Nasávač vzduchu

karoserie, narazniky, skla atd.
SobiM - FK

Nasávač vzduchu

Příspěvek od SobiM - FK »

Ahoj..

Chci se vás zeptat,zda dát na auto nasávání vzduchu.V čem je podle vás výhoda a nevýhoda.jestli to v zimě drží atd...Prostě vaše zkušenosti..

Nevím jestli to dát do laku nebo nechat v černé barvě...

Pro inspiraci mi prosím dejte odkazy..

Obrázek
Obrázek
Zdeny89 - FK

Re: Nasávač vzduchu

Příspěvek od Zdeny89 - FK »

Já by jsem to nedával vůbec podle mě to není moc dobré na vzhled
stony - FK

Příspěvek od stony - FK »

No hlavní efekt je takový že ti to bude tlačit vzduch do auta přes fukary i když nebudeš chtít.
Jinak je to k ničemu. Kupují to jen vidláci co si myslí jak to není super mít PVC nasávač na kapotě. :lol:
SobiM - FK

Když tam je tak se prý méně zamlžují okna a nezasírá se filtr..
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Muj názor: Nelíbí se mi to, ale je to praktický. Obzvlášť v zimě - nesněží ti dovnitř (což se mi při vrstvě sněhu a větráku na 3 nebo 4 děje), nebo se ti sněhem neucpe na mřížka na kapotě.
Martin_Happy - FK

Příspěvek od Martin_Happy - FK »

jedna z mála věcí, co trochu plní funkci. Záleží na tom, zda to "trochu" stojí a to, abys to měl na autě... mě třeba ne, ale u někoho to vypadá dobře
stony - FK

Almond píše:Muj názor: Nelíbí se mi to, ale je to praktický. Obzvlášť v zimě - nesněží ti dovnitř (což se mi při vrstvě sněhu a větráku na 3 nebo 4 děje), nebo se ti sněhem neucpe na mřížka na kapotě.
Tak to já mám garažované auto, takže tohle není můj problém.
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

stony píše:No hlavní efekt je takový že ti to bude tlačit vzduch do auta přes fukary i když nebudeš chtít.
Už si to vyskúšal ? Tak nepíš .
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Almond píše:Muj názor: Nelíbí se mi to, ale je to praktický. Obzvlášť v zimě - nesněží ti dovnitř (což se mi při vrstvě sněhu a větráku na 3 nebo 4 děje), nebo se ti sněhem neucpe na mřížka na kapotě.
Mam ten druhy a muzu se podepsat pod to co napsal Almond,na dalsi vyhody jsem neprisel. Auto jsem s tim uz koupil a kdyby to tam nedrzhelo jak pribite,tak to sundam.
stony píše:Kupují to jen vidláci co si myslí jak to není super mít PVC nasávač na kapotě. :lol:
Ono to jde rict i slusne a bez urazek,kdyz si nekdo nevidi do huby,tak by radsi ani reagovat nemel,akorat se pak ukaze kdo je ten vidlak :puker:
Zdenex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenex »

To a13sh
:thumright: :thumright: :thumright: :thumright:
stony - FK

Abdul píše:Už si to vyskúšal ? Tak nepíš .
Měl jsem to na Škodě 120.

a13sh: Jakých urážek. Však to poptávající nemá, tak jak jsem ho mohl urazit? Píšu, že jestli nechce vypadat jak trotl, tak ať to tam nedává. :lol:
Martin_Happy - FK

a13sh: Klid, na Stonyho to vhce klid a novy v teple.

jinak rozhodně dát když už tak do laku. Nebo radši nedávat vůbec, Feliciím to obecně nesluší, ale na hranatejch 120 to ušlo vzhledově
Abdul - FK

stony píše:Měl jsem to na Škodě 120.
Pre zaujímavosť, Š 120 a Felicia má iný systém nasávania vzduchu. My vidláci to vieme.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

V pondělí, středu a pátek se mi ten nasavač líbí. V ostatní dny ne :lol: Mám v garáži schovanej tenhle.
Obrázek
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Martin_Happy - FK

to je asi nejhezčí, co sem zatim viděl
Abdul - FK

smrcek píše:V pondělí, středu a pátek se mi ten nasavač líbí. V ostatní dny ne :lol:
Požič na sobotu a nedeľu.
Raceman

Příspěvek od Raceman »

smrcek píše:V pondělí, středu a pátek se mi ten nasavač líbí. V ostatní dny ne :lol: Mám v garáži schovanej tenhle.
Obrázek
tenhle a pak ten co je na šachovnici jsou snad jediný který se mi líbí :)
nechceš se ho zbavit? :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tenhle jsem taky koupil, to je ten s tahokovem, ale zjistil jsem, že ho nemám kam dát, když mám na kapotě tapetu. :lol: Na tý asi držet přilepenej nebude, respektive bude, ale vítr asi oderve i tu tapetu. Zkusím dovnitř něco vlepit, abych ho mohle zespodu přišroubovat, tak, jako to měly fáva.
pepiv - FK

Příspěvek od pepiv - FK »

Je to dobrá věc. Neprší ti do kapoty a nezůstává tam pak stát 5 dní voda. Dále ti zvýší účinnost venilace asi o 10-20 %, dle rychlosti jízdy. Kup to a nalep ho Egosiliconem 300 oxym. Bezva drží a je stále pružný.
stony - FK

Pak je ještě kratší varianta toho hranatějšího.
http://spoiler-tuning.cz/tuning/skoda/f ... 0498-5090/
Obrázek
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Nasávač jsem si zakoupil a jak bude v laku, půjde na auto. Beru ho hlavně proto, aby mi nepršelo a nesněžilo do ventilace. Auto mi stojí venku, a když prší, hodně se mi mlží okno.

Chtěl jsem něco podobného, jako jsi si vybral ty, ale nakonec jsem vzal Janko. Dobře pasoval na kapotu.

Nasávače v černé barvě se mi na feldách nelíbí vůbec. V laku některé vypadají dost dobře. Co se mi ale vůbec nelíbí, jsou ty falešné výdechy na okraje kapoty. To je hnus velebnosti :x .
1,6 sportline 1999
SobiM - FK

Tak nevím jaký mám vzít...Asi bych ho dal do barvy ale potřebuji aby dobře držel...když v zimě ometám sníh z auta abych ho hned neurval..
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Mam ho tam asi pet let a stale drzi. :) Mam lakovany do barvy na ten co dal odkaz stony. ;)
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

:lol: :lol: Mám od Janko styl nalepovací a drží ja Ž......á výra,nepádá ti bordel a voda do topení a tím pádem se ti taky nemlžej okna.Dej ho ale do barvy autí :lol:
SobiM - FK

Jak nalepovací?jako oboustrannou?
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Janko má z druhé strany nalepovací pásky. Osobně to budu sichrovat ještě tmelem, co se s ním lepí plastové lemy a prahy. Je docela důležité nechat dole v nejnižším místě mezeru, aby měla kudy odtéct voda, která se do nasávače nasaje.
1,6 sportline 1999
vojtam - FK

Příspěvek od vojtam - FK »

Ahoj, co bude lepší v horku na dálnici, nasávač na kapotě nebo ofuky oken? Klimu nemám :)

Pokud jedu kolem 120, tak pootevřená přední okna dělají strašný hluk a stejně moc nevyvětrám. Spíše používám ventilátor naplno a pootevřená zadní okna, ale teď se rozhoduji, jestli nebude lepší pořídit nasávač nebo ofuky.

Díky za rady.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Na dálnici ti v takového rychlosti ofuky nepomůžou, pootevřené okno bude dělat hluk s nima i bez.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Martin_Happy - FK

ve 120 nám dělaly ofuky na Formanu strašnej rámus. Nějak v nich vířil vzduch. Takže to rámusilo i při zavřeným okně.
pepiv - FK

Ofuky jsou dobrý tak do 80 km/hod. Jinak nad 100 hučí pootevřené okno stejně. Taky v létě pouštím ventilátor...
Jinak, jednou jsem to roztáhl na 130 při úplně otevřeným pravým okýnku a ten ofuk se nejdřív rozvibroval a pak hvízd a byl v prdeli :roll:
Takže: máš -li ofuk, nestahuj úplně ve vyšší rychlosti okýnko!!!
vojtam - FK

Příspěvek od vojtam - FK »

Ok díky za rady. Takže ofuky jsem vyloučil.

A co ten nasávač? Pomůže to něčemu? Že bych nemusel mít ventilátor naplno a přitom do auta šel dostatek vzduchu...
pepiv - FK

No, řekněme že ten nasavač ti přidá ke každé rychlosti ventilátoru asi o 10-20 % vzduchu dovnitř (myšleno při jízdě - množství přídavku vzduchu je přímoúměrné rychlosti). Škoda, že nelze u felicie úpně vypnout ventilátor při otevřené klapce přívodu vzduchu (aby se pak nemusel točit).
hurvajsp - FK

Příspěvek od hurvajsp - FK »

nazdárek pánové,chtěl bych se vás zeptat čím jste to lepily a zkušenosti co by jste mi doporučili, děkuji předem za odpověď ;)
pepiv - FK

Kup Egosilicon 300 Oxym, doporučuje jej i výrobce k origo nasávači "Škoda". Asi 250 Kč.
Levný silikony a silikonový lepidla ani nezkoušej, jsou nahovno! :salut:
hurvajsp - FK

Příspěvek od hurvajsp - FK »

aha tak dekuju zkusim to i kdyz moc lepidlum neverim vydrzi to i vysoke rychlosti?
pepiv - FK

Vydrží - jen to nech "uzrát" - tak 24 hod. minimálně.
franci13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od franci13 »

Mám také nasávač vzduchu a moje zkušenost : je to velmi dobrá věc,už v 50 km rychlosti to stačí v chladném počasí vytopit auto.Připevnil jsem ho čtyřmi nýtky.K barvě : Na modré metalíze je černý docela pěkný,ale to je věcí vkusu majitele.
JInak pro Stonyho : raději na vidlákov nejezdi,aby Tě náhodou neranilo,až tam uvidíš feldu s nasávačem.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

stony píše: Měl jsem to na Škodě 120.

a13sh: Jakých urážek. Však to poptávající nemá, tak jak jsem ho mohl urazit? Píšu, že jestli nechce vypadat jak trotl, tak ať to tam nedává. :lol:
Podle mně jsi trotl ty. Píšeš o něčem o čem nemáš ponětí. Felda má jiný systém větrání než Š 120. Když vypneš ventilátor zavře se záklopka a nic do auta nefouká. Navíc do auta neletí tolik různého bordelu jako listí a podobně. Na rozdíl od tebe vím o čem píšu. měl jsem to na Š 120 LS i na Feldě. Jsem rád že to tam mám.
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

hurvajsp píše:nazdárek pánové,chtěl bych se vás zeptat čím jste to lepily a zkušenosti co by jste mi doporučili, děkuji předem za odpověď ;)
Já to mám přilepené na originál oboustranné lepící pásce co se dodává s tím. Mám to asi pět nebo šest let, auto není garážované a jezdím hodně rychle. Drží to jako přilepené. :lol: :lol: Jen před lepením odmastit lak technickým benzínem. :)
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
Odpovědět