Rozdílná elektrika a čidla u BMM

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Rozdílná elektrika a čidla u BMM

Příspěvek od Jyrgen »

měnil sem u svého motoru kompletně celou elektriku a narazil sem na několik odlišných věcí... proto by mě zajímalo co vy na to...

oba motory BMM 50kW, můj obyč, ten druhý z modelu L&K

začnu rozdílným konektorem řídící jednotky ... piny stejný, dráty stejný, akorát ta z L&K neměla v rozích takové dva prolisy, divný když jde v obou případech o stejný typ motoru i jednotky.

další věc je rozdílné čidlo teploty vody:
můj motor - starý typ skříně termostatu (kovová) s čidlem jako ve favoritu a pouze s jedním drátem
druhý motor - nová plastová skříň termostatu s čidlem teploty jako u motorů MPi - tedy konektor se 4mi dráty

třetí odlišnost je jakési čidlo v sání pod škrtící klapkou (zezadu motoru, na straně blíž k topení, nad výfukovým potrubím)
můj motor toto čidlo má, i konektor (tuším 2pin, nejsu si jist z hlavy)
druhý motor čidlo nemá, díra v sání je zaslepená a v kabelovém svazku od ŘJ samozřejmě ani konektor nebyl...

První problém se vyřešil, nožem sem prolisy dodělal, aby na mou ŘJ konektor sedl...
jiný konektor na čidlo teploty sem taky vyřešil, vyměnil sem celou skříň termostatu, takže teď mám plastový, ale vyskytl se problém, budíky přestali ukazovat teplotu vody :(
no a třetí věc sem ani neřešil, v nové kabeláži konektor nebyl, tak sem nic nepřipojil když u původního motoru se to obešlo bez čidla (nebo co to v tom sání je...)
auto sem napojil na VAG a chyba žádná, chvílu byly nízké otáčky, ale po projetí se vše ustálilo do původního stavu jako před výměnou kabeláže

Takže pls jestli někdo vítě, poraďte proč nejede ten budík teploty...??? :?:
a aspoň pro zajímavost co je to čidlo v sání....
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV

ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: rozdílná elektrika a čidla

Příspěvek od Atnarfus »

Starší BMM mají dvě čidla teploty. Jedno na termostatu a druhé na sacím potrubí.
Novější už mají dvojité čidlo teploty na tělese termostatu.

Když jsi těleso termostatu vyměnil a máš teď dvojité čidlo, tak by ti rafička měla ukazovat. Je otázka, jestli to nové dvojité čidlo má stejné hodnoty jako mělo to staré na sacím potrubí. Musíš měřit, nebo doufat, že už to někdo vykoumal před tebou.
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Jyrgen:
Konektor: Pravděpodobně se jedná se o verzi IMO a neimo.
Budík teploty ve štítu dej z MPi - má v sobě jiný odpor než u verze "první" BMM.
Tzn.: Teplotní čidlo má jiné odporové hodnoty - jak už bylo psáno.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

Díky kluci, teď sem projel všechny možný příručky co mám a taky sem to objevil :) zkusím teda vyměnit ten budík jak říká Dedla, mám doma někde rozkuchaný MPi-čkový na náhradní díly 8-)

k tomu konektoru, i Raceman naznačoval tudle variantu, ale myslel sem že ŘJ s IMO mají aspoň nějakej drát navíc, nebo něco, tady seděly úplně všechny dráty, prostě stejný, jen ten plast jinej

ale díky za super info ;)
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV

ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
Odpovědět