Nesvítí světla - špatné tlačítko?
-
mona
Nesvítí světla - špatné tlačítko?
Prosím o radu. Nesvítí mi světla. Když zmáčknu a držím tlačítko obrysovek, tak svítí, můžu přepnout i na tlumené a funguje to - ale musím pořád držet zmáčknuté tlačítko obrysovek, jakmile ho pustím, světla zhasnou. Takže jsem došla k závěru, že tlačítko je špatné
. No, a otázka je, jestli je to tím tlačítkem, nebo jestli to může být i něčím jiným, jestli s tím dokážu něco udělat sama (za předpokladu, že tomu vůbec nerozumím) a případně na kolik přijde cca oprava v servisu (aby mi, až uviděj, že tomu prd rozumím, nenaúčtovali co se jim zachce
). Díky
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nesvítí světla - špatné tlačítko?
Jojo,je to tím tlačítkem.Nedrží v aretované poloze.
Jinak cena samotného přepínače je cca 200kč (teda originál...nějaké náhrady z Turecka,Polska atd nedoporučuju) a práce tak na max 15minut.
Takže cena do 300kč je myslím reálná.
Jinak cena samotného přepínače je cca 200kč (teda originál...nějaké náhrady z Turecka,Polska atd nedoporučuju) a práce tak na max 15minut.
Takže cena do 300kč je myslím reálná.
-
mona
Díky! Ještě dotaz - je normální, že když sáhnu pod palubní desku, tak to takové pěnové/gumové obložení pod volantem zespodu (poblíž páčky otevírání kapoty) mokré/vlhké? (večer hodně pršelo)
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No to moc normální není.Většinou zatéká kolem/přes těsnění předního okna.
-
mona
Hm... to mě netěší... no, já se na to poptám, až pojedu do servisu s tím světlem...
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Sám s tím zkušenost nemám,ale četl jsem že se to dá řešit tím že se vezme silikon,zvenčí se odchlípne to těsnění okna a ten silikon se pod to těsnění natlačí po celým obvodu skla.
Jestli to ale funguje to opravdu nevím.
Jestli to ale funguje to opravdu nevím.
servis bych volil až jako poslední variantu
jako první bych se v takovémhle případě obrátil na nějakýho zručnýho kamaráda kterej by se ti na to podíval případně i tady v klubu by se určitě někdo z tvého okolí našel kdo by ti pomohl
ušetříš za předraženej servis 
-
mona
Jó, kdybych měla nějakého automobilům rozumějícího kamaráda, tak za ním určitě zajdu, bohužel v dnešní době už tomu chlapi tolik nerozumí, těch 300 korun za to tlačítko mi líto nebude, ale s tím těsněním to bude asi horší...
-
mona
Kdybyste někdo věděl o nějakém levném servisu v Pardubicích, tak budu ráda 
no ale v Pardubicích a přilehlým okolí je spousta našich členů kteří určitě rádi pomůžou 
-
borlan - FK
mona - já měl ten sám problém, koupil jsem nové tlačítko za cca 120,- v Milheimovce (AMD Netolický, tehdy to bylo nejlevněji v Pardubkách). Jestli to je neorigo jsem nezkoumal, ale maká a i těch 120 na tlačítko mi přišlo dost peněz.
Pak už jen u chodníku povolit kraj palubky, vycvaknout starej vypínač (těm u mne se moc nechce, používám s úspěchem sikovky), dát novej a ok. Pokud se nevyvrbí komplikace (neměly by, snad jen to uvolnění starého vypínače) tak max s rezervou do 20min je to hotovo. Pokud chceš, tak se nabízím bezplatně pomoci - pracuju v Pardubkách - klidně se ozvi, třeba soukromou zprávou.
Mluvím o 1.3mpi 99, ale u starších nebude snad větší rozdíl.
Ještě rada - pokud nemůžeš svítit, tak můžeš myslím sama nouzově opravit - vydloubni opatrně krytku pro počítač (nebo samotný počítač pokud máš) nad tlačítkem. Drobnými prstíky
stáhni vzadu kostku konektoru z toho vypínače, povytáhni ten konektor z toho "okénka" a nasaď nový vypínač (předem koupený). Takto ho můžeš zatím necht viset na drátech a svítit (lehce nasadit počítač zpátky, dráty ne moc skřípnout). Pak se může někdy dodělat... 
Pak už jen u chodníku povolit kraj palubky, vycvaknout starej vypínač (těm u mne se moc nechce, používám s úspěchem sikovky), dát novej a ok. Pokud se nevyvrbí komplikace (neměly by, snad jen to uvolnění starého vypínače) tak max s rezervou do 20min je to hotovo. Pokud chceš, tak se nabízím bezplatně pomoci - pracuju v Pardubkách - klidně se ozvi, třeba soukromou zprávou.
Mluvím o 1.3mpi 99, ale u starších nebude snad větší rozdíl.
Ještě rada - pokud nemůžeš svítit, tak můžeš myslím sama nouzově opravit - vydloubni opatrně krytku pro počítač (nebo samotný počítač pokud máš) nad tlačítkem. Drobnými prstíky
vypínače jsou pro všechny modely stejný 
-
mona
Díky, já to zkusím sama a teprve kdyby se to nepovedlo, tak někam zajedu
. A o nějakém nepředraženém+nelajdáckém servisu v Pardubicích nevíte, s tím zatékáním tam asi budu muset, zkoušet měnit těsnění si netroufám, to by asi nedopadlo vůbec dobře
.
-
borlan - FK
Něco dělat se sklem vyloženě amatérsky myslím nedoporučuju, to už musí být nějaká zkušenost. Maximálně zmíněné pokusy s tím lepem pod okraj těsnění...To mokro je tam furt? Já ten molitan či co to je mám občas mokrý taky, ale není to pravidlo, že po každém dešti. Je to jen občas a nic se mi jiného neděje, tak to neřeším. Asi záleží jak je v době deště zaparkováno, odkud jde déšť apod. Objevím to tak 1-2x za půl roku...
Ten spínač - fakt není problém někde sejít v Pardubkách u chodníku a na místě to vyřídit...servis nevím, nevyužíval jsem ještě. Když budeš chtít montovat úplně sama, tak tam je úskalí s tím vyndáním starého - musí se zmáčknout zezadu takové západky shora a zdola (palubka povolit šroubky pod krytkou vedle spínače světel, pod záslepkou kompu, u ventilace a pod krytkou vedle spínačů uprostřed palubky). Tu nouzovou variantu jak jsem psal výše určitě zvládneš sama. To kompletní řešení - nechci se extra vnucovat (nebo někdo jinej kdo už to dělal), ale na nějakej servis se vybodni, škoda každé koruny...
Ten spínač - fakt není problém někde sejít v Pardubkách u chodníku a na místě to vyřídit...servis nevím, nevyužíval jsem ještě. Když budeš chtít montovat úplně sama, tak tam je úskalí s tím vyndáním starého - musí se zmáčknout zezadu takové západky shora a zdola (palubka povolit šroubky pod krytkou vedle spínače světel, pod záslepkou kompu, u ventilace a pod krytkou vedle spínačů uprostřed palubky). Tu nouzovou variantu jak jsem psal výše určitě zvládneš sama. To kompletní řešení - nechci se extra vnucovat (nebo někdo jinej kdo už to dělal), ale na nějakej servis se vybodni, škoda každé koruny...
-
nebulus - FK
Ja som tesnenie okolo okna provizórne zasilikónoval, ale počas silných daždov to nestačilo, tak som za 350Sk kúpil nové tesnenie a za 500Sk to garážový mechanik vymenil. Tvrdil, ale že pod oknom sú originál dve dierky a že to najskôr zatekalo tade. Pre istotu ich zalepil silikónom. Nie každý mechanik sa ale s radosťou dá do demontáže skla, pretože sa obávajú jeho prasknutia. Mne by to paradoxne nevadilo, okno má dva ťukance od kamienkov a je značne drobne poškriabané ...
Výmena tlačítka svetiel je fakt robota na pár minút, pokiaľ dotyčný vie kde sa schovávajú skrutky. Na celú výmenu stačí plochý a krížový skrutkovač a dá sa to zvládnuť na ulici.
Výmena tlačítka svetiel je fakt robota na pár minút, pokiaľ dotyčný vie kde sa schovávajú skrutky. Na celú výmenu stačí plochý a krížový skrutkovač a dá sa to zvládnuť na ulici.
tlačítko je easy opravený hned, hlavně na levé straně palubky, výměna v pohodě (viz několik rad výše v diskuzi).
zatékání okolo gumy předního skla je u felicií taky běžný problém. Způsobuje ho staré ztvrdlé těsnění okna + koroze okraje rámu, za kterou je tato guma uchycena.
Každopadně doporučuji PŘESKLÍT okno, silikony a podobné radosti pod staré těsnění má buď žádný nebo jen krátkodobý učinek. Nová guma - těsnení stojí cca 300kč.
Pokud bude okno venku, doporučuji provést kontrolu a případnou opravu toho kovového lemu, pokud bude hodně zrezivělý.
Přesklít se to dá i svépomocí, není to nic extra složitýho, ani v autoservisu si neřeknou moc peněz (doporučuju autoskla, třeba v Brně Lassy, nebo Roger, u tebe nevím...)
Vše ostatní je nejistá záležitost.
zatékání okolo gumy předního skla je u felicií taky běžný problém. Způsobuje ho staré ztvrdlé těsnění okna + koroze okraje rámu, za kterou je tato guma uchycena.
Každopadně doporučuji PŘESKLÍT okno, silikony a podobné radosti pod staré těsnění má buď žádný nebo jen krátkodobý učinek. Nová guma - těsnení stojí cca 300kč.
Pokud bude okno venku, doporučuji provést kontrolu a případnou opravu toho kovového lemu, pokud bude hodně zrezivělý.
Přesklít se to dá i svépomocí, není to nic extra složitýho, ani v autoservisu si neřeknou moc peněz (doporučuju autoskla, třeba v Brně Lassy, nebo Roger, u tebe nevím...)
Vše ostatní je nejistá záležitost.
-
mona
Díky všem za rady, zejména uživateli borlan (popis, kde najdu ukryté šroubky se docela hodil), taky děkuju za nabídku pomoci, ale já nerada někoho takhle otravuju, takže jsem se to rozhodla nejdřív zkusit sama. Tlačítko jsem koupila za 140Kč a dnes jsem ho celkem bez problémů namontovala (i když staré tlačítko se drželo auta jak ***
) . S tím těsněním zajedu do nějakého autoskla, od pátečního deště je to pěnové těsnění pořád nacucané, takže usuzuju, že tam někudy zatéká celkem dost.
-
smazany clen - FK
O jednom šikovném človíčku vím kterej ti pomůže se vším i s diagnostikou a přitom to dělá sám doma soukromě, napiš mejla a já ti pošlu kde ho najdeš.mona píše:Díky, já to zkusím sama a teprve kdyby se to nepovedlo, tak někam zajedu. A o nějakém nepředraženém+nelajdáckém servisu v Pardubicích nevíte, s tím zatékáním tam asi budu muset, zkoušet měnit těsnění si netroufám, to by asi nedopadlo vůbec dobře
.