Xenony -Rádio

karoserie, narazniky, skla atd.
smazany clen - FK

Xenony -Rádio

Příspěvek od smazany clen - FK »

Namontoval jsem si bixenony a a když je rosvítim tak mi někdy chrastí rádio, nevíte někdo jak bych se toho zbavil?, díky
Zbysek - FK

Re: Xenony -Rádio

Příspěvek od Zbysek - FK »

V tomto případě jsi si zakoupil sadu bixenonů, které lze bez nadsázky prohlásit za šmejdy. Jejich součástky v ballastu ruší rádio, protože o nějaké kvalitě se tam nedá vůbec mluvit (to také dost napoví o životnosti). Nicméně když už to tam máš, tak to stejně usíš řešit. Bohužel tohle moc nedokáže nic odfiltrovat, protože tam ty xenony vždy budou dělat bordel a tedy filtry to neřeší. Ve většině případů je řešením napojení pořádné kabeláže přes relátko od baterky ke světlům a pořádné kabeláže od baterky k rádiu. Jedině tak lze dost významně eliminovat tuhle chybu, když už si člověk nedá pozor na to co kupuje.
smazany clen - FK

No jestli to jsou šmejdy tak to bych se hádal, protože kámoš už je jezdí dva roky a nedělámu to, kupoval jsen dvě sady a jedna to taky nedělá a ta moje je jo, takže to tim že jsou šmejdy asi nebude...dělá mi to jen když zajedu do malého prostoru-garáže, nebo přes úzkou uličku kde je hodně baráků, kabelama to asi taky nebude když mam kalbeláž kvalitní když jsem jrezdil na Emmu...
Naposledy upravil(a) Maty dne stř 25. úno 2009 11:04:40, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
Zbysek - FK

A světla máš taky na pořádné kabeláži, nebo jen na originální? To že to jiné sady nedělají srovnáváš na shodném autě? A je to stoprocentně těmi světly tedy?
smazany clen - FK

jo srovnával jsem to na stejném autě, a dělá to jen občas a a jen v tom malém prostoru
Naposledy upravil(a) Maty dne stř 25. úno 2009 11:04:54, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
Zbysek - FK

Tak v tom případě jinak nevím co by ještě mohlo pomoct. Když jsi to napsal na začátku tak neurčitě, napadlo mě jako první to co jsem psal, protože je to docela častá závada špatných ballastů když se vše připojí na origo kabeláž. Ale když to u tebe dělá jen v určitých prostorách, tak to rušení půjde asi těžko nějak filtrovat.
smazany clen - FK

Dík za rady a myslíž že by pomohlo dát jiné kabely os orig.světel? a jaké ty kabely bych měl vyměnit a za jaké?
Zbysek - FK

Už ve více případech jsem podobné problémy řešil na pár autech (a celkově kabeláž světel jsem předělával i kvůli jiným důvodům) a nejlepší je natáhnout řádnou kabeláž přímo od baterky pro světla. Originální kabeláž se pak použije pouze jako ovládání relátek, která to spínají od baterky na světla. Kabely volit podle výkonu světel, ale minimálně 2,5qmm (spíš víc když to jde).
Tímhle způsobem docela často řeším na autech i horší svítivost (u většiny fiatů tedy nutnost), protože na originální kaeláži je úbytek většinou kolem voltu, což jde dost poznat.
smazany clen - FK

OK, díky za rady ;)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 23. úno 2009 12:43:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Odpovědět