Seřízení spojky

vše okolo převodovek
Hanzz
Kontaktovat uživatele:

Seřízení spojky

Příspěvek od Hanzz »

Zdravím všechny.Mám dotaz.Chtěl bych seřídit spojku.Zabírá mi celkem dost vysoko a mě to nevyhovuje.Poradí někdo jak na to?Díkes a štastný a veselý
URNA
Kontaktovat uživatele:

Re: Seřízení spojky

Příspěvek od URNA »

čau hele v jaký velikosti máš spojkovej pedál vůči brzdovýmu a kolik máš na tý spojce najeto??:-)
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Jak píše urna, koukni na pedály jak jsou od sebe vysoko, někdo tvrdí že spojkovej by měl být vejš než brzdovej, já tvrdím a léta nastavuju tak aby pedály byly vejškově zároveň a nikdy žádnej problem.
Hanzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanzz »

Tak jsem se byl podívat v autě a mám spojku víš než brzdu.Spojka má asi třicet tisic kilometrů.A málem jsem se nedostal do auta, protože mi celé zamrzlo :lol:
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Tak hele spojka a brzda by měla být zároven jak už psal Kristensen to uděláš na lanku u převodovky.No a jestli potom to bude stejně zabírat nahoře tak už je sjetá ta spojka..ale spíš už je sjetá no...:-)
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
Hanzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanzz »

díky velmi potěšující zpráva :twisted: :lol: Uvidím zkusím s tím něco udělat, ale až bude tepleji a to se snad už dostanu normálně do auta :lol:
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

ok!!:-)...taak hodně zdaru..a štastný a veselý Vánonce;):-)
.........
drv.Astor - FK

Příspěvek od drv.Astor - FK »

taky jsem to resil...tu najdes postup http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =24&t=7314
blond595 - FK

Příspěvek od blond595 - FK »

Hanzz píše:Zdravím všechny.Mám dotaz.Chtěl bych seřídit spojku.Zabírá mi celkem dost vysoko a mě to nevyhovuje.Poradí někdo jak na to?Díkes a štastný a veselý
Pánové mam stejný problém, ale ještě něco navíc. Při pár kilometrech až se motor zahřeje, tak mi auto jede jako, když by byla sešlápnutá spojka. Motor jde do otáček a netáhne. Poradíte mi prosím co s tím, jestli stačí seštelovat pedál, nebo jestli to je na výměnu spojky. Předem děkuji za rychlé odpovědi.
JoS

Příspěvek od JoS »

Spojka prokluzuje.Pokud není zakouslé lanko(jde lehce),tak už je zralá na výměnu.Někdy múže vytékat olej z vadného gufera,ten pak zamastí lamelu.To ale stejně zjistíš,až sundáš převodovku.Stejně to spíš bude to opotřebení.
Odpovědět