Zadní plato?

dotazy a rady na vše kolem hudby
smazany clen - FK

Zadní plato?

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravím, prosím, kdo už dělal zadní plato, mohl by mi někdo poskytnout nějaký plánek s rozměry? Díky moc.... Klasický tapecirung už mi moc nedrží ;)
Návštěvník

Re: Zadní plato?

Příspěvek od Návštěvník »

No každej to plato muže dělat jinak takže rozměr se liší. Ovšem začal bych tou nejjednoduší cestou! Vem metr a proměř si to.

Collin...
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Já ho tet vrábím : můžes mrknout sem :
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=7151
Jsou tam fotky polotovaru .
Jinak šířka byla 104cm - Pak jsem desku rozporcoval na 10 částí - 1 kus měl 30cm a zbylích 9 cca po 2cm . A vyšlo mi to krásně .
Doma jsem měl nějaký závitnice myslim že to byla šesta a z toho jsem vytvaroval ty výztuhy podle původního plata .
Ravo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ravo »

Přesně...vem metr a hurá na to, +/- jeden cm nebude moc hrát roli.
MDF je tvárná, takže udělej trošku větší a pak rašplí "douprav" přesně na míru.

Když se dívám na předchozí tvorbu, tak ten radius v zadní části jsem tahle nedramatizoval a udělal jsem rovnou plochu +podpěry (plato je mírně zešikma, ale vůůbec to nevadí). Ne že bych s kytem a broušením neuměl, ale tohle mě prostě připadne až moc zbytečně pracný. Obrázky mého plata zde (repro už je samozřejmě osazený jiný, ale plato je furt původní):
http://www.autohificlub.cz/forum/9/4239 ... ykonecne/0
Felicia 1.6 GLX - Old Face Hot Chilli Metalista
Obrázek
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Ravo : Jestli myslíš tím předchozí tvorbu to moje plato , tak jsem chtel zachovat puvodni tvar plata a povedlo se mi to na 100% , plato sedí jak prdel na hrnci .

Tvůj způsob je taky řešení , ale me osobně se to nelíbí .
Dexter - FK

Příspěvek od Dexter - FK »

já to řešil zas trochu jinak. plato jsem nedělal přes celou šíři (myslím od sedaček k 5. dveřím) ale jen 30cm protože mi to tak vyhovovalo, zaprví jsem nechtěl nějak řešit problém s otvíráním dveří a plata kvůli věčí váze. zadruhý jelikož jsem s tím dělal i box na SW tak mi s ním přesně lícuje že nevyčuhuje plato ani box. zatřetí nemusím zvedat plato když něco dávám do kufru protože tam je dostatečný prostor a když chci převíst něco většího tak mam konektory od repro přes připoj. banánky a neony na platě taky přes konektor. dal jsem si i práci s těma uchycovacíma kolíčkama co sou po stranách u sedaček aby plato drželo. ;)
Ravo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ravo »

To Dude:
Nechtěl jsem kritzovat tvoji práci, bez diskuze bude tvoje plato vypadat líp a "skoro jako originál". Spíš jsem nabízel alternativu pro méně zručné nebo pohodlné až skoro líné (můj případ) při zachování dostatečné tuhosti a relativně dobrého designu a praktičnosti.

Samozřejmě kolíčky na zajištění v bočnicích pro otvírání, provázky na zvedání a gumy na opření 5-tých dveří také vyřešeny, prostě funkce jako originál plato (no je pravda, že mi pak hned odešly obě plynové vzpěry a musel jsem koupit nový, ale ty už jsou v pohodě - únava stářím a zavěrečné doražení těžkým MDF platem s repro :))

Jinak plato jsem chtěl přes celou plochu, protože jsem chtěl jen repra do plata, nechci SW (krátká felda = rád bych měl ještě nějáký kufr, přecejenom je to pro mě spíš praktické vozidlo pro denní přesuny z A do B, není to ani showcar ani kára pro DB nebo SQ dragy :-) a nechtěl jsem aby mi kdokoliv čučel co mám v kufru a auto vypadalo co možná nejnenápadněji (vykradena už 4x :-(
Felicia 1.6 GLX - Old Face Hot Chilli Metalista
Obrázek
DarthVader - FK

Příspěvek od DarthVader - FK »

ja jsem delal taky plato asi tak pred mesicem. Nejprve jsem se bavil s Ravem, tak jsem to chtel udelat stejne, no nakonec me kamos stolar co to delal prekvapil, udelal si nejaky sablony a tu mdf desku presne ohnul podle staryho plata, takze ja to mam z jednoho kusu, ale jak rikam, bylo to pracnejsi a pro normalniho zakaznika take drazsi, protoze jedna ta sablona prej stoji 200,- ... ale vypada to pekne, akorat ty vzpery asi dostavaji zabrat pri otevirani, je to dost tezke, jsem zvedav kolik toho vydrzi..
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Ravo : V pohodě ja to nebral jako kritiku . ;)

Ja osobně to plato nebudu zavěšovat na paty dveře . Jak jste psali , tak pak odchází ty plynovy vzpěry a to nechci. Nechám ho jen ležet.
Bertik

Příspěvek od Bertik »

Zdravím chtěl jsem se zeptat jestli nemá někdo nafocený postup zastavby audia na zadní plato felicie pomocí laminátu.(Nechci dělat díry do plata) dik Milde
Odpovědět