Otáčkoměr místo hodin

AEF
Harryga

Otáčkoměr místo hodin

Příspěvek od Harryga »

Zdravím.Chtěl bych vědět jestli jde na Felicii 1.9D dát otáčkoměr místo hodin.Jestli s tím má někdo skušenosti děkuji za odpověď
RadekH

Re: Felicie 1,9D

Příspěvek od RadekH »

Jde to , ale musí to bejt příístrojovka určená pro naf'táka. Protože, benzínová ti tam nebude fungovat. Prej se to nějak rozlišuje nějakým značením přístrojovky,ale já sám nevím jakým. Sám bych to potřeboval vědět. Snad se tu najde někdo kdo to ví a poradí.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Jak už je napsáno, musí se použít budíky z diesela, tedy když to chceš vyměnit, musíš koupit samotný otáčkoměr a k němu desku plošného spoje (často to prodávají spolu). Protože je to jiný díl proti benzinovému, má i maličko jiné označení samozřejmě. Stačí mrknout do etky, nebo třeba na škoda-díly, kde je mají většinou i skladem.
Harryga

Příspěvek od Harryga »

Díky za radu!!
Chavier - FK

Příspěvek od Chavier - FK »

ja otackomer mam, potrebujes ten otackomer na diesla a altik s vystupem W
Zbysek - FK

Altík se svorkou W má každá dieselová felda, prootže je to jeden z hlavních signálů pro řídící jednotku.
RadekH

Příspěvek od RadekH »

Mohl by mi někdo prozratit to jedno a jediné tajemství které tu ještě nebolo prozrazeno a to jak poznám, třeba na vrakáči přístrojovku na nafťáčka. Jaké je to její označení. Respektive jde nějak na první pohled rozeznat zda je to přístrojovka pro benzín nebo pro naftu?
Zbysek - FK

Na první pohled to poznáš podle otáček. A to tajemství, které se ti tu všichni snažímě schovat najdeš hned jak zadáš do vyhledávače škoda dílů otáčkoměr flicia 1,9d ;)
RadekH

Příspěvek od RadekH »

Jak podle otaček?
Chavier - FK

Příspěvek od Chavier - FK »

RadekH píše:Jak podle otaček?
:lol: asi v ciselnem rozmezi ne?

Sis nikdy nevsiml ze naftaky pracuji v nizsich otackach, nez ty benziny?
RadekH

Příspěvek od RadekH »

A nemužeš nám to tajemství označení prozradit teda pokud ho ovšem znáš!!
RadekH

Příspěvek od RadekH »

Vím že nafťa má nížší otáčky ale nevím jakej rozdíl mám hledadat na té přístrojovce.
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

RadekH píše:Jak podle otaček?
Budíky z 1.9 budou mít na otáčkoměru 5000 ot. a z benzínu 7000.
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Zbysek - FK

RadekH: chlapče takoví exoti jako ty se opravdu často nevidí. Tak zaprvé, když nevíš jaké jsou otáčky, tak než jsi se ptal tady, aby ti to Drahoš musel napsat, tak stačilo zadat do googlu tu správnou indicii a věděl by jsi to hned. To samé platí i za druhé, kde jsem ti už dvakrát napsal, že na škoda dílech najdeš přímo otáčkoměry a samozřejmě tedy i jejich označení.
Ale to je jako když se člověk baví s volem.
Takže aby jsi už věděl všechno, ač stačilo párkrát kliknout, tak otáčkoměry pro feldy mají označení 6U0 919 253 a stejně jako každý jiný díl se liší pouze konečným označením v písmenku, kde bez dodatkového písmene je pro 1,6 do 99, A je pro 1,9 do 99, B pro 1,6 od 99, C pro 1,9 od 99, D pro 1,3 do 99 a E pro 1,3 od 99.
Stejně tak by jsi přišel i na to, že to můžeš koupit po dílech, nebo v "kupě". Tedy zvlášť otáčkoměr a tišťák, nebo oboje v kupě 6U0 919 059.
Prostě jen stačí kouknout a případně objednat a ne se jen hloupě dokola ptát a čekat až ti to někdo naservíruje.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Pro představu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
a114425a1d4b8cc9b3d9210a9209d3fc.jpg
23cfbe4790995ed5ee554965431ba4ad.jpg
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Odpovědět