Jak sundat převodovku
-
smazany clen - FK
Jak sundat převodovku
Zdravím, mám zvedlé auto a zítra bych chtěl shodit převodovku, ale nevím jak na to, samozřejmě na to můžu vlítnout a nějakým tpůsobem bych jí dolů dostal, ale nechci tam nic zničit, tak by mi bodlo, kdyby někdo měl popsaný postup sundání převodovky, nejlépe i s fotkama. Dík, Standa.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak sundat převodovku
určitě je to popsané v literatuře (servisní příručka, Jak na to a pod.)
http://wrp.cz/clanky/felicia.html
odpojit řazení
odpojit kabel od spínače zpátečky
vyháknout spojkové lanko
vypustit olej
vyndat poloosy z převodovky, nebo rozebrat vnitřní klouby (já volím druhou variantu, nemusím vypouštět olej a nemusím pak řešit případnou netěsnost gufer)
povolit šrouby na spoji převodovky s motorem (jenom povolit)
podepřít motor (lépe zavěsit)
odmontovat závěs dole za převodovkou
odmontovat závěs převodovky ke karoserii (dva šrouby z motorového prostoru u levého podběhu)
vyšroubovat šrouby spoje převodovky a motoru (jeden tam nechat)
spustit motor s převodovkou kousek dolu
vyndat poslední šroub a převodovku odpáčit a vysunout (musí se vytáhnout hřídel ze spojky, tedy nepáčit dolu, ale vysouvat na stranu)
http://wrp.cz/clanky/felicia.html
odpojit řazení
odpojit kabel od spínače zpátečky
vyháknout spojkové lanko
vypustit olej
vyndat poloosy z převodovky, nebo rozebrat vnitřní klouby (já volím druhou variantu, nemusím vypouštět olej a nemusím pak řešit případnou netěsnost gufer)
povolit šrouby na spoji převodovky s motorem (jenom povolit)
podepřít motor (lépe zavěsit)
odmontovat závěs dole za převodovkou
odmontovat závěs převodovky ke karoserii (dva šrouby z motorového prostoru u levého podběhu)
vyšroubovat šrouby spoje převodovky a motoru (jeden tam nechat)
spustit motor s převodovkou kousek dolu
vyndat poslední šroub a převodovku odpáčit a vysunout (musí se vytáhnout hřídel ze spojky, tedy nepáčit dolu, ale vysouvat na stranu)
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
nepsal jsem tam teda takové samozřejmosti, jako že musíš mít zvednutý předek auta, sundaná kola, sundaný plech pod motorem...
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
a pokud delas na zvedaku nebo v kanale nemusis odpojovat obe poloosy ale jen tu kratsi,ja tu dlouhou vzdy nechavam na aute
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
-
smazany clen - FK
Tak jsem jí dnes shodil na zem
je dole, ale jestli tam dám novou, půjdu se ožrat
Teď to bylo lehké, protože spousta těch věcí vespod byla utrhaná, ale pak to tam všechno správně nasadit...jsem zvědavej