Utržený odvzdušňovací šroub
-
pavel
Utržený odvzdušňovací šroub
Chtěl bych odvzdušnit zadní kola, ale oba šrouby jsem utrhl(byly zrezlý). Jdou ty šrouby nějak odvrtat a vyměnit? A další věc: nejde mi sundat buben, šroub i ložisko jsem vyndal, s bubnem jde hýbat, ale nejde dolů(asi tam mám roztažené čelisti)-co s tím 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Utrhlé šrouby+bubny
Buben poklepavat z boku , dobre je jeste i povolit rucku - maticky u paky v interieru aby vznikla eventuelne vule a pak uz max jedine pacit ze stran. ty srouby byc hse vyprdl na odvrtavani navic tam je presny zahloubeni aby tesnily a pokud mas jeste origo bzdovy valecky tak je proste vymenis i s novymi sroubky (stejne tutove uz potecou). a mas vyreseno..
-
pavel
A jaké mám koupit? Mám Combi 1.3 rv 98, myslím, že tam budou 22.2mm, ale na 100% to nevím. A je lepší koupit originál, nebo stačí čína? (na jednom je rozdíl asi 170kč).
-
Jack - FK
V zadných brzdách je ešte tzv. samostav, to aby sa ti čeľuste nevracali celkom do základnej polohy po odbrzdení (mal by si potom veľmi dlhý chod pedálu ). Ten samostav treba trošku pridvihnúť skrutkovákom (cez jednu z dier so závitom čo sú na pripevňovacie skrutky kolies), nachádza sa smerom dopredu od čapu kolesa vo vnútri pod bubnom. Natoč bubon tak, aby si mal jednu dieru napravo, jednu naľavo, jednu hore a dole. Keď sa pozrieš cez dieru smerujúcu dopredu, tak tam uvidíš takú akoby hranatú tyčinku - tak tú pridvihni a bubon ti už zlezie dole.pavel píše:Chtěl bych odvzdušnit zadní kola, ale oba šrouby jsem utrhl(byly zrezlý). Jdou ty šrouby nějak odvrtat a vyměnit? A další věc: nejde mi sundat buben, šroub i ložisko jsem vyndal, s bubnem jde hýbat, ale nejde dolů(asi tam mám roztažené čelisti)-co s tím
- jedlis
- Kontaktovat uživatele:
Stačí trošku poklepat, pak udělat důlčíkem důlek, vzít levej vrták,dát pomalý točky a půjde to samo.. Vrták se zahryzne a zalomenej šroub se vytočí lehce ven.. Už sem to takhle dělal u svojí feldy.. 
Felicia 1.6 Motor Excel Stage II. 78kW/154Nm .... ===>>> Stage III. 95kW/163Nm loading ....., HP Sporting, Big Brake atd
-
Patton - FK
Zadní prasátko
Zdar,
mam jenom takovej trapnej dotaz. Dnes sem po odvzdušnění chtěl dotáhnou odvzdušňovák tak sem ho zlomil
a to tak , že je celim závitem vevnitř. Chtěl sem sundat prasátko a odvrtat na stojanovce jenomze nevím jak je přidělane tipoval bych imbus ale nevim. Mělo by tam být prasátko origo škoda. Ale naštěstí z pod ulomeného odvzdušňováku neteče kapalina tak si pro prasátko opatrně dojedu. A nebo jestli neexistuje nejáký grif na vytažení toho šroubu. Dík
mam jenom takovej trapnej dotaz. Dnes sem po odvzdušnění chtěl dotáhnou odvzdušňovák tak sem ho zlomil
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zadní prasátko
Pokud jsi šroub ulomil, tak je zarezlý a je zbytečná práce s tím cokoliv dělat, kup nové prasátko a je po problému. Šlo by to odvrtat, ale je nebezpečí, že poškodíš dolní kolnus do kterého dosedá odvzdušňovák, takže stejně budeš muset koupit nové prasátko. 
-
Patton - FK
Re: Utržený odvzdušňovací šroub
A jaká šrouby jsou na tom prasátku. jsem ho zkoušel povolit a nešlo plochym ani křižovim. Je tam tedy imbus nebo něco jinýho?
Re: Utržený odvzdušňovací šroub
Je tam 6tka šroubek na 5tku imbus 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená