oba motory BMM 50kW, můj obyč, ten druhý z modelu L&K
začnu rozdílným konektorem řídící jednotky ... piny stejný, dráty stejný, akorát ta z L&K neměla v rozích takové dva prolisy, divný když jde v obou případech o stejný typ motoru i jednotky.
další věc je rozdílné čidlo teploty vody:
můj motor - starý typ skříně termostatu (kovová) s čidlem jako ve favoritu a pouze s jedním drátem
druhý motor - nová plastová skříň termostatu s čidlem teploty jako u motorů MPi - tedy konektor se 4mi dráty
třetí odlišnost je jakési čidlo v sání pod škrtící klapkou (zezadu motoru, na straně blíž k topení, nad výfukovým potrubím)
můj motor toto čidlo má, i konektor (tuším 2pin, nejsu si jist z hlavy)
druhý motor čidlo nemá, díra v sání je zaslepená a v kabelovém svazku od ŘJ samozřejmě ani konektor nebyl...
První problém se vyřešil, nožem sem prolisy dodělal, aby na mou ŘJ konektor sedl...
jiný konektor na čidlo teploty sem taky vyřešil, vyměnil sem celou skříň termostatu, takže teď mám plastový, ale vyskytl se problém, budíky přestali ukazovat teplotu vody
no a třetí věc sem ani neřešil, v nové kabeláži konektor nebyl, tak sem nic nepřipojil když u původního motoru se to obešlo bez čidla (nebo co to v tom sání je...)
auto sem napojil na VAG a chyba žádná, chvílu byly nízké otáčky, ale po projetí se vše ustálilo do původního stavu jako před výměnou kabeláže
Takže pls jestli někdo vítě, poraďte proč nejede ten budík teploty...???
a aspoň pro zajímavost co je to čidlo v sání....