vypíná se rádio

dotazy a rady na vše kolem hudby
Návštěvník

vypíná se rádio

Příspěvek od Návštěvník »

Zdravím, když je trochu chladněji, třeba po ránu, tak se mi po zapnutí rádio samovolně vypíná a zase zapíná. Nevěděl byste někdo v čem je problém? Jestli je to rádiem a nebo elektrikou?
vanplus - FK

Re: vypíná se rádio

Příspěvek od vanplus - FK »

kdysi tohle dělalo mojemu tátovi rádio sencor a muselo se chvíli "zahřát" než to přestalo dělat a bylo to čistě jen rádiem....příčina se nenašla pač skončilo v popelnici :D
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Zkus skouknout kontakty jestli nejsou nějak uklepaný a neodpojují se. Mně to se teď taky vypínalo a bylo to tím, že mi to přebíjelo. Zkus si pustit větrák a poslouchat jestli se nezrychlí když se rádio vypne nebo zkoumat kontrolky jestli nezáří víc. Asi to moje radio má nějakou přepěťovou ochranu.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

jj kamarádovi jsem dělal muziku a vypínal se mu zesík jakmile dosáhl kolem 3000 ot......každopádně pokud to dělá i bez nastartovanýho motoru tak to tím není...
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 24. lis 2008 20:23:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace
Hopity - FK

Příspěvek od Hopity - FK »

Je možný že je to tím, že mám od rádia k zesíku všechny kabely tažený jedním prahem? Rádio je sony, předtím jsem ho měl ve 405 a celou dobu bez problémů, až teď ve felince.
hostel

Příspěvek od hostel »

jestli máš odnímatelnej panel, tak bych to hledal na těch kontaktech
Hopity - FK

Jo jo, zkusim to, je fakt že jsem ten panel snad nikdy neměl sundanej, je teda možný že je tam nějaká špína. Pište prosím dál, jsem rád za každou radu.
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Zapíná a vypíná u nenastartovanýho motoru? Já měl jednou cuclou baterku a zřejmě špatnej klíňák. Když jsem ráno po startu dal světla nebo dokonce blinkr, tak mi na chvilku padlo palubní napětí pod nějakou úroveň a na to reagovalo rádio vypnutím a znovu zapnutím. Dobil jsem baterku a byl čas klid. Až se zas dostala na tu nízkou úroveň a začlo znova. Pak jsem pořešil klíňák a je klid stále...
Hopity - FK

Tak to bylo asi těma kontaktama pod panelem, kdyz jsem do něj trochu zatlačil tak se rádio vypnulo. Vyčistil jsem je lihem a zatim to vypadá že je po problému. Snad
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

u některých rádií Sony se časem, nebo nešetrným vytahováním rádia z auta, vytrhnou šroubky držící plastový rámeček, do kterého se zacvakává panel (stačí při demontáži tahat rádio za ten rámeček kolem panelu a už je to). Panel pak nedoléhá dost dobře na kontakty a rádio se vypíná.
Vyndej panel, pod ním je černý plast přišroubovaný do rádia několika šroubečky. A omrkni, jestli se ten plast neodtrhl od těch šroubků. Je to blbě vidět.
Hopity - FK

hele měnil jsem alternátor a dělá to znovu, alternátor normálně dobíjí (+- 13,5 v), je možný že to zkratujou třeba repráky? Dělá to i při vypnutým motoru, ale jen když dám rádio hodně nahlas. :(
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Jakou kabeláží máš to rádio napájené? Pokud nemá dostatek proudu, tak se automaticky vypíná, aby se nepoškodily koncáky. Občas to dělá právě při špatných drátech.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Mně se to taky vypínalo a pomohlo pročištění kontaktů mezi rádiem a tatrankou.

Jinak pokud chceš aby se to nevypínalo, tak to nezapínej. 8-)
Hopity - FK

Tou tatrankou myslíš tu euro kostku viď?
Zbysek - FK

Tatranka je odnímatelný panel rádia
Hopity - FK

Sorry :oops: . Tak ty už jsem čistil. Dokonce opakovaně, ale bez odezvy, je teda možný že je to těma reprákama?
Zbysek - FK

Co máš za repro? Pokud nejsou porušená, pak by neměl být problém. Můžeš také změřit jejich odpor, jestli není příliš velký.
Hopity - FK

jsou to tyhle http://alarm-anno.cz/repro-255mm-10-sub ... m-150w.htm, a jakej maj max. ten odpor mit? Hned zitra to zkusím změřit.
Zbysek - FK

Ty máš tohle napojený jen na rádio ? :o
Hopity - FK

Jo jo. Měl jsem to i přes zesík ale výsledek stejnej
Zbysek - FK

Teď nechápu to: výsledek stejnej. Jako že se rádio vypíná i když to jede přes zesík? Protože asi nemyslíš to, že by to hrálo stejně, pokud jsi nepoužil zesilovač o výkonu rádia, tedy nějakých 20W. Jinak na těch repro by jsi měl naměřit 4ohmy.
Hopity - FK

Jo rádio se vypína i když je to přes zesík
Zbysek - FK

No tak proč potom hledáš chybu v reprákách, když se to vypíná i v případě, kdy k němu nejsou připojeny? V tom případě samozřejmě chyba může být pouze v rádiu, nebo jeho napájení.
Hopity - FK

No jo ale zacalo to az po montáži těchto repráků, předtím jsem měl v platě 4 třípásmový a bylo to v pohodě, musím vyzkoušet to radio. Dik za rady
Hopity - FK

Takže závada nalezena, vyndal jsem rádio a zjistil ze v kostce je napul uklepana kostra, tím pádem se při větší hlasitosti vyplo rádio. Díky všem za rady :D
stifler1 - FK

Příspěvek od stifler1 - FK »

A ako sa vybera radio?
Zbysek - FK

To si děláš srandu s tím dotazem jak vyndat rádio? Kdyby to bylo auto s nějak extra zabudovaným rádiem, tak se nedivím, ale u feldy to vytáhne snad i dítě. Pokud tam máš normálně originální rámeček pro instalaci toho rádia, tak po bocích to má nějaké odhačovací packy a díky jim to vytáhneš.
Xfanthom - FK

Příspěvek od Xfanthom - FK »

Ja mam radio nakou puvodni sonku a je pridelana sroubama zezdola :D dokonale reseni :D
Odpovědět