Vyčištění předních světel
- RockSolid
- Kontaktovat uživatele:
Vyčištění předních světel
Zdravím, nevíte někdo jak na to?? Chtěl bych je vyčistit ze vnitřku, ale nevím jak na to,na co si dát pozor atd... Díky za jakoukoliv radu.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyčištění předních světel
Demontovat,odcvakat ty plechové spony,sundat sklo a čistit a čistit.Doporučuju dát těsnící gumu novou.Dá se koupit ve škodovce.Jinak já to čistil tech.benzínem a pak vyleštil nějakou pěnou na okna.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Na paraboly moc nešahej nebo je pškrábeš !!!! jen suchým měkkým hadříkem zbavit prachu a noc opatrně.
Skla jde umýt jako běžné skleničky.
Skla jde umýt jako běžné skleničky.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Collin - FK
Tak nová guma néní nutnost, ale vzal bych jí silikonem aby se ti světla nemlžila.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Když už to sundáš, pouvažuj o nových sklech. Jestli se ti zdají ještě OK, tak si jedno vezmi do prodejny a podívej se na to staré a nové vedle sebe.
Skla nejsou moc drahá a svítí to fakt o poznání víc.
Skla nejsou moc drahá a svítí to fakt o poznání víc.
-
mr.Freak - FK
prej je lepsi sundat celou predni masku u staryho face...dva srouby jsou nahore nad chladicem a ty zbyly dva jsou nekde z boku u blatniku, nema nekdo foto tech sroubu? jsou nekde u bocnich blinkru?
- GeorgeWWW
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš 1,6, tak jich je tam celkem 6. Jinak k těm dvěma na bokům se dostaneš, když vysuneš blinkry - spojují právě masku s blatníkem...
-
raduzo22 - FK
To ti musím oponovat, mám 1.3 a těch šroubů sem tam měl taky 6.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 01. úno 2009 18:41:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
- GeorgeWWW
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak to je možné. V tom případě si je tam soudruzi ve Škodě dávali, jak chtěli asi nebo nevím... 
- Ponman
- Kontaktovat uživatele:
Dva na vrchu masky,dva na boku,spojuji masku z blatnikem,dva zevnitr-maska prisroubovana k chladicovce,celkem sest sroubu na starou tvar 1.3 
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
U starého modelu má maska z výroby vždy 6 šroubů, je možné, že ji již někdo sundaval a nedal tam ty dvě matky zezadu po bocích chladiče, zejména u 1,6ky je to bez odsunutí chladiče nemožné.
Rovněž u starého modelu je k vyndání světel nutné demontovat masku, jelikož se jinak nedá dostat na spodní šrouby pod světlem. U nové tváře je demontáž světla podstatně jednodušší.
Rovněž u starého modelu je k vyndání světel nutné demontovat masku, jelikož se jinak nedá dostat na spodní šrouby pod světlem. U nové tváře je demontáž světla podstatně jednodušší.
-
host
Tak to jsi kouzelník, u 1,6 musíš povolit a odtáhnout chladič, jinak se k matce nedostaneš
- GeorgeWWW
- Kontaktovat uživatele:
K levému šroubu se dostaneš (z pohledu řidiče). Pak jsem nadzvedl tu část masky pod pravým světlem a dostal se tak ke spodním šroubům světla. Celé světlo demontoval a pak byl přístup k poslednímu šroubu. Chce to trochu síly při tom ohýbání masky, ale zároveň citu, aby to člověk neohnul natrvalo. A jak jsem psal i nervy...
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
svetla jsem cistil nedavno..na paraboly bych nedoporucoval moc agresivni pripravky ja je jenom namlzil a vytrel opatrne papirovym kapesnikem.. je to prece jenom plast nastrikany chromem...gumu nemusis davat novou pokud se ti nerozpada v ruce nebo nebyla na skle ci parabole prilepena..sklo bych vycistil tak jak psali ostatni jak normalni sklinku... nebal bych se to dat do mycky...
méně znamená někdy více...

AHoj! Chtěl bych si vyčistit přední světla. Mám starou tvář a 1.3 motor. Někdo říká, že není třeba sundávat masku, ale já na to koukal a prostě to není možný snad
Poraďte mi, jak teda na to. Chci vyčistit zevnitř ta skla. Díky.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Sundat masku .. pak sudnat světla ... rozebrat .. vyčistit
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná