Problém s volnoběhem
-
Sajmon
Problém s volnoběhem
felicia 1.3 r.v.95 Problém je občasný, takže jakmile s tim přijdu někam do servisu jsem za vola. čas od času problém se startováním, startér točí motor škrtne ale nerozeběhne se. pouze když se pomůže prošlápnutím plynového pedálu. Měněné svičky, kabel od rozdělovače, rozdělovač, víčko vyleštěné. Nevim jestli nejni zaflákáná klapka nebo blbne aut. sytič. A další věc možná to s tim souvisí, čas od času mi při neutrálu stoupají otáčky, pomůže jenom prošlápnutí plyn. pedálu. pomoc pomoc.
Re: Startování + volnoběh
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to vůbec nestartuje to je nechytne a startér točí a svítí kontrolky,tak by to také mohlo dělat čidlo otáček na převodovce ,nebo konektor u něj,nevím jestl náhodou už to tu někdo nenapsal,ale když nepůjde toto tak to nebude dávkovat ani benz.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Mně to připadá,že by mohlo být vadné čidlo teploty chl.kap.,protože když se zahřeje motor tak by měly klesnout otáčky.To by se mohlo zjistit odpojením čidla za chodu změna otáček hlavně při teplém motoru.
-
lui333
- Kontaktovat uživatele:
menil som cele to teleso termostatu,takze je tam nove aj to cidlo a je pravda ked ho odpojim,tak motor ide akoby nepravidelne,vlani som mal problem s tymto cidlom,ale to som hned aj zistil,lebo mi ho vyhodilo na Wagu ako chybu,takze som ho aj hned vymenil,ale myslim,ze to nesuvisi s tym,ze mi to nestartuje,len s pomocou plynu a celkovo to auto sa mi zda aj nejake lenive.....
- Udoharys
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte, mám podobný problém.Akorát že se mi to stává pokaždé.Tzn,že nenastaruji,když neprošlápnu po "chytnutí" motoru trochu plynový pedál.Když to neudělám,napodruhé a ani na potřetí.......podvacáté a třeba i výš....nenastartuji.Musím vytáhnout klíček ze skřínky a pak znovu vsunout a zkusit nastartovat.Dvorní automechnik mně strašil novou půmpou nebo její opravou.Co si o tom myslíte?Sajmon píše:felicia 1.3 r.v.95 Problém je občasný, takže jakmile s tim přijdu někam do servisu jsem za vola. čas od času problém se startováním, startér točí motor škrtne ale nerozeběhne se. pouze když se pomůže prošlápnutím plynového pedálu. Měněné svičky, kabel od rozdělovače, rozdělovač, víčko vyleštěné. Nevim jestli nejni zaflákáná klapka nebo blbne aut. sytič. A další věc možná to s tim souvisí, čas od času mi při neutrálu stoupají otáčky, pomůže jenom prošlápnutí plyn. pedálu. pomoc pomoc.
Felicie r.v. 1995 LXi, zdvihový objem válců: 1289, BMi, kW: 50.
-
JA20
No ja by som najskor vyskusal ten snimač otačiek..... a pozri aj konetktor.lebo je dosť pravdepodobne,že bude asi dodrbkany.Ja osobne som kupoval VIKA za 300Sk,ale pre 1,3mpi neviem či 1,6 ma ten isty.Ja som mal prelomeny kablik tesne pri tom kontektore.Chvilku auto išlo...zrazu spadol otačkomer a motor zahsol,Opravil konektor,vymenil pre istotu i ten snimač ked už som ho mal kupeny a bolo!
- Udoharys
- Kontaktovat uživatele:
Taky mám nové zkušenosti z tohoto docela teplého týdne.Nemusel jsem dávat plyn při startování.Tak že bych řekl,pod určitý stupeň jak teplota klesne,hold si musím pomoci plynem.Vážně nikdo z déle zdejších neví co s tím? 
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Volnoběh
Ať hledám jak hledám tak to tu asi není.Mám Fel.1,3 BMM+LPG systém BRC Elegant.Poslední dobou pozoruju kolísání otáček volnoběhu.Občas mi dokonce zůstanou viset na 1500 až 2000 ot.Všechno to poukazuje na klapku,ale jezdím i na benál tak zanesená by být neměla a u jednobodu se přece nic nenastavuje.Poraďte někdo prosím co to může dělat´jestli se to tady už někomu stalo.Už jsem z toho docela nešťastný.Trápím se s tím už 14 dnů a nemůžu pořád přijít co tomu je.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Volnoběh
A jde snížit otáčky prošlápnutím plynu ,nebo ručně přímo na ovládání klapky?
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Ony se většinou po 3-4 vteřinách vrátí samy na normál.Ale někdy drží fakt dlouho.Dneska jsem si připadal jak kdybych měl tempomat.Jozefj píše:A jde snížit otáčky prošlápnutím plynu ,nebo ručně přímo na ovládání klapky?
- Udoharys
- Kontaktovat uživatele:
Vyměněna startovací cívky na startéru.Auto startuje na první šup ve vlhku i za tepla 
-
smazany clen - FK
Pada volnobeh
Ahoj rano za sudena kdyz nastertuju tak mi felda chcipne nedrzi volnobeh strasne male otačky, u kazde křizovatky mi to chcípne (sitič zadnej) cca 5-10km a uz drzi, co s tim asi je? 
-
smazany clen - FK
Re: Pada volnobeh
Klapku jsem mel v cera komplet rozdelanou - je cista - a ferd to same, a nemuze to delat ovladac skrtici klapky?
-
smazany clen - FK
Tak ze mam koupit na vrakarne ovladac skrtici klapku (tu plastovou krabičku), v krame ji prodavaj za 2200Kc to nejsem blazen 
-
Kuladmin
A co mas za motor BMM nebo MPi pokud MPi tak to chces pres Vag reset volnobehu. pokud BMM tak pak skontrolovat cidla zda jsou ok - ohmetrem. A zbytek jak uz tu nekdo psal predmnou. Pripadne to tez hodit na diagnostiku ale na bmm vetsinou nic neni pokud to neni uplne ko. PRipadne jeste muzes odpojit baterii aby RJ vse zapomnela a zacla se znovu ucit - nekdy i toto pomaha a hlavne to nic nestoji a nic se za to neda.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
ze by nase oblibene cidlo teploty vody ? 
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
smazany clen - FK
Tak jsem konečne kopil ten ovladač skr. klapky a je to v poradku a volnobeh drzí - konečne 
-
tomass
Ahoj. Dala se tato závada odstranit ? Dělá mi moje Fel.1,3; 50kW přesně to samé. Nastartuji a ještě za studena si to i několikrát zničehonic samo výrazně zvýší otáčky. Někdy klesnou samy. Někdy až po přidání plynu. Po zahřátí motor běží pravidelně a bezproblémů. Měl jsem to už ve dvou servisech a nikde mi nepomohli. (seřídili ventily, vyměnili rozvoďák, snímač otáček+reset chyby, víčko+palec rozdělovače, svíčky, kabely, diagnostika nehlásí problém) A ke všemu mi to občas nejde nastartovat. Pokud to nechytne hned, tak se to okamžitě přechlastá. Osuším svíčky a podaří se mi to taktak nastartovat. Jako by to běželo na dva válce. Jemným přidáním plynu se to postupně rozběhne. (kdybych nepřidal plyn, tak to chcípne) Pokud je motor teplý, startuje to okamžitě, chod je pravidelný - prostě jakoby žádný problém. Poradí mi někdo? Díky.Tom
-
smazany clen - FK
Možná je vadné čidlo teploty vody,takže má volnoběh vyšší otáčk,víc to žere a je to uchlastané.Jinak se o volnoběh stará klapka,motorek klapky a jeden ze dvojice potenciometrů,aby řj věděla,v jaké poloze je klapka.U motorů MPI má ještě vliv sdružené čidlo tlaku v sání a teploty vzduchu(termistor+odpor).
-
stradivari
sam si pridava otacky
prosim o radu
mam feliciu 1.3 jednobodovu 50 KW 95 rok.problem je , ze si sama "drzi" otacky aj po pusteni pedalu, alebo dokonca este pridava plyn na 2500-2800.najcastejsie pri zaradanom prevodovom stupni,ale aj na volnobehu.z nicoho nic dvihne otacky na par sekund a potom klesnu na normal.
neviete kde moze byt chyba?
dakujem
mam feliciu 1.3 jednobodovu 50 KW 95 rok.problem je , ze si sama "drzi" otacky aj po pusteni pedalu, alebo dokonca este pridava plyn na 2500-2800.najcastejsie pri zaradanom prevodovom stupni,ale aj na volnobehu.z nicoho nic dvihne otacky na par sekund a potom klesnu na normal.
neviete kde moze byt chyba?
dakujem
-
Lybor - FK
Re: sam si pridava otacky
zkoušel si vyčistit střikovací jednotku?Nevím jestli sec tomu u BMM dá říct škrtící klapka tak to píšu takto.
Já koupil nový ovladač škrtící klapky i s volnoběžným spínačem ve 2r v Praze na Břevnově za 1800kč. Samozřejmě nové a se zárukou.
http://www.m-c.cz - Elektro dodávky pro výstavbu a provoz budov
-
smazany clen - FK
Taky mi moje BMM přidava samo otačky ale děla to jen na volnoběh. Někde sem tu slyšel že by to mohlo dělat čidlo teploty chladici kapaliny. Dodava to tak potom počitači špatne udaje a ona si mysli že maš studeny motor tak ti zvyši přísun paliva.
-
smazany clen - FK
cau
BMM ma len jedno cidlo a to mam mylsim OK,lebo aj na palubke ukazuej dobre teplotu.MPi ma dve tam zvykne byt ten problem,lebo na palubke OK a RJ dostava zle info od druheho cidla.
co to moze byt? skrtiaca klapka,krokomotor,snimac na sitic, RJ? neviem kde zacat. VAG neukazalo nic
BMM ma len jedno cidlo a to mam mylsim OK,lebo aj na palubke ukazuej dobre teplotu.MPi ma dve tam zvykne byt ten problem,lebo na palubke OK a RJ dostava zle info od druheho cidla.
co to moze byt? skrtiaca klapka,krokomotor,snimac na sitic, RJ? neviem kde zacat. VAG neukazalo nic
I BMM má dvě čidla teploty chladicí kapaliny, jedno pro řídící jednotku a jedno pro teploměr v přístrojové desce.
Jedno čidlo je na sacím potrubí (u BMM je sací potrubí vyhřívané chladicí kapalinou), druhé čidlo je u termostatu.
MPI má jedno dvojité čidlo u termostatu.
Jedno čidlo je na sacím potrubí (u BMM je sací potrubí vyhřívané chladicí kapalinou), druhé čidlo je u termostatu.
-
Onyx
Mam ten samy problem a dnes jsem koupil cidlo teploty pro řj...jestli toto nepomuze tak koupim celou skrtici klapku i s injektorem na vrakaci a uz to musi byt 100%OK...nic jinyho to byt nemuze nez tyto 2 veci!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Onyx
Tak hlasim ze to bylo snimacem teploty chladici kapaliny pro ridici jednotku!!!! stalo me 250kc. a bylo to na 1000% ono...
-
smazany clen - FK
nízký volnoběh, špatně, nebo změna přez VAG?
Zdravím,
mám malej dotaz, pořídil sem si Feldu, s LPG, jak na benzin tak na LPG, po nastartovani, cca je ted 10°C, má volnoběh kolem 700 ( od oka podle ručičky) hlavně za studena se mi to zdá značně málo, někdy nejspíš i malinko míň... občas to malinko drnká autem, srovnatelný se starym nafťákem na volnoběh za mírně studenějšího motoru... to co se tu píše nekteří kolem 1000, případně 900 po zahřátí, to u mě nehrozí, vim ze mechanicky nic nenastavim, proto me zajima jestli prez kabel a PC se daj nastavovat v ŘJ, nebo sou neměnný a prostě se s tim nic neudělá.. odpovídá to i tomu co bylo naměřeno na emisích něco k 800ot... jinak to jezdí dobře, chová se to tak jak na plyn i na benzín..
dík
1.3BMM, 50kW, rv.95...
mám malej dotaz, pořídil sem si Feldu, s LPG, jak na benzin tak na LPG, po nastartovani, cca je ted 10°C, má volnoběh kolem 700 ( od oka podle ručičky) hlavně za studena se mi to zdá značně málo, někdy nejspíš i malinko míň... občas to malinko drnká autem, srovnatelný se starym nafťákem na volnoběh za mírně studenějšího motoru... to co se tu píše nekteří kolem 1000, případně 900 po zahřátí, to u mě nehrozí, vim ze mechanicky nic nenastavim, proto me zajima jestli prez kabel a PC se daj nastavovat v ŘJ, nebo sou neměnný a prostě se s tim nic neudělá.. odpovídá to i tomu co bylo naměřeno na emisích něco k 800ot... jinak to jezdí dobře, chová se to tak jak na plyn i na benzín..
dík
1.3BMM, 50kW, rv.95...
-
smazany clen - FK
Re: nízký volnoběh, špatně, nebo změna přez VAG?
Nízký volnoběh po startu ukazuje podle mých zkušeností na vadu nějakého čidla. Tipoval bych na čidlo teploty chladící kapaliny nebo čidlo teploty nasávaného vzduchu (u mě to způsobovalo totálně zas*ané čidlo teploty nasávaného vzduchu). Cukání můžou způsobovat staré nebo zanesené svíčky. Schválně je vyšroubuj a prohlídni. Možná zjistíš, že jsou úplně černé od karbonu, což se stalo i mě. Na diagnostice mi řekli, že za to může mrtvá lambda-sonda a ať dál nejezdím, dokud ji nevyměním, jinak si zničím katalyzátor. Každopádně diagnostiku bych ti určitě doporučil provést co nejdřív.
-
smazany clen - FK
Jo, udělej to tak. To čidlo otáček můžeš zkusit taky vyčistit. Je krásně viditelné vlastně hned jak otevřeš motor. Najdeš ho na rozhraní motoru a převodovky kousek od páky s lankem, která vypíná spojku. To čidlo je většinou taková černá plastová věc, od který vede svazek drátů a do motoru je zašroubovaný jenom jedním šroubkem. Venku je to hned a stačí pořádně otřít hadrem.
-
mino
Mne sa sáva,že pri volnobehu tak občas zatrasie s motorom ako keby šiel nepravidelne.A taktiež keď s toho volnobehu chcem prudko pridať tak ho ako keby pridusí a až potom sa rozbehne.Mam benzín+LPG motor BMM a robí to na oboje.Alebo z vysokých otáčok keď dám na volnobeh tak ako keby otáčky klesli až pod volnobežné a potom sa ustálili a niekedy to aj zhasne.Stretli ste sa už s tým?
-
smazany clen - FK
Mino: Tohle mi to dělá, dokud nemám pořádně zahřátý motor. Na druhou stranu je to jednobodovka, tak co bychom od toho chtěli, že? Navíc mi bůhvíproč s volnoběžnými otáčkami dost cvičí posilovač brzd, když pustím brzdu a dofoukává se v něm podtlak. Takže typická situace ráno cestou do práce je, že vycouvám z parkovacího místa, zabrzdím, málem to chcípne. Řadím jedna a jedu ke křižovatce, při dojezdu do křižovatky vyřadím a zabrzdím - málem to chcípne. Rozjedu se, na další křižovatce brzdím motorem, vyřadím, dobrzdím - málem to chcípne. Dál už je to potom v pohodě, ale ty první stovky metrů, to je utrpení.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Jelikož podtlak ředí směs v sacím potrubí ,tak není divu,že se to takto chová.Jinak zkontrolovat čidlo teploty,aby to nevypínalo sycení --obohacování- moc brzy.
-
mino
Nevyznám sa do toho ale mne niekedy teplotu neukazuje a niekedy ano.Možno je fakt to čidlo vadné a potom to aj sitič ovplyvňuje a aj ten volnobeh.A kde nájdem to čidlo?
-
smazany clen - FK
Mino: Jestli máš 1.3 BMM, tak to má čidla 2. Jedno hýbe rafičkou teploměru na palubovce a najdeš ho na tělese termostatu (tam jak vychází z motoru ta zatraceně tlustá hadice do chladiče). To čidlo, které dává povely řídící jednotce je na zadní straně motoru hned pod sáním. Mimochodem, kdybys ho chtěl, tak ti ho můžu prodat tak za 250 kč + poštovné. Koupil jsem ho, ale od výměny jsem pak upustil. Nové stojí 400 kč.
-
smazany clen - FK
vymněnil sem svíčky co tam byly ( 3bodový BRISK SUPER .... ) za obyčejný NGK co patřej do Feldy a ejhle je po problému.. ty původní tam sou od minulýho majitele ( paní středního věku kerá se nevyzná takže je tam musel dát nějakej servis kam to dávala ... ) volnoběj lepší, startuje líp, jen výkon znatelně horší, nuž uvidíme....
každopádně připadně změř teploty co lezou z čidel přez Vag a víš víc..
každopádně připadně změř teploty co lezou z čidel přez Vag a víš víc..
Čidlo pro řídící jednotku motoru (na sacím potrubí) má mít odpor při 0 st.C. asi 5700 Ohmů, při 20 st.C ca 2650 Ohmů, při 70 st.C ca 445 Ohmů, při 90 st.C. asi 240 Ohmů. Tolerance je +/- 15 %.
Jsou to dráty šedý/zelený a hnědý/bílý.
Jsou to dráty šedý/zelený a hnědý/bílý.
-
kimmi777
Reakcia na článok,ktorý písal hore "mikka"
I BMM má dvě čidla teploty chladicí kapaliny, jedno pro řídící jednotku a jedno pro teploměr v přístrojové desce.
Tak ja mám BMM 1,3 50kW r.v.1996 a na sacom potrubí nemám nijaký snímač teploty chladiacej kvapaliny.Mám tan nejaký vývok odkiaľ ide nejaká hadička ale pod ním nieje nijaký snímač.Otvor ktorý tam mal byť tam neni.Ja moužívam čidlo teplot ako si písal ako majú MP1-čka.Pri termostate hore je čidlo so 4 drátmi s farebným krúžkom.To som už raz menil keď mi neukazovalo dobre teplotu na budíku,žeby nejaký medzikus,ke´dže vtedy sa prechádzalo z BMM na MPi.
Tak ja mám BMM 1,3 50kW r.v.1996 a na sacom potrubí nemám nijaký snímač teploty chladiacej kvapaliny.Mám tan nejaký vývok odkiaľ ide nejaká hadička ale pod ním nieje nijaký snímač.Otvor ktorý tam mal byť tam neni.Ja moužívam čidlo teplot ako si písal ako majú MP1-čka.Pri termostate hore je čidlo so 4 drátmi s farebným krúžkom.To som už raz menil keď mi neukazovalo dobre teplotu na budíku,žeby nejaký medzikus,ke´dže vtedy sa prechádzalo z BMM na MPi.
kimmi777: asi jo, zřejmě jedno z posledních BMM před přechodem na MPI.
Jinak ta čidla teploty chladicí kapaliny pro řídící jednotku pro motory BMM i MPI jsou elektricky stejná, mají stejnou charakteristiku teplota-odpor. Takže ta změna je bezproblémová.
Jinak ta čidla teploty chladicí kapaliny pro řídící jednotku pro motory BMM i MPI jsou elektricky stejná, mají stejnou charakteristiku teplota-odpor. Takže ta změna je bezproblémová.
-
smazany clen - FK
dlouho startuje + neklidny volnobeh..?
Ahojte,
posledni dva dny i dneska mi zacina felda zlobit, dlouho toci nez chytna casto musim tocit treba 3-5vterin a často třeba 3x než chytne... nekdy zas chytne okamzite, takhlec zlobi jak za studena tak za tepla, jak kdyz startuju hned po vypnuti nebo ji necham chvili odpocinout... pri volnobehu je celkme takova neklidna... driv si pekne predla ted chvili jde v klidu pak otacky poklesnou k 500 občas i niz.. pak zas vylezou k 700.. nekdy vejs.. nekdy parkrat takhlec zakolisa po sobe,... kdyz jedu tak jede jako dycky, taha bez problemu.. de do o¨tacek, ale ty starty nic moc... uz sem myslel ze neod¨jedu kdyz sem startoval na po 5ty a porad nic moc... kde muze byt chyba.. ?
dik .
posledni dva dny i dneska mi zacina felda zlobit, dlouho toci nez chytna casto musim tocit treba 3-5vterin a často třeba 3x než chytne... nekdy zas chytne okamzite, takhlec zlobi jak za studena tak za tepla, jak kdyz startuju hned po vypnuti nebo ji necham chvili odpocinout... pri volnobehu je celkme takova neklidna... driv si pekne predla ted chvili jde v klidu pak otacky poklesnou k 500 občas i niz.. pak zas vylezou k 700.. nekdy vejs.. nekdy parkrat takhlec zakolisa po sobe,... kdyz jedu tak jede jako dycky, taha bez problemu.. de do o¨tacek, ale ty starty nic moc... uz sem myslel ze neod¨jedu kdyz sem startoval na po 5ty a porad nic moc... kde muze byt chyba.. ?
dik .
Re: dlouho startuje + neklidny volnobeh..?
Viděl bych to na znečistěný spínač volnoběhu v servu nastavovače škrtící klapky.Nedávno sem ho vyčistil a felda přede na volnoběh jak zamlada. 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
smazany clen - FK
Tak jsem problem sam opravil. Bylo to čidlo teploty pro řidíci jednotku. Felina jede krásně.
Jenom by mě zajimalo jak se dá vyčistit škrtící klapka.děkuji
Jenom by mě zajimalo jak se dá vyčistit škrtící klapka.děkuji
-
kukino007 - FK
Nízký volnoběh za studena
zdravím všetkých...nezvyšuje mi otáčky motora za studena.ide to stale rovnako,a neviem čo s tým.prosím o radu
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 17. říj 2011 9:59:26, celkem upraveno 1 x.
Důvod: porušení pravidla č. 3 - příspěvek sloučen
Důvod: porušení pravidla č. 3 - příspěvek sloučen
Re: Nízký volnoběh za studena
Udelej diagnostiku a zkontroluj teplotu motoru jestli souhlasi na diagnostice s budikem. Tipuju na cidlo teploty, ktere je v sani, pripadne problem s servem v klapce.