Držák zapalovací lišty, stržené šrouby

Simos 2P
135M, 136M
a1ex - FK

Re: svíčky

Příspěvek od a1ex - FK »

lidi shanim imbus srouby do zapalovaci listy. predchozi majitel mi to uplne ozvejkal a ted sem chtel koupit novy a nikde je nemaj. je to dil cislo "N 104 528 02" sroub M6x28. nejlepe v praze

Ptal sem se v 2R na břevnově, AUTO SPEKTRUM v Běchovicích a ve 3ch prodejnach v Písku a nikde to neprodavaj.

je to ta 6ka: obrazek
West - FK

Re: svíčky

Příspěvek od West - FK »

prvé Tesco postračí, nieje to žiaden špeci imbus.
maus - FK

Držák zapalovací lišty, stržené šrouby

Příspěvek od maus - FK »

Ahoj,chtel jsem si tedy poprve vymenit svicky na felde a ejhle,koukam a ty dva srouby na liste jsou strzene-nejdou povolit a pristup jak k penezum,resil jste to nekdo nekdy?navarovat tam neco v blizkosti civek je asi blaznovstvi ze?jsem v pasti :?: dik za vsechny rady
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 06. led 2009 13:08:09, celkem upraveno 1 x.
Nonamed - FK

Re: stržené šrouby na liště

Příspěvek od Nonamed - FK »

onehdá na 1.3 mpi jsem je nemoh povolit a musel jsem vzít pilovej list a odřezat je... práce napi*u, zvlášť když je zima :)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Stržené jako jak?Že se protáčejí nebo co myslíš?
Jinak asi to víš ale jsou tam imbusy,ne klasický šrouby s hlavou.
maus - FK

Příspěvek od maus - FK »

strzene jsou uvnitr,jsou uplne kulate vnitrky at tam strcim co chci tak se tam jen toci-imbus ,torx ,krizak,proste tam nic nezabere,a chytit zvenci nemozne.myslel jsem tam nabodovat tycku a vytocit je ale bojim se tech civek co udela svarecka to netusim :cry: ale odrezat uz me taky napadlo,otazka je jak vyndat ty zbytky.luxus je ze me ceka do konce mesice technicka a s takhle uzmoulanyma svickama emise neprojdu,proto jsem se do toho zacal vrtat
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Nikdy jsem to nezkioumal ale nešla by ta lišta sundat i s tím držákem?Tuším že ten držák je někde k bloku přidělanej 2 šroubama,ale jestli k nim je přístup tak to si nevybavím.
maus - FK

Příspěvek od maus - FK »

dva srouby tam jsou ale tusim ze to jsou srouby z hlavy valcu,uz jsem po tom koukal
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No myslím že to jsou ty 2 prostřední z těch 4ech co drží zepředu hlavu.A k těm se nejde dostat?
maus - FK

Příspěvek od maus - FK »

jj,to jsou ony,ale maximalne na ne sahnu prstikem ,ony jsou akorat "v tom drzaku zevnitr"a ani nejaky vykyv klice neni proveditelny a navic presne pod svickama,asi nastartuji platek pilky,mam radost :roll:uz musim do prace ale zitra se pujdu zase vyvztekat tak to nafotim a dam to sem at taky vidite tu bezmoc :D
monccou
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monccou »

Odmontovat držák i s lištou jde...mam to odzkoušený.
Hlavy hned neodřezávej...nejdřív do nich z hora vyřízni šlic pro plochej šroubovák, pořádně prostříkej šrouby TTéčkem/WD40/Rezojedem a nech to chvíli působit, vem stranovej klíč a velkej šroubovák s "maticovim" dříkem (pokud ho nemáš jednoduchá pomoc na dřík staršího velkýho šroubováku navař matku) a pomocí stranovýho klíče si uděláš páku.
Případně na zbytky dříků jsou vytahováky, kdy šroub navrtáš a tim jak budeš vytahovák šroubovat do dříku vytáhneš ho. Nebo navrtat co nejvetšim vrtákem, ale tak aby si nepoškodil závit v držáku a pak protáhnout závitníkem.
Jinak si myslim, že v tomhle počasí je nejlepší a nejmíň pracný, odřezat ty hlavy, držák zahodit do kouta a koupit novej. ;)
Evoluce včely http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... ?f=16&t=26
Obrázek

...cíl cesty je rázem nepodstatný, vzdálenost vedlejší a každý další kilometr se stává drogou... to je BMW!
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

monccou: držák kurvit nemusíš, daj se uříznout jen hlavy těch imbusů a pak dáš nový... je to takový celý naprd, taky jsem to chtěl vyndat celý, ale šrouby hlavy se mi povolovat něchtělo a už si nepamatuju jestli to vůbec šlo...
monccou
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monccou »

Já ale nepsal o "kur*ení" držáku, ale o tom jak dostat zarezlý zbytky dříků šroubu z držáku. Oni tam totiž zustanou _ tim že uřízneš se hlavy rozhodně samy nepovolí a nevypadnou ;)
Evoluce včely http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... ?f=16&t=26
Obrázek

...cíl cesty je rázem nepodstatný, vzdálenost vedlejší a každý další kilometr se stává drogou... to je BMW!
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

no ale zase s tím přibodováním nějakejch usů plechu aby to mohl jen povolit a pak už přeříznout a vytočit to snad tak špatnej nápad není ne?co by se s těma cívkama stalo?když bude odpojenej konektor z tý lišty a odpojená baterka s altíkem tak by se nic stát nemělo.vždyť jde jen o jedno dvě bodnutí a je to přivařený a ani se to nijak moc neohřeje okolo jen ty hlavy těch šroubů a ty i tím že se ohřejou půjdou líp povolit.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
maus - FK

Příspěvek od maus - FK »

tak foto kvalita hrozna,bral jsem to jen telefonem bez makra,to radsi ani nenahodim ,ale pokrok:jeden jsem vytocil-prisel jsem o jeden bit imbus:trvale a nadobro spojen pomoci kladiva se sroubem,jenze ten druhy je zevnitr uplne kulaty:pujcili mi z prace profi tvrdej torx,zitra ho tam naperu,ty srouby jsou jak masla,nejsou vubec zarezly jenom dorvany na krev,delam to nakonec na parkovisti za barakem :( a jeste mam i majzlik :D jinak aby smula byla dovrsena ,mam vytahovace zalomenych sr. mikrovrtacku s ohebnou hrideli,"sukalku"s listem na kov ,ale proud na me ceka asi 70m daleko!!
PS:existuje sada na vytahovani ztrzenych imbusu,do budoucna dobry vzhledem k cetnosti imbusu a naradi se nikdy nestrati ,ale zatim mimo sklad

http://www.uni-max.cz/sada-bitu-imbus-twist-1-2/d/
http://www.uni-max.cz/sada-bitu-imbus-twist-3-8/d/
Netmankopr
Kontaktovat uživatele:

Držák zapalovací lišty

Příspěvek od Netmankopr »

Ahoj, v rámci čištění a oprav motoru jsem chtěl sundat držák zapalovací lišty, protože se z něj už loupala barva a opravit ho. Všiml jsem si ale, že drží na matkách, které zároveň drží hlavu. Sice bokem, ale drží. Otázka tedy zní jestli je můžu povolit, aniž bych ublížil uchycení hlavy na bloku. Díky za radu
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Držák zapalovací lišty

Příspěvek od Kuladmin »

No radeji bych na to nesahal. Navic ty matice jsou utazene predepsanym momentem. Nemusi se stat nic ale muze.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Netmankopr - držiak je originál zinkovaný natrieť sa dá aj bez demontáže stačí sa trochu vyhrať , zhodiť ho môžeš tiež ale neriskoval by som
Metiu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metiu »

celkom v pohode to povol a sprav s tym co chces..

robil som to tak ja a kopec inych ludi.
Tie skrutky maju oproti hlavnym skrutkam, ktore drzia hlavu ozaj minimalny dotahovaci moment a skoro nic nedrzia..
Odpovědět