Zamek u 5-tych dverich

karoserie, narazniky, skla atd.
Wolfikk

Zamek u 5-tych dverich

Příspěvek od Wolfikk »

Prosim o radu zjistil jsem ze tet muzu otevrit dvere u kufru bez klice jak je to mozny?
Vse funguje jak ma jen se nemusi do zamku zastrcit klic.
Frank
Kontaktovat uživatele:

Re: Zamek u 5-tych dverich

Příspěvek od Frank »

Skus odklopit zadní sedačky tam se na ten zámek dostaneš a vodevřeš zadni dveře taky sem se tam tak dostal :)
Naposledy upravil(a) Maty dne pát 09. led 2009 14:42:37, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Frank asi špatně pochopil...alespoň já to chápu tak, že Wolfikk otevře zvenku kufr aniž by musel použít klíč...čili má kufr nezajištěný proti cizímu vniku. Doufám, že to tak je...

Potom teda možná hloupě napíšu, že je vše ok. Prostě když je zámek klíčem odemčen, tak už kufr kdykoliv otevřu zvenku pomocí tlačítka. Pokud nemám centrál, tak si na to musím dávat pozor a nezapomenout to někde odemčené. Když zámek klíčem zamknu, tak v tu chvíli začne chodit tlačítko naprázdno a kufr nejde otevřít. Mohu ho otevřít ("odskočit")táhlem od řidiče a když ho pak jen zabouchnu, tak je pořád zamčen - buď znovu táhlem, nebo klíčem odemknout a tlačítkem otevřít.

Omlouvám se jestli je toto jasné (nechci nikoho podceňovat, chraň jehova) a jestli je nějaká jiná závada (třeba že jde otvírat tlačítkem i když předtím zamknu klíčem)...
Wolfikk

Příspěvek od Wolfikk »

No trochu upresnim nevedel jsem kam to napsat mam formana
neni odemknuty je zamkly ale otevru bez klice
borlan - FK

Aha - Forman...to tam máš takovou tu kličku a vní zámek, jo? To potom asi nezbyde než vlízt pod tapec do toho zámku a zkouknout jak to tam vypadá s táhlama apod. Zřejmě asi nějaké ramínko v tom zámku odešlo a neplní funkci - nevyřadí z činnosti tu páčku a je furt odemčeno. Ale neznám podrobnosti fáček, možná bude nezbytná výměna kompletní ty páčky se zámkem protože bude něco podělaný přímo v ní uvnitř a nebude to možný opravit...
borlan - FK

Já měl na fáčku jen zámek, bez páčky. Výhoda byla v tom, že jsem nemohl zapomenout odemčený kufr - stačilo zabouchnout. Nevýhoda zase, že kdykoliv jsem šel do kufru tak jedině s klíčem...
Wolfik

Příspěvek od Wolfik »

Vse je ok funguje jak ma jen ze nepotrebuji klic k otevreni
tahlo vede k zamku jen jedno a vse poho, kdyz zkusim naprazdno tak zamek dela co ma
Frank
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frank »

borlan píše:Aha - Forman...to tam máš takovou tu kličku a vní zámek, jo? To potom asi nezbyde než vlízt pod tapec do toho zámku a zkouknout jak to tam vypadá s táhlama apod. Zřejmě asi nějaké ramínko v tom zámku odešlo a neplní funkci - nevyřadí z činnosti tu páčku a je furt odemčeno. Ale neznám podrobnosti fáček, možná bude nezbytná výměna kompletní ty páčky se zámkem protože bude něco podělaný přímo v ní uvnitř a nebude to možný opravit...

Tam je tahlo vedle sedačky asi špatně seštelovaný to chce seštelovat na zámku u dveří a nebo je tam praskly perko na zamku to chce vyskoušet taky sem to dával do feldy mam to na lanko zkus to poštelovat na tom zámku
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Mám teď stejnou závadu na feldě.
Koupil jsem ji před pár dny a dnes jsem zjistil, že 5. dveře jdou otevírat pořád. Klíček, který k autu mám, jde do toho zámku zastrčit, ale nejde otočit. Domnívám se, že v 5. dveřích je vyměněný zámek a nedostaj jsem k němu klíč. Prozatím jsem to vyřešil odpojením táhla od zámku, takže dveře jdou otevřít jen páčkou od řidiče.

V jaké poloze má být škvíra zadního zámku, když je zamčený? Svisle?
1,6 sportline 1999
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Ja ji mam svisle. ;)
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Ano, má být svisle.
Rádo to tam taky zaoxiduje a pak tím nejde točit. Pomůže demontáž vložky zámku, promazání, zezadu poklepání kladívkem.

Zkus jestli ti jde kufr tím zlačítkem vzadu otevřít i když zamkneš auto. Třeba tam máš centrál i na pátých dveřích.
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Právě že jde otevřít, když zamknu auto. No a ta škvíra je svisle.
Oxidace mě taky napadla, narval jsem do něj WD co se vešlo, třeba to pomalu povolí.
1,6 sportline 1999
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jestli ti jde tlačítko mačkat, i když je škvíra svisle, tak tam musí být chyba. Přímo na vložce zámku je zezadu plastový díl, který tlačí, nebo netlačí na táhlo k zámku. Když je vložka natočená svisle, tak netlačí na úhlovou páku, od které vede táhlo k zámku. Vyndej to a pravděpodobně je nějaká chyba v tom plastovém dílu, nebo vložce zámku.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Tam je tahlo vedle sedačky asi špatně seštelovaný to chce seštelovat na zámku u dveří a nebo je tam praskly perko na zamku to chce vyskoušet taky sem to dával do feldy mam to na lanko zkus to poštelovat na tom zámku[/quote]

Jenze zadny tahlo vedle sedacky forman nema. je tam jen jedno tahlo od zamku k zavirani a to funguje jak mam. Jesli jsem dobre pochpil mozna kdyz sundam zamek tak v nem bude praskly perko a kdyz dam nove bude potreba k otevreni klic?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Bavíme se o Felicii, nebo o Formanu?
Každé to auto má zámek řešené úplně jinak.
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Schimi píše: Oxidace mě taky napadla, narval jsem do něj WD co se vešlo, třeba to pomalu povolí.
Povolil :lol: .
WD pomalu prolezlo zámkem a po trošce násilí se zámek rozchodil. Hned tam pudu vrátit vyjmuté táhlo.
1,6 sportline 1999
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Namontoval jsem táhlo, zámek funguje, ale přesně naopak.
Když je škvíra svisle, tak je odemčený a naopak. Venku je kosa jak v psinci, tak jsem to prozatím nechal tak.
Ještě to zkusím doladit na dílně. Asi je rozeštělované táhlo nebo je špatně nasazený ten silonek na vložce.
1,6 sportline 1999
Odpovědět