Jak sundat převodovku

vše okolo převodovek
smazany clen - FK

Jak sundat převodovku

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravím, mám zvedlé auto a zítra bych chtěl shodit převodovku, ale nevím jak na to, samozřejmě na to můžu vlítnout a nějakým tpůsobem bych jí dolů dostal, ale nechci tam nic zničit, tak by mi bodlo, kdyby někdo měl popsaný postup sundání převodovky, nejlépe i s fotkama. Dík, Standa.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak sundat převodovku

Příspěvek od Atnarfus »

určitě je to popsané v literatuře (servisní příručka, Jak na to a pod.)
http://wrp.cz/clanky/felicia.html

odpojit řazení
odpojit kabel od spínače zpátečky
vyháknout spojkové lanko
vypustit olej
vyndat poloosy z převodovky, nebo rozebrat vnitřní klouby (já volím druhou variantu, nemusím vypouštět olej a nemusím pak řešit případnou netěsnost gufer)
povolit šrouby na spoji převodovky s motorem (jenom povolit)
podepřít motor (lépe zavěsit)
odmontovat závěs dole za převodovkou
odmontovat závěs převodovky ke karoserii (dva šrouby z motorového prostoru u levého podběhu)
vyšroubovat šrouby spoje převodovky a motoru (jeden tam nechat)
spustit motor s převodovkou kousek dolu
vyndat poslední šroub a převodovku odpáčit a vysunout (musí se vytáhnout hřídel ze spojky, tedy nepáčit dolu, ale vysouvat na stranu)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

nepsal jsem tam teda takové samozřejmosti, jako že musíš mít zvednutý předek auta, sundaná kola, sundaný plech pod motorem...
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

a pokud delas na zvedaku nebo v kanale nemusis odpojovat obe poloosy ale jen tu kratsi,ja tu dlouhou vzdy nechavam na aute
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Tak jsem jí dnes shodil na zem :) je dole, ale jestli tam dám novou, půjdu se ožrat :D Teď to bylo lehké, protože spousta těch věcí vespod byla utrhaná, ale pak to tam všechno správně nasadit...jsem zvědavej :-D
Odpovědět