Po prepnuti na Lpg jede chvi hur,proc?
-
smazany clen - FK
Po prepnuti na Lpg jede chvi hur,proc?
Ahojte, kdyz ujedu kus na benzin mam plusminus 70 stupnu, je to jedno vliv to na to nema, prepnu na lpg, a jede to jako by dochazel plyn chvilku tahne, chvilku hur, cca po pul km uz tahne dobre.. 1.3bmm 50kw, podtlak lovtec, driv to bylo ok, zvazuju vypusteni kalu z zplynovace.. Bude to timhlec, nebo na to mate jinou radu? Dik moc.. Jinak jezdi v pohode a dela to ten den pri prvnim preptnuti.pak uz ne... Jen zas pri delsim stani do druhyho dne, ten samej den to nedela ani se studenym motorem..
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Po prepnuti na Lpg jede chvi hur,proc?
Mrknul bych se na lpg filtr,bývá součástí ventilu plynu.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tohle mi to dělalo taky a nakonec to byl zas*aný zplynovač,nebo jak se tomu nadává.Ale mám brc.Lovtec na to možná náchylný není...Čištění stálo i s výměnou membrán,seřízením a novým lpg filtrem cca 2500kč.Jinak lpg filtr měním co 10000km a pomůže to dost.Cena je kolem 50 kč.Býváplný takových šupinek.Prý je to bordel v plynu.
-
smazany clen - FK
jak ten filtr vypadá, nikde sem ho právě nenašel hledal sem a nic
jak sou ventily, jeden na splynovaci, tak tam je taková vec na vysroubovani, takovej plastovej sroubek, pak je ta vypust na splynovaci a dalsi ventil je pridelanej v kastli vepredu u topení, tam taky nic.. nikde sem zadnej filtr prave nenasel 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No a ten ventil u toho topení má na sobě dole takovou baňku a zespodu je tuším 8ka šroub,ne?Tak ten šroub když povolíš tak sundáš tu baňku a v ní je ten filtr.
BACHA..nesmíš si zapomenout zavřít ventil na nádrži až to budeš sundavat.
-
smazany clen - FK
takovou cernou, rek bych ze to bude ono, podivam se az tam budu, jeste jedna věc, kam si to mam zajet koupit... ten filtr.. nebo to je nějaký sejtko nebo něco co se vyklepe a vrátí zpátky .. ?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No černou....ta baňka - spodek toho ventilu je mosaznej.Ten filtr prodávaj většinou někde kde montujou lpg do aut.
Jinak ten filtr vypadá takhle....
http://lpg-shop.elpege.cz/launch.php?s= ... 8ca994f73e
Jinak ten filtr vypadá takhle....
http://lpg-shop.elpege.cz/launch.php?s= ... 8ca994f73e
-
smazany clen - FK
tak problém vyresen a uplne jinak nez sem cekal ..
zacinalo to celkem zrat .. cca 13L/100 a jezdilo to blbe... tak sem pridal - povolil lpg skrtici ventil do sani a nic... tak sem se nastval, utah to uplne, povolil o pul otacky, drit to nestartovalo... pak jel azkousel.. a zistil ze to jezdi krasné... snad i lip jak na benzin kdyz je skrtici ventil skoro uzavrenej .. tedy od plnyho zavreni povolit 1 a pul otacky... a jee to krasne, a zere to hodne malo.. zatim merim ale vidim to na cca 8L/100 a to jezdim prez mesto vesnice a tak.. casto radim ... takze takhlec.. uz to necuka nic... ale aspon vim jak je to s tim lpg filtrem a asi ho stejne projistotu vymenim
zacinalo to celkem zrat .. cca 13L/100 a jezdilo to blbe... tak sem pridal - povolil lpg skrtici ventil do sani a nic... tak sem se nastval, utah to uplne, povolil o pul otacky, drit to nestartovalo... pak jel azkousel.. a zistil ze to jezdi krasné... snad i lip jak na benzin kdyz je skrtici ventil skoro uzavrenej .. tedy od plnyho zavreni povolit 1 a pul otacky... a jee to krasne, a zere to hodne malo.. zatim merim ale vidim to na cca 8L/100 a to jezdim prez mesto vesnice a tak.. casto radim ... takze takhlec.. uz to necuka nic... ale aspon vim jak je to s tim lpg filtrem a asi ho stejne projistotu vymenim
-
smazany clen - FK
Ivarek chcel by som sa spytat ako vyzera ten ventil na nadrzi ktory mam zavriet cistil som totiz dnes ten filter na nadrzi je len nejake relatko a vedla neho nejaka srobka tak tu som dotiahol na max a pri povolovani filtra mi vyfučalo strasne vela plynu neviem ci vsetko alebo len co tam bolo natlakovane lebo po opatovnej kompletacii som nastartoval po prepnuti na lpg mi trosku dusilo ale potom sa to upravilo a k tomuto by som chcel este otazocku niekde na fore som cital ze moze nastat ze sa benzin uplne neuzavrie ako zistim ci mi ide na benzin alebo na lpg pretoze na tom filtri z hornej strany su dva kontakty a pri odpojeni jedneho z nich sa s motorom neudialo nic a vrcal dalej koli comu su na tom filtri tie kontakty? ak budes vediet a napises odpoved vopred dakujemIvarek píše:No a ten ventil u toho topení má na sobě dole takovou baňku a zespodu je tuším 8ka šroub,ne?Tak ten šroub když povolíš tak sundáš tu baňku a v ní je ten filtr.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Hele to je těžký s tím ventilem na nádrži,ono je několik typu těch multifunkčních ventilů a každej to má jinak.Každopádně ty zavírací šrouby by tam měli být 2.Nebo alespoň já je tam mám (BRC klasika nádrž a LOVTEC toroid) a jeden ventilek je pro zavření tankovacího potrubí a druhý je pro potrubí který jde do motoru.
Já když si nejsem jistý který je na co,tak prostě zavřu raději oba.
Jinak je jasný že když zavřeš ventil na nádrži a rozebíráš ventil v motoru tak bude nějaký plyn fučet.
A k těm kontaktům na tom ventilu.To je přívod pro napětí který ten ventil otevírá,tzn pokud není ventil připojený na elektriku/napětí tak je zavřený a plyn nepropouští.Jakmile přivedeš napětí tak ventil otevře a plyn proudí.Takže pokud máš auto nastartovaný,odpojíš ty dráty z ventilu a auto nechcípne pak jede na benzín.
Ufff....jasan?
Já když si nejsem jistý který je na co,tak prostě zavřu raději oba.
Jinak je jasný že když zavřeš ventil na nádrži a rozebíráš ventil v motoru tak bude nějaký plyn fučet.
A k těm kontaktům na tom ventilu.To je přívod pro napětí který ten ventil otevírá,tzn pokud není ventil připojený na elektriku/napětí tak je zavřený a plyn nepropouští.Jakmile přivedeš napětí tak ventil otevře a plyn proudí.Takže pokud máš auto nastartovaný,odpojíš ty dráty z ventilu a auto nechcípne pak jede na benzín.
Ufff....jasan?
-
smazany clen - FK
kdyz uz pobezi motor na lpg ( zahratej) tak vzadu na nadrzi zasroubuj ten ruční ventilek , stejne to je zavreny tim elektrickym ale pro jistotu, a nech porad bezet motor nez chcipne... tim vycuca z potrubi jeste nejakej dalsi plyn a pak ti toho nebude unikat tolik... 
-
smazany clen - FK
Ivarek vdaka za odpoved a aj za popis aj som predpokladal ze to tak bude ale teraz nastava pre mna dilema ze mi ide auto aj na lpg aj na benzin sucastne ako je riesene odstavenie benzinu jedna sa o priame vstrekovanie a lpg je lovato aj dnes rano som isiel do prace nastartovalo perfektne po chvili po pridani preplo na lpg ale trhalo to az pokim som neprekonal urcite otacky a potom som uz isiel normalne
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No většinou je to dělaný tak že při povelu přepnutí na plyn (je jedno jestli od otáček anebo teploty motoru) se otevřou všechny plynový ventily (bývají celkem 3) a zároveň se přeruší vedení pro vstřik(y).Některé firmy ještě zároveň s vypnutím těch vstřiků odpojují benzínové čerpadlo.
- 1.3MPi
- Kontaktovat uživatele:
kryznik:Na odstavenie benzínu použi vypínač benzinoveho čerpadla a máš to isté 
Škoda felicia 1.3MPi Lpg
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím s IVARKEM s malinkou připomínkou,nechcípne to okamžitě,ale až(klesne tlak v potrubí) spotřebuje se plyn v potrubí mezi nádrží a motorem.Pokud se jedná o ventil na nádrži.V motoru bez připomínek.
Ahoj mám problém po výměně nefunkční lambdy, předtím seřízeno na škrťák, vše OK, na studený i teplý motor jezdilo bez problémů, po instalaci nové lambdy a připojení krokového motorku lambda reguluje na benzín i LPG, ovšem zastudena se motor dusí i při jemném sešlápnutí plynového pedálu. Co je zajímavé, ne hned po přepnutí a rozjezdu, ale cca po ujetí 50-100 m po zařazení rychlosti z neutrálu (typický případ dojíždění na křižovatku na neutrál po zařazení kteréhokoliv převod.stupně). Při plynulé jízdě na kterýkoliv rychlostní stupeň stále OK. Zahřátý (cca po 2 km) už OK. Semtam i teplý motor (85°C) po zařazení rychlosti z neutrálu cca 1 vteřinu nereaguje na plynový pedál, ale pak se rozjede. Svíčky najeto lehce přes 20 kkm, vzduch.filtr zhruba také tak. Ventily štelovány před ca 10 kkm, klapka čištěná a reset Simos Managerem před ca 2000 km. Nějaký nápad, čím to? Díky...
edit: ...takže na vině byla bohatost volnoběhu, se kterou vím, že odborníci při štelování čachrovali. Ubral jsem skoro až nadoraz a je to ono. Lambda tentokrát na vině nebyla. I když měl jsem ji v podezření, po jejím odpojení se problém nevyskytoval...
Myslím, že jak byla bohatost na volnoběh relativně dobrá, krokový motorek byl uzavřen na maximum a při přidání plynu samozřejmě bohatost volnoběhu nestačila - proto se to dusilo při přidání plynu. Než totiž krokový motorek zareaguje a otevře se natolik aby to stačilo na rozjezd, uplynou třeba 2-4 sec. Při plynulé jízdě tato rychlost reakce stačí, ovšem rozjezdy byly problém.
Tedy uškrcením bohatosti volnoběhu jsem zřejmě způsobil to, že krokový motorek neuzavírá zcela, je trochu otevřen a rozjezd je potom bez problému. Takže problém je vyřešen
edit: ...takže na vině byla bohatost volnoběhu, se kterou vím, že odborníci při štelování čachrovali. Ubral jsem skoro až nadoraz a je to ono. Lambda tentokrát na vině nebyla. I když měl jsem ji v podezření, po jejím odpojení se problém nevyskytoval...
Myslím, že jak byla bohatost na volnoběh relativně dobrá, krokový motorek byl uzavřen na maximum a při přidání plynu samozřejmě bohatost volnoběhu nestačila - proto se to dusilo při přidání plynu. Než totiž krokový motorek zareaguje a otevře se natolik aby to stačilo na rozjezd, uplynou třeba 2-4 sec. Při plynulé jízdě tato rychlost reakce stačí, ovšem rozjezdy byly problém.
Tedy uškrcením bohatosti volnoběhu jsem zřejmě způsobil to, že krokový motorek neuzavírá zcela, je trochu otevřen a rozjezd je potom bez problému. Takže problém je vyřešen