Utržený šteft airboxu

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
smazany clen - FK

Škrtící klapka

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravim všechny feldaře. Mám "malý" problém.Na chatě jsem vyměňoval vzduchový filtr, žádnej hlavolam akorát při zpětným dotahováni těch tří šroubů co jsou na tom deklu (nevim jak se tomu nadává) se mi je podařilo STRHNOUT! Předem řikám že to byla fakt citovka vždyť nejsem ani žádnej svalovec. To uchycení je naprosto šílený. Tak jsem si řek že to vyvrtám, udělám novej závit a dám tam klasicky dlouhý šrouby ne takovou chujovinu co kluci z Boleslavy vymyslely. Tak sem jí sundal a samozřejmně to nebylo tak jednoduchý jak jsem si zprvu myslel. Navíc při sundání škr. klapky jsem strhnul těsnění s čímž jsem počítal a měl už v záloze nový. Mám teda akorát dva dotazy. Jak mám "opravit" uchycení toho deklu na klapce a jak nejlíp odstranit starý těsnění a připravit na nový. :idea:

Předem všem díky
Kokin

Utržený šteft airboxu

Příspěvek od Kokin »

Přesně to se mi stalo,před měsícem.Vůbec jsem to nedělal sílou a najednou mi to zůstalo v ruce.Prostě vymyšlené na pipku.Co se týče závitu,mohl by jsi to zkusit vytrhnout,ale mechanik to zkoušel a prý je to uplně na hovno.Stav je takový,že jezdím s dvouma,jen jsem přelepil izolepou ten strhnutý šroub,aby to tam nesálo vzduch.Hrotit to nemusíš,jen by se to mohlo časem urvat na těch zbývajícich dvou.A myslím že to se stalo i s tím prvním.Vsadím se že to je ten napravo.
Už jsem sehnal komplet použitou klapku za pár šupů,tak ji zrapasuji za pomoci stávající a jen to přehodím.Řešení kolem tisícovky,ale dalo byy se to řešit i levněji
Zatím s tím jezdím,ale pro klidné spaní to opravým.
Jen mám ted strach tam lozit :-))))
kokin

Re: Škrtící klapka

Příspěvek od kokin »

Jo a to těsnění,vem si ostrý nožík a strouhni to,jen ale tak aby ti to někam nenapadalo
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Ok díky juknu na to. Ale přece jenom to tam je od toho aby to těsnilo ne? Je to moje první auto a v historicky krátky době si na jiný prachy z prstu nevycucám tak bych to rád dal do richtiku. ... a bomba navíc. Mému milému otci se podařilo při proslovou "seš levej jak šavle, ukaž já ti to spravim" strhnout i druhej šroub , takže to teď vysí jen na jednom a docela to chrastí :?
kokin

Příspěvek od kokin »

Hmmmmm,tak to bych se už bál s tím jezdit aby se to nezadřelo.Sice jak jsem na to koukal,tak je tam dost velke těsnění ale přeci že.Přisávat si to může.Ale myslím že snad to nebude moc vydit pokud s tím nebudeš jezdit v dole,kde je plno prachu.Pak mas taky variantu,vysrat se na šrouby a buchnout tam sportovní kit sání a máš to vyřešené ,ale jak jsem se tak díval tak řešení kolem 3 tis.
Pokud s tím nenajezdíš 30 ročně tak jako já,tak to moc neřěš a nebo si mezi air box a kapotu dej špalek co to přitlačí a je to :lol:
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 08. říj 2011 21:20:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz pravidla
kokin

Příspěvek od kokin »

Stejný problém a dnes spolu se zaseknutým ventilem opraven.Asi Ti nezbyde nic jiného než na vrakáči sehnat takovou tu misku na které je hned air box.Je tam napasovaná,tak to není problém oddělat.Jinak přeji hodně štěstí.Po posledním týdnu,škodovku už nechci :roll:
zdendik

Utržený šteft airboxu

Příspěvek od zdendik »

Prosim o radu. Při výměně vzduchového filtru jsem utrhnul šteft víka vstřikovací jednotky.Odvrtal jsem ho ale zalomil jsem v něm vytahovák.Dá se to víko sehnat?Díky.
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada

Příspěvek od 103457 »

Dá se sehnat, třeba na vrakovišti, ale asi ti budou chtít prodat celý komplet vstřikování. Já jsem na starou feldu koupil nový za 1.500,-Kč
zdendik

Re: Rada

Příspěvek od zdendik »

Koupil jsem nove víko 1 800 kč.Díky.
Odpovědět