ten návštěvník sem já - ještě jsem nebyl zaregistrovanej.. Baterka to asi nebude, pač jsem dával novou a nic.. Zkusím tu zapalovcí lištu źa chvíli vyfoukat a nechám jí přes noc doma.. Ráno přendám baterku z mý druhý F 1,6 a uvidím.. ;)
Mám teď stejný problém . Vyměnil jsem už snad všechno a tak by mě zajímalo v čem byla chyba .
KOVO

Příspěvek od KOVO »

Ahojte, som dalsi zufalec s tymto problemom. Ked je teplo, auto startuje hned. Cely moj problem som popisal tu: http://feliciaklub.sk/viewtopic.php?t=4545 . Uplne vychladnuty motor mi proste chyta takym stylom, ze na prve pretocenie mozno 2x odpali a zhasne, na dalsi pokus startovania motor vynechava, ide akoby na 2 valce a behom asi 5sekund s nim trasie a potom zrazu stupnu otacky a uz ide normalne. Ked ho hned potom zhasnem, tak uz nastartujem bez problemov. Spravil som uz snad vsetko okrem vymeny riadiacej jednotky. Klapka vycistena a nastavena. Cidlo teploty nove, vo VAGu ukazuje dobre hodnoty, vymeneny palivovy filter, novy olej, nove sviecky, nove rozvody, vzduchovy filter, prehodena zapalovacia lista z druhej felicie. Ja uz vazne netusim, cim to moze byt a dost mi to lezie na nervy. Dokonca som aj dal pripravok do benzinu na precistenie palivovej sustavy a jazdil isty cas iba na benzin (mam na aute LPG). Prosim, dajte este nejake navrhy, auto jazdi bezchybne az na tieto studene starty.. :scratch: Vopred vdaka
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

A když se vyndají svíčky po prvním startu,když to nechytne,jak vypadají,nejsou mokré?
KOVO

Příspěvek od KOVO »

No tie sviecky som neskusal takto po nenastartovani vybrat. Ale auto sa zacalo zasa trochu inak chovat. Na benzin mi ho uz aj pri jazde dusi, ako keby vynechaval benzin. Pri jazde na plyn ide v pohode. Takze, teraz podozrievam palivovu sustavu, mozno vstrekovace. Pred mesiacom som menil totiz palivovy filter (z povodneho som vylial riadny bordel). No a ked sa problem nevyriesil, tak som isiel pozriet vstrekovace, zo vstrekovacej listy som vylial cierny benzin a ked som dal hadicku co ide do vstrekovacej listy do pohara a otocil klucom, tak mi vytlacilo totalne spinavy a cierny benzin (nechapem ako take nieco mohlo prejst cez novy filter). Vybrate vstrekovace boli tiez pekne spinave, tak som ich vycistil. Vsetko som zlozil, problem sa vsak nevyriesil. Teraz si myslim, ze bud mi palivove cerpadlo nedava dobry tlak na vstrekovace. NEVIE MI NIEKTO PORADIT KOLKO MA BYT TLAK PALIVOVEHO CERPADLA NA HADICI, KTORA VSTUPUJE DO VSTREKOVACEJ LISTY? Dalsia moznost su upchate vstrekovace. V praci mam ultrazvuk, tak by ma aj zaujimalo, ci vie niekto nejaky postup ako ich tym ultrazvukom vycistit. Mozu sa cele ponorit do rozpustadla? resp. Akeho a v com to cistit? A ten bordel, co vytiekol z tej hadice podlamna mohol sposobit aj pripravok na cistenie palivovej sustavy, ktory som pridal do benzinu.
Tomanek

Příspěvek od Tomanek »

Mám Felicii 1.3 MPI na Lpg při startování za studeného motoru, motor naskočí až tak na 3 až 4 pokus. Po zahřátí už startuje krásně na drc. Děkuju za rady. Kupoval sem nové svíčky mám na ně najeto asi 5000km. Čidlo teploty jsem taky nedávno měnil. Mohlo by to být čidlem otáček? děkuju za všecny rady.
Lugosy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lugosy »

1.3MPI-Teplotní čidlo vody - kvůli něho mi to dnes při -6 nestartovalo. Po odpojení čidla to chytilo na první šup. Po výměně čidla a jeho zapojení taky. Objevující se chyby ve VAGU - teplotní čidlo a lambda sonda. Po zapojení nového čidla bez chyb. Od nadávání na nízkou výdrž čidel mě odvrátilo těch 250kkm, které spolehlivě sloužilo ;)
Lugosy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lugosy »

Tomanek : zkontroluj odtrh a dotažení hliníkových kontaktních čepiček na svíčkách a vůli ventilů - s plynem nemám zkušenosti, jen mě to dle popisu napadlo.
Pavel01

Příspěvek od Pavel01 »

Kde je prosím teplotní čidlo a jak se dá odpojit?

Ptám se protože, mě trápí podobný problém.

P.
mikka

Příspěvek od mikka »

Když stojíš před autem, na pravé straně motoru nahoře je těleso termostatu, odkud vede silná hadice k chladiči a slabší hadice k vyrovnávací nádržce chladicí kapaliny.
Čidlo teploty je do tělesa termostatu zastrčené shora. Nahoru trčí svorkovnice. Stiskneš dvě drátěné pojistky po stranách a svorkovnici stáhneš. Tím odpojíš čidlo pro řídící jednotku i čidlo pro ukazatel na přístrojové desce.
KOVO

Příspěvek od KOVO »

Konecne som po strasne dlhej dobe vyriesil moj problem s tym zlym startom. 1,3 Mpi Ked bol uplne studeny motor, tak mi to chytilo asi na 5ty krat a uz to aj strasne zle jazdilo na benzin. Na LPG mi islo krasne. Vymenil som motorcek palivoveho cerpadla, ten stary sice isiel, ale tlacil uz len 1,8atm. Motorcek stal novy 25eur robota tak na pol hodinu a teraz to ide na benzin perfektne. Nastartuje hned a otacky hned po starte vybehnu skoro na 2000 a hned klesnu na 1200. Predtym to len hned po starte (za studena) islo ako keby len na 2 valce a pomaly stupali otacky od nejakych 300, az po chvili sa to ustalilo.
lukaso - FK

Příspěvek od lukaso - FK »

Mám podobný problém 1,3 lpg MPI a když startuji studeny motor tak trvá než naskočí dívam se že teplotní čidlo je žluté a modré které tam dát? a je to to čidlo na ŘJ. Dík
modrafelda - FK

Příspěvek od modrafelda - FK »

Tohle může dělat i čidlo nasávaného vzduchu (tlak + teplota), ne jen čidlo teploty vody. Sám jsem se o tom přesvědčil poté co mi ho v servisu zapomněli zapojit po výměně rozvodů :D
Odpovědět