Diferenciál
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Diferenciál
ted vám sem hodim jak dělám předepnutí ložiska..PŘEDEM UPOZORNUJU ŽE SE TO DĚLÁ BEZ PŘÍPRAVKŮ!!...hodim vám sem popis a fot..já jsem třeba ted měl dvě převodovky,jedna měla rozbitej obal a druhá měla hnací hřídel v pr*eli...tak jsem vzal nerozbitej obal a vnitřek z tý která měla rozbitej obal ...z každý jsem vytuknul vnější kroužek kuželíkového ložiska pro ten svůj diferenciál..a dal jsem ho z toho dobrýho vnitřku do toho víka..a pak jsem jsem udělal to předepnutí ložisek diferenciálu..ted jsem dám foto a popíšu to:)....takže takhle se to dá dělat...
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
.........
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Diferenciál
A vůle ložisek na hřídelích se na tomhle novějším typu převodovky už nevymezuje? Někde jsem četl, že už nemá kůželová ložiska, tak se axiální vůle neřeší. Na starém provedení s kůželovýma ložiskama samozřejmě ano.
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
no musíš to vymezit protože vyměníš vnější kroužek kuž. ložiska a pod jednim máš takovou podložku a ta má určitej rozměr a ten se liší.a když to dáš do jiný skříně tak ti to nehraje ...ale vymezuje se to 
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
.........
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Na diferáku samozřejmě, ale fakt se to vymezuje i na hřídelích? U staré převodovky (trojúhelníkové víko) je to samozřejmost. Tam se to dohání podložkama. U nové se to teda musí dělat taky? Já jsem právě někde četl, že se to u nové převodovky vymezuje jenom na diferáku a na hřídelích ne.
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
NE ne samozřejmě se to na hřídelích nevymezuje..
..jsem to asi blbě napsal ale předepětí se vymezuje jenom na Kuželíkových ložiskách;)...takže jenom na diferenciálu.
.........
.........
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
A novější převodovka má jaké ložisko na hnací hřídeli(od spojky)?NUčko nebo válečkové?Stará má přece kuželíkové jak na jedné tak i na druhé straně.A jak je tam řešené zajištění proti osovému pohybu.
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Tomas6:Na hnacím hřídeli(od spojky) je válečkové ložisko,ano stará má na obouch stranách kuželíková ložiska..a proti osovému pohybu je to řešeno nahoře jsou tam pojistné kroužky a dole se to opře jako že o to ložisko...ted si přesně neuvědomuju jak je to tam zajištění ale zjistim to;)
.........
.........
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Kvůli mne nemusíš.Jen mne to zajímalo.Novou jsem zatím nekuchal,tak ať mne někdy něco nepřekvapí.
-
Josh123456 - FK
No, aby si měl předpětí ložisek něco kolem cca tímto způsobem 1,5-2 desítky, ale jo- nějaké předpětí tam máš, ale správněji a přesněji by to šlo na vymezovací měrky, které se dávají mězi kartery-když to chceš mít opravdu přesně a nebo přímo přes origo přípravek, ale to bys ho musel mít to je fakt
, tak si s tím kolikrát člověk hraje i dvě hodiny, když to chce mít echt, protože, když je přetáhneš, tak je problém-to je snad jasný a když je necháš volnější, tak taky kvůli vůlím ale spíš kvůli hučení (hýbe se zubový záběr) v ozub. diferenc. a také je kvůli hučení dobré si poznačit plohu kola diferenciálu a hřídele, která přenáší už moment na samotné velké kolo difer., takže je toto také dobré, když jiný vůle v převodovce vlastně prakticky neřešíš, když je to nový typ si s tímhle pohrát. Nebo se to dá udělat přes Nmetr, ale to už je potřeba si to připravit, takže měrky jsou nejjednodušší.
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
No máš pravdu my jsem nad tim strávili hodinu než to bylo ok:-)..a ten novější typ je lepší no.tam jak řikáš řešíme jenom předepětí ložisek na diferenciálu ..a nejlepší by bylo kdyby jsi měl na to origo přípravky
.ale jak jsem to udělal tak to nehučí nic a paráda:-)
.........
.........
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
ahoj lidičky.nechce se mi zakládat nový téma a tohle mi přijde nejlepší kam bych mohl dát svůj dotaz.o co jde.před nedávnej jsem měl nehodu(řešil jsem tu ohnutou těhlici v jiným tématu)urazil jsem kolo a mimojiné jsem i ihnul poloosu,sice trochu ale ohnul.drbla si o nápravnici v místě kde je nápravnice přišroubovaná k nosníkům tak tam zepřadu.všechno už jsem dal dohromady, byl jsem na geometrii vše je parádní a ještě lepší než předtím až na jednu věc.a to sice že za jízdy mi strašně něco hučí na nápravě.jak jsem předtím řešil tu těhlici tak jsme sehnal jinou z vrakáče za pár korun, těhlice je v pořádku ale nevím jak na to je ložisko.kdyby bylo v háji ložisko kola tak mi to ani tak nevadí ale co mě spíš děsí tak představa toho že díky tomu tak si drbla ta poloosa o tu nápravnici tak to dostalo ránu i na ten unašeč do kterýho je zasunutej homokineťák a že jsem tím poškodil ložisko v převodovce.vím že mi tu spousta z vás napíše že mám nejdřív vyměnit to ložisko kola a pak uvidím ale spíš potřebuju vědět jestli je možná i tahle varianta že jsme poškodil to ložisko v převodovce na diferáku a jde to od tamtud.najezdil jsem s tím za dnešek nějakejch 50km.myslim si že kdyby bylo v háji to ložisko na difu tak už to dávno vyvedlo nějakou paseku ale třeba se mýlím.je to na levý straně.když jedu do pravý zatáčky tak to trochu utichne,do levý to začne dělat ještě nepříjemnější zvuk, když brzdím tak je to lehce cejtit na pedálu takový vibrace.při jízdě rovně jsou taky cejtit lehký vibrace na podlaze.taky jsem s tím jel po dálnici 140km/h na chvilku tak kdyby to bylo v diferáku tak už by snad bylo po něm nevím.prostě je to možný jestli jsme mohl poškodit to ložisko v difu?setkal se s tím někdo?díky moc za rady vláďa

Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Podle toho co tu píšeš tak to bude ložisko náboje. Ale je možný, že se v tý převodovce něco událo. Není psaný to, že by to nemohlo to co jsi s tím najezdil vydržet
může se to posrat za 10 km nebo taky za 1000 km. Uvidíš no
jak píšeš vyměnit ložisko náboje a uvidí se
. Jinak ložisko v prdeli na diferáku jsem taky viděl 
.........
.........
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
zítra jdu pro ložisko do kola a o víkendu ho veměním tak doufám že to bude tím, jesli jsem si zníčil převodovku za kterou jsem dal ne málo zrovna a ještě k tomu byla v pohodě tak mě asi už trefí 
díky moc.čekal jsem jestli mi napíšeš zrovna ty
předtím jsem s tebou řešil jestli bys mi opravil tu mojí starou převodovku, pak jsme se na opravu vyprd a kouil jsem jinou a teď zjistim že tu novou jsme si zničil takže jí nakonec stejně odvezu k tobě jestli bs jí nedal dohromady.já se z toho picnu
ach jo ať je to tím ložiskem v náboji.
díky moc.čekal jsem jestli mi napíšeš zrovna ty
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Zdar Vláďo a ostatní, jak to dopadlo s tím diferákem? Totiž mám asi podobný problém a ten nastal po výměně gufer na poloosách. Pravá poloosa šla špatně narazit do převodovky, tak jsem na unašeč dal pár ran kladivem (ale ne zase moc velkých), pak tam zalezla. Problém mám ten, že když jedu nad cca 50km/h začne se teď z nápravy, nebo převodovky ozývat takové jakoby otáčivé klepání, jakoby někde něco drhlo(nebo jako když se točí něco nevyváženého a zároveň to bouchá. Za jízdy nepoznám, odkud to přesně jde. Před rozděláním bylo vše v pořádku, brzdami to není, ložisko v kole si myslím, že jsem také nemohl nějak poškodit, matky na nábojích jsem povolil klasický trhákem, bez nahřívání, nebo mlácení kladivem. Vše je dobře dotažené. Když vyheveruju kola, jde s nimi otáčet lehce a nemají vůli. Včera jsem ještě vyměnil komplet poloosy za lepší, ale mlátí to beze změn. Moc díky za odpověď, nebo jakoukoli radu, jak poznat, co to dělá.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
Ty jo s tímhle já ti moc neporadím, u mě ten problém bylo nakonec opravdu to ložisko.dal jsem nový a mám klid a od tý doby je krásný ticho ale co to může dělat u tebe to netuším.neměl jsi náhodou vytažený oba ty unašeče z převodovky najednou?
Najednou ne, složil jsem nejdřív komplet jednu stranu a pak rozdělal druhou. Jen teda na pravej unašeč jsem musel dát par ran kladivem, nechtěl tam vlézt. Ale když jsem auto před měsícem koupil mělo dost povolenou pravou poloosu v náboji, asi dlouho se s tím jezdilo. Ale jak jsem ji dotáhl,vůle v kole žádná nebyla a ložisko nehučelo nic, najel jsem asi 100km a žádný projev vadného ložiska a pak se vrhl na ty gufera. Vůle v tom kole žádná není, otáčí se lehce a ty zvuky, co to vydává na 50km/h (žádné hučení) mi na ložisko v kole zrovna nesedí, ale jist si tím nejsem. Jak jistě poznám, že to je, nebo není ložisko v kole, aniž bych ho hned měnil?