pomoc s nastevením

dotazy a rady na vše kolem hudby
Dexter - FK

pomoc s nastevením

Příspěvek od Dexter - FK »

zdar chalani, moch byste my prosim vás nekdo poradit s nastavením rádia na zesilovač se SW? radio mam Alpine 9870R. vím ze se ma na radiu vsechno stahnout na nulu jako basy, vysky, vypnout loudness a defeat ale nevim tyto věci: mám vypnout i HPF na rádiu? příp. jak ho nastavit, pak jak nastavit stredni basovou frekvenci ta vypnout nejde a je na vyber 60,80,100,200Hz(mam 80), pak nastavení šířky pasma basu jestli uzké nebo široké(1,2,3,4) mám bassreflex ale nijak sem rozdíl nepoznal at se, s tím hejbal jak chtěl. a nakonec na rádiu se da i nastavit volume SW mám ho nechat na 0?(na 0 se mi zda že to moc nehraje :D ) nebo nastavit nějak na prostředek.. bojim se toho že to bude jako u volume na repráky že ho nemůžu dát naplno protože pak rádio už zkresluje tak jestli tohle volume mam dát taky nějak na 75% na zesáku na LPF mam nastaveno zhruba 80Hz ale nevim jestli se to teda nějak nekur... s rádiem chtěl jsem na tom HPF na rádiu nastavit aby mi ostatni repra hráli zhruba od 80 nebo 120Hz a výš ale to nejde rozladim tím i SW .. předem díky za rady sem se do toho nějak zamotal :lol:
Dexter - FK

Re: pomoc s nastevením

no tak jsem se dočetl v návodu na rádio že v nastaveni se ma SW zapnout na ON (to mě nenapadlo že to tam je :? )tak jsem to zkusil a je to asi lepší ale nedočetl jsem se jestli se tím pádem všechno nastaveni na rádiu jak jsem psal už na zesik se SW nepřenáší jestli se to jako oddělí že na radiu šteluju frekvence atd. jen na repra a na zesík to nemá vliv když se to nastavuje přímo na něm.
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...LP nech každopádně zapnuté.Repro tak nebudou zatěžovány kmitočty, který by jim dělaly problémy při vyšších hlasitostech.Gain (vstupní citlivost) na zesilovači nastav na cca 1/2.Nastavení prováděj s postupným přidáváním korekekcí (basy/výšky) pokud bude zvuk i při vyšší hlasitosti jasný a přesný.Až pokud se ti bude zdát, že SW nemá dostatečnou dynamiku pak prováděj nastavení na něm tzn. Hz a jiná nastavení.Dbej na to aby SW hrál vyrovnaně s ostatními repro....nesmí je přehrávat....a další upozornění :!: :!: zvuk nastavuj na kvalitně nahraném CD...žádné MP3 z netu :!:
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Dexter - FK

teď nevim jaké LP myslíš to jsem nepsal a nějak nevim co to je :oops:
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

LPF = Low Pas Filter...tento filtr ořízne basy na předních repro...ale CDE-9870 myslím nemá možnost filtrování... :?:
Dexter - FK

ne nemá má jen HPF a jak mam nastavit to... i když ještě jsem neměl čas zjistit jestli to nastaveni ořeže i SW snad ne
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

pokud má LPF tak jeho nastavení by nemělo mít vliv na SW, ale jen na reproduktorry...
Dexter - FK

ok dík zejtra si stím pohraju ale pořád nevim s tím volume na radiu pro SW když ho necham na 0 tak sem nastavil gain neco málo pod max. aby SW pekne doplnoval ale furt hraje ciste i kdyz dam hudbu na max tak zkusim asi přidat to volume a uvidim jestli to nebude nějak zkreslovat kdyžtak aspon uberu gain na zesáku
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...ano..stáhni gain na zesilovači...
Odpovědět