AUTORADIO - vybíjení?

dotazy a rady na vše kolem hudby
smazany clen - FK

AUTORADIO - vybíjení?

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravím!
Mám v plánu zakoupit Pioneer DEH-2100UB ale často tady čtu, že se samovilně vybíjí.

DOTAZ: vybíjí se jen když ho vypnu a nechám napojený na krabici,,, anebo i když panel sundám??? Dík
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: AUTORADIO - vybíjení?

Příspěvek od emilio52 »

Radio si něco bere (paměť) panel na to nemá vliv.Teda aspoň doufám .A taky záleží na připojení .
Už se to tu někde řešilo.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Panel má vliv podle typu rádia a podle toho jak se chová (na některých něco třeba svítí ve vypnutém stavu). Paradoxně některá rádia berou méně s panelem, protože bez něj mají v rádiu třeba blikací diodu (zabezpečovačku). Obecně každé rádio něco bere a může za to maličko paměť (to je zanedbatelné) a pak koncové obvody rádia (to jsou ty odběry klidové, které vyžerou po dlouhém stání baterku. Chce to změřit přímo dané rádio, ale vždy je nutné počítat s možností zapojení přes spínač, nebo spínačku.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Supr, dík ale za jak dlouho by se mi třeba vybilo selý auto, kdaž bude jen stát, s tím ´´zasunutým´´ panelem, nebo rádiaem v pohotovostnim stavu?
Za den, týden, měsác???
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

To záleží právě na odběru .Změřit a pak sem napiš naměřené hodnoty
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Záleží na stavu a typu tvé baterky a kolik je ten odběr jak píše emilio. U dobré baterky, kdy rádio bere něco kolem 100mA (dnešní běžný klidový odběr), se za týden baterka může solidně vybít.
Ravo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ravo »

Zrovna jsem něco podobnýho řešil u Punta mojí přítelkyně, zničehonic měla vybitou baterii.

Minulý měsíc jsem jí tam namontoval svoje původní rádio SONY CDX-MP40 (mě ježíšek přinesl novou ///Alpine :) ) Odjakživa zapojuju rádia tak, aby hrály nezávisle na klíčku (tzn. spojit žlutý a červený a přivést na ně stálé + přímo od baterky přes pojistku co nejblíž k baterce).

Takže jsem vytáhl pojistku a měřil. S panelem ve vypnutém stavu 100mA (panel celkem svítí), bez panelu pouhých 2,5mA! Tzn. že bez panelu nehrozí vybití baterie, i kdybych to nechal stát měsíc (30x24x0,0025=1,8Ah, baterka má 55Ah, to se dřív vybije samovybíjením). Takže jak se o rádiích SONY říká že moc nehrají (jakštakš souhlas :-) ) a že vybíjí baterku ve standby bez panelu, tak konkrétně tento typ NE.
Felicia 1.6 GLX - Old Face Hot Chilli Metalista
Obrázek
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...kdyby jsi si řádně :?: přečetl manuál tak na prvních stránkách je popsané zapojení s upozorněním, že se musí zapojit na spínané napětí +12V
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

jj, jak píše fancar musíš dát +12V na vypínač...
Odpovědět