Baterka - kontakty

Peca - FK

Baterka - kontakty

Příspěvek od Peca - FK »

Zdravím sem slyšel že ty kontakty na baterce by se měli něčím potříd aby nezoxidovali ale nevím čím :(
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Re: Baterka - kontakty

Příspěvek od DuDe »

Třeba vazelínou .
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Vazelína by musela být opravdu kvalitní, jelikož vazelína absorbuje vodu. Já stříkám olejem ve spreji nebo stačí potřít i motorovým olejem
Peca - FK

Příspěvek od Peca - FK »

co myslíte kdybych to fíkl védéčkem :o ?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

OK
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Vždycky jsem dával vazelínu , a nikdy mi nezačli oxidovat a ani jsem neměl problé se spatným kontaktem . Nebo to můžes stříknout nějakým kontaktolem co je přímo na kontakty . Stojí to pár korun .
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Měděný sprej.A nebo vazelínu.
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Jediná vazelína na svete NH 2 (červená) brala do seba vodu. Svetový primát do dnešných čias Československu nik nevyfúkol. :lol: :lol:
Nech je vazelína akákoľvek ( okrem NH 2 ), vždy lepšie ochráni kontakty od predovšetkým vzdušnej vlhkosti, ako keby tam vôbec nebola. Ja som dával tenkú vrstvu A 00.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Řekl bych, že hlavní problém bude ve špatných kontaktech. Mě to oxidovalo jen na staré stovce, staré čz 250 a zpočátku na dřívější sieře. Na vině byly špatné kontakty. U feldy ten problém neznám. Dřív jsem musel skoro každý měsíc pucovat zelenobílý kontakt. Mínusový kontakt mám na rychloupínání a drží to parádně. V případě potřeby kdyby něco hořelo atd. je baterka odpojená hned.

Teď jsem na kontakty našel nějaký speciální sprej od Motorexu, což je renomovaný výrobce olejů. Myslím, že obyč WD však bohatě stačí, byť je řídké a stíká. Já jen jednu za rok stříknu zvrchu na kontakty a nechám to prosáknout přes svorky.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Když je baterka špatně udělaná a kolem kontaktu netěsní dokonale obal, tak to můžeš mazat jak chceš a stejně to bude za měsíc zase celé bílé.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Tak to bude ono. Na staré škůdce byla ještě stará asfaltovka. Sice vydržela i osm let, ale bylo kolem ní furt morko a taky zacákané vršky. Na motorce zase nějaké otřesy taky udělají své.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že už na pohľad slabá biela vrstvička bieleho oxidu citeľne zhoršuje kontakt a znížený prúd cítiť pri štartovaní. Na konzerváciu kontaktov na moderných baterkách stačí aj WD40. Tiež nie je od veci skontrolovať kontakt uzemnenia motora a prívodný kábel na štartér. Na čistenie el.kontaktov použite radšej pilník, brúsny papier uvolňuje do mäkších materiálov nevodivé častice brusiva.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Nejlepší je asi jemnější drátěný kartáč. Prodává se dokonce speciální na čištění kontaktů baterek - je kulatý a má vnější část na čištění svorky a dutou část na čištění kontaktů baterky.
http://www.baterie-shop.cz/ocelovy-kart ... p-765.html
Odpovědět