Pískání a hučení při vyších rychlostech

karoserie, narazniky, skla atd.
Pawlickk - FK

Pískání a hučení při vyších rychlostech

Příspěvek od Pawlickk - FK »

Nesatkal jste se něko náhodou se závadou kdy od cca 100km/h výš začne něco v autě hučet a jak člověk přidává, tak narůstá i to hučení. Mockrát díky za rady.
tgfh - FK

Re: Pískání a hučení při vyších rychlostech

Příspěvek od tgfh - FK »

No to bude složité, co mě teď napadá tak strýc si na Feldu namontoval zahrádku, která tak od 90 a výš strašně hučí.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Od gum pocinaje az ramenky steracu konce = naprosto cokoliv.
Pawlickk - FK

Jedno vím jistě, zahrádkou to není jelikož ji na střeše nevozím a dělá to jak na zimních tak na letních pneu takže gumama to asi taky nebude.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

A ja se jen zeptam to je ted najednou driv to nedelalo? nebo porovnavas s jinym autem? Jak uz jsme psal muze to byt naprosto cokoliv i treba loziska v kolech, ofuky oken plasty na karoserii sterace atd atd atd atd. Nema cenu vypisovat vse co je na uate musis nejdriv sam zjistit odkud to jde ona Felda uz pri vyssich rychlostech sama osobe neni zrovna tichy auto.
Legolas19 - FK

Příspěvek od Legolas19 - FK »

u měě to dělaj plechače ale jen když je mokro čím rychlej jedu tim vic to jak kdyby píska jinak to muže byt opravdu cokoliv :lol:
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

na 99% ložiska zadních kol. Vytáhni zadní sedačky a uslyšíš to za jízdy
Pawlickk - FK

No prave ze to za jizdy slysim vic nez dost coz mi otravuje cestovani. plechace to asi delat nebudou jelikoz to dela na dvou ruznych typech obuti.
DJ.Mara
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ.Mara »

Když jsme feldu koupili novou tak nám tam taky při rychlostech nad 100km/h něco hučelo. Čím rychleji se jelo tím víc to hučelo. 3x to bylo na reklamaci a pokaždý jsme jim to vrátili, že to pořád hučí. Už si s tím nevěděli rady. Nakonec to testovali na nějakým okruhu kde tomu dávali pořádně zabrat (chudák nezajetej motor) a přišli na to, že je špatná ta guma co vede od kapoty po hraně střechy až k pátým dveřím. Vyměnili ji a byl pokoj. Ale jak už ostatní psali může to být cokoli.
Octavia I combi 1.9 TDi zatím 66Kw ;-)
tgfh - FK

Hučení při rychlosti 90+ km/h

Příspěvek od tgfh - FK »

Chtěl bych se zeptat, nevíte proč při rychlosti od 90km/h začíná něco na Felícii r.v. 97 (1.3MPi) (zřejmě aerodynamika) hučet?
Jde to jednoznačně od vrchu kapoty, někde na přelomu kapoty a skla - v místech kde nasává ventilátor, když ventilátor dáme na IIII stupeň hučí to více, když dáme na nulu hučí to méně, ale když jedeme 120km/h hučí to stejně jako při 90km/h se zapnutým ventilátorem na III-IIII st.

Není to samotným ventilátor, je to proste nějaká aerodynamika, dali jsme tam kabinový filtr, jestli se to nezlepší, ale je to stejné.

Díky moc za rady. Něco je určitě v nepořádku, není to přehlednutelný zvuk - nějaké těsnění kapoty nebo těsnění mezi kapotou a tím sáním pro ventilátor do kabiny.

Nesetkal se někdy někdo s tímto problémem?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 16. úno 2011 20:28:24, celkem upraveno 1 x.
Důvod: porušení pravidla č. 3, příspěvky sloučeny
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

tak je to střešním oknem....co teď?
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Radek96 - FK

Příspěvek od Radek96 - FK »

Mám stejný problém.Při rychlostech nad 90km/h mi něco začne hučet (brnět) u palubní desky v místě budíků,nebo někde u čelního skla,nevím prostě stále kde to může být,nelze na to přijít,ale už vím,že je to pouze u strany řidiče znatelnější,než u spolujezdce.Čím jedu rychleji je hučení (brnění) větší a větší,je to docela otrava,tak raději zesílím rádio.Snažím se to nějak vyřešit,ale stále nic. :(
chiquillo - FK

Příspěvek od chiquillo - FK »

Podivej se na lištu kolem dveří z venku jestli tam nemáš velkou mezeru. Když sem to dělal jednou chlapovi co měl stejnej problém tak sem mu vyměnil lištu a dal sem mu i pruhlednej silikon a bylo to už dobrý :)
steelboy - FK

Příspěvek od steelboy - FK »

Mám taky problém s hučením. Když jsem vyměnil zimní gumy (plecháče 13'') za fungl nové letní pneu (ALU 15'') tak se začalo ozývat od zadních kol hučení a čím jedu rychleji tak je to hlasitější. není to žádný velký kravál ale je to slyšet. a není to souvislý hučení, ale jako když se otáčí kolo (HUHUHUHU - asi tak bych to popsal :) )
kontroloval jsem šrouby, jestli jsou dost utažený a není to třeba tím, ale ty jsou utažený.
15'' kola jsem měl na autě i minulý rok, ale letos jsou tam jiná kola. ještě dodám, že jsem musel trochu oříznout lem blatníku (ten vnitřní okraj co jde do podběhu) aby se kola vešly a nedrhly.
myslel jsem si, že by to mohlo být zadní ložisko. kolega v práci mi říkal, jestli jsou ty gumy nový a jsou na nich ty fousky ve vzorku, takže to můžou dělat ty a až se ojedou tak to bude zase v pohodě. ale to by nedělal jenom zadek. tak vážně nevím. a mám i trochu strach aby se něco nestalo když jedu. nesetkal jste se s tím někdy někdo?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

HUHUHUHU , no přeci když se ti zdá že to souvisí s otáčením kola tak to s ním asi opravdu souvisí , co třeba lanovod ? ddelší šrouby než jsou třeba ?
steelboy - FK

jak by na to mohly mít vliv šrouby a lanovody? to úplně přesně nechápu. :(
Radek96 - FK

Příspěvek od Radek96 - FK »

Když auto zvedneš na hever a budeš točit kolem,tak kolo se musí lehce otáčet,nesmíš slyšet žádné klepání,škrtání nebo cítit nějaké zadrhávání.Je pravda,že když dal kámoš 15tky kola,tak to taky dost hučelo.
ferat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferat »

Na Feldě hučí kde co. :lol: Mě to dělají ofuky předních oken, ale jen někdy. Znát je to od cca 110-120, hlavně když je ještě protivítr. A cca od 140 pro změnu hučí stírač na pravé straně-používám ty ploché. Ty staré, klasické to nedělaly. Ale ty zvuky nejsou zas tak tragické. ;) Ve Feldě leckdy postačí prostě si jen o trochu víc pustit rádio... 8-)
Ferat Felicia Trumf 1,3MPi/50kW, vyrobena 27. 4. 2000 v Kvasinách Obrázek Žádnej učenej z nebe nespad!!! Ale blbce jako by shazovali... :-) Pamatujte... ! Chybama se člověk učí!!!
steelboy - FK

tohle je určitě od kol. a těch 140 ani radši nejezdím. měl bych strach, že začnou upadávat plechy :D
nevím jestli mám mít obavy, nebo to neřešit...
Odpovědět