nedobíjí

mira

nedobíjí

Příspěvek od mira »

zdravím minulý týden mi felda přestala za jizdy dobíjet kontrolky nesvítily-po půl hodině čekání kdy jsem čekal na odvoz se mi vše rosvítilo tak jak mělo nastartoval jsem přes kabely a odjel. Provedl jsem výměnu alternátoru -udělal jsem kabely na kostru znova, měřil a dobíjelo správně -týden jezdil(moc ne jenom po městě) a dnes mi opět přestalo auto dobíjet a opět po nějakém čase šlo nastartovat přes kabely a mohl jsem odjet. A teď si nevím rady co to může být poradí prosím někdo
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Re: nedobíjí

Příspěvek od Jozefj »

A jak se to projevilo kontrolkou nebo jenom tím,že nešlo nastartovat.Pokud to nedobíjí jenom občas,tak zkusit kabel od baterky k altíku přímo.Tím se vyřadí případná závada na vedení k baterce.
mira

Příspěvek od mira »

No kontrolka mi ani neblikla a nedala najevo že nedobíjím prostě jsem dojel až do prázdné baterky, přestaly stěrače a světla a po pár metrech konec.Po sepnutí klíčku mi nesvítila kontrolka baterie. Po půl hodině čekání (kontrolky svítí tak jak mají - i baterie) jsem nastartoval na kabely a odjel a normálně dobíjel(podle měřáku). No a po výměně altíku se mi to opakovalo znovu - žádné varování -dojezd do prázdné baterky a opět po půl hodině nastartoval na kabely a odjel a opět naměřil že dobíjí.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

A co zapojit měřák trvale,aby se zjistil okamžik ,kdy to přestane dobíjet.
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Žeby nějak teplem ovlivněná funkce regulátoru? Jakože se zahřeje a dělá brikule - cucá baterku, po vychladnutí zase funguje... Jen takovej dohad-námět pro zkušenější feldaře tu na foru... 8-)
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Zkusit očistit a případně dotáhnout všechny spoje .A další možnost uklepanej nebo zlomenej kabel .Zkusit zakvedlat s kabelama.
Tak bych hledal já jako laik.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Aleš

Příspěvek od Aleš »

koukl bych se pořádně do pojistkové skříně, hlavně na ten červený kabel
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
Lars1 - FK

Příspěvek od Lars1 - FK »

mira píše:No kontrolka mi ani neblikla a nedala najevo že nedobíjím prostě jsem dojel až do prázdné baterky, přestaly stěrače a světla a po pár metrech konec.Po sepnutí klíčku mi nesvítila kontrolka baterie. Po půl hodině čekání (kontrolky svítí tak jak mají - i baterie) jsem nastartoval na kabely a odjel a normálně dobíjel(podle měřáku). No a po výměně altíku se mi to opakovalo znovu - žádné varování -dojezd do prázdné baterky a opět po půl hodině nastartoval na kabely a odjel a opět naměřil že dobíjí.
Zkusil jsi proměřit dobíjení když je "to takzvaně za tepla když je všechno zahřaty"? to by mohl bej někde "studenej spoj"
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Radil jsem připojit tam externí kabel mezi altík a baterii ,aby se vyloučilo přerušení původního vedení.
mira

Příspěvek od mira »

Tak jsem to dovezl ze servisu a prej špatná baterka. Řekli mi že skratovala a že to byla příčina problémů, tak jsem zvědav až pojedu někam dál co to udělá. Dík všem
Odpovědět