Ohřátá voda z ostřikovačů

karoserie, narazniky, skla atd.
jarda.vysocina - FK

Ohřátá voda z ostřikovačů

Příspěvek od jarda.vysocina - FK »

Tak jsem včera čistil nádobku s motorkem na ostřikování skla a vzpoměl jsem si , že jsem měl kdysi na Favoritu takovou vychytávku . Hadičku od čerpadla ostřikovače jsem nastavil hadičkou asi metr dlouhou a tu jsem omotal okolo gumové hadice , co jde od chladiče do termostatu a obalil molitanem a alobalem . Bylo to skoro dokonalé, protože množství teplé vody v hadičce bohatě stačilo na ostřiknutí skla . Jelikož jsem tehdy dost jezdil a zima byla tak, jak má být a voda na sklo byla stále teplá , byl jsem asi jeden z mála , co měl stále čisté a nezamrzlé sklo . Sklo neprasklo a vydrželo po celou dobu .
Jarda
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Re: Ohřátá voda z ostřikovačů

Příspěvek od DuDe »

To by nebylo asi vubec spatny . Jelikož s autem stávám celoročně venku . A ani to není nijak nákladny .
Tholis - FK

Příspěvek od Tholis - FK »

K čemu to je dobrý? Během jízdy se mi sklo zahřeje od motoru a topení=nezamrzá, ráno když vejdu do auta motor není teplej a nespíná termostat-nehřeje..Voda mi v ostřikovačích nezamrzá=mám v ní nemrznoučku..Takže k čemu tedy?
jarda.vysocina - FK

Příspěvek od jarda.vysocina - FK »

Mě to tehdy hodně pomohlo , navíc měl Favorit "plyn BRC" a tam se zplynovač ohříval taky vodou od motoru , aby měl stejnou teplotu a tak se to přímo nabízelo . Dnes bych to potrubí s hadičkou obalil silnou izolační trubkou z MIRELONu ,co jsem doma obaloval trubky topení od kotle a "šmytec - hotovo " .
Jarda
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

Na to mám taky vychytávku. Nedávám tam vodu ale nemrznoucí směs. :lol: :lol: :lol:
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Myslim že teplá voda ti umyje okno líp než ledová ne? . . . To je jako bys třeba umýval okan na baráku studenou vodou .
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

Ještě nikdy jsem s tím neměl problém. :)
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
IvoR - FK

Příspěvek od IvoR - FK »

Jako nápad mi to přijde dobré. Ale protože jsem od přírody skeptik, napadá mne hříšná myšlenka.
Co je obsahem nemrznoucí směsi? Jestli lít (etanol), pak je tu reálné nebezpečí, že se právě líh z vyhřívané části hadičky odpaří, a zbývající voda za třeskutých mrazů zmrzne a hadičku "zacpe". Pak je nemrznoucí směs v nádobce na nic, když ji přes ledový špunt nepůjde vytlačit. Leda počkat, až se zahřátím motoru led změní zase ve vodu.
Ale jestli kecám, tak mne nekamenujte :-)
MagicanBlack - FK

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

No do nových aut se prodávájí dokonce vyhřívané trysky ostřikovačů, takže mi to nepřijde jako tak špatný nápad..
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

jj ty vyhřejvaný ostřikovače jsem měl na bavoráku.suprová věc.ovšem nefunguje to tak že by ti to stříkalo teplou vodu an okno ale bylo kvůli tomu že mi nezamrzali ty ostřikovače v zimě.a pokud ano tak jsem nastartoval, a asi za minutu už to byly uplně rozmrzlý a okolo nich bylo tak centimetr kolečko kde byla rozmrzlá kapota. :lol: :)
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Vasek

Příspěvek od Vasek »

Souhlasim s Jardou, jako nápad se mi to zdá dobré, funkční a praktické. Někdy v zimě se mi stává, že mi i nemrzka (do -20) v -10 namrzne na skle a pak spíš nevidim, než vidim. Až bude mít čas a náladu, pudu do toho.
Naposledy upravil(a) Vasek dne pon 02. úno 2009 19:05:59, celkem upraveno 1 x.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Dával někdo vyhřívané trysky do feldy?
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Odpovědět