Novy volant

vybavení a úpravy interiéru atd.
CZert - FK

Novy volant

Příspěvek od CZert - FK »

Dobrej den
Mel bych lidicky na vas malej dotaz rad bych do feldy novej volant ale venim co potrebuju vedet na vymenu nejaky rozmery atd taky jsem tu parkrat cetl ze maj lidi nejakej volat momo bo tak myslim ze ho ma dokonce i pan Favo nemate nejakej obrazek popripade e-shop kde bych se na nej mohl kouknout?
Predem diky za rady a tipy :)
RE5PECT - FK

Re: Novy volant

Příspěvek od RE5PECT - FK »

Zajímavej dotaz, MOMO je značka výrobce, je téměř jedno jakej sportovní volat tam dáš záleží na tvím vkusu,jediný co musíš k volantu koupit je nába, pomocí té spojíš volant s řídící tyčí, když ji budeš kupovat nezapomen říct typ a rok výroby vozidla,v obchodě už ti daj tu správou a ty jen pomocí jedné matky a šesti šroubů valant přiděláš nic na tom není!!
CZert - FK

Mno a ty sportovni volanty se vyraby uz jen jedna velikost? nejak sem to nepochopil.
Jeste velikost volantu je take na mě nebo to ma felda urcene ktere max velikosti a minimalni velikosti? Je lepsi řizeni s mensim volantem nez je origoš nebo s vetšim?

Tak po chvilce hledani mam adresu na momo http://www.momocz.cz/ ale jak jsem psal viš velikost originalniho volantu by se sikla podle toho bych hledal novy a ty ceny me take prekvapily docela draha zalezitost novej volant. (btw kolik stoji ta nába?)
Naposledy upravil(a) Maty dne úte 02. pro 2008 19:57:12, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
RE5PECT - FK

Myšlíš průměr volantu jo? No to je celkem fuk záleží opravdu na tobě jak velký by jsi chtěl sou různé velikosti,já mám docela malí volant + pneu 195 a bez posilovače a v poho utočím není v tom takový rozdíl! Ceny MOMO volantů sou opravdu vysoké ale zase je to značka!Jiné méně značkové volanty začínají s cenou někde kolem jednoho tisíce! Třeba tady : http://tuning.autodoplnky.cz/volanty-au ... tbydir=asc je nejlevnější za 790,- Nába stojí kolem jednoho tisíce ale seženeš samozdřejmě i levnější stačí hledat!Jen nazapomen na kažný druh vozidla je jiná!rozhoduje aji rok výroby!
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

se s tou cenou nediv když koukáš na nejdražší značku :lol: jak se už psalo seženeš i levnější kolem 3tis. jsou také docela kvalitní a rozdíl moc nepoznáš, hlavní je to jakej chceš materiál podle toho a kvality se odvíjí cena. jestli kůži, poliuretan ...
CZert - FK

RE5PECT píše:Myšlíš průměr volantu jo? No to je celkem fuk záleží opravdu na tobě jak velký by jsi chtěl sou různé velikosti,já mám docela malí volant + pneu 195 a bez posilovače a v poho utočím není v tom takový rozdíl! Ceny MOMO volantů sou opravdu vysoké ale zase je to značka!Jiné méně značkové volanty začínají s cenou někde kolem jednoho tisíce! Třeba tady : http://tuning.autodoplnky.cz/volanty-au ... tbydir=asc je nejlevnější za 790,- Nába stojí kolem jednoho tisíce ale seženeš samozdřejmě i levnější stačí hledat!Jen nazapomen na kažný druh vozidla je jiná!rozhoduje aji rok výroby!
Dobra mrknu po necem a pouvazuju premyslim jestl pujde ten klakson zabudovat i do tech sportovnich kdyz ma stred s klaksonem ale asi jo je to otazka par dratu myslim :) zkusim najit nejakej shop v brne abych se na to mohl jed podivast a ohmatat si to ;)
Diky za rady RE5PECTe
CZert - FK

Návštěvník píše:se s tou cenou nediv když koukáš na nejdražší značku :lol: jak se už psalo seženeš i levnější kolem 3tis. jsou také docela kvalitní a rozdíl moc nepoznáš, hlavní je to jakej chceš materiál podle toho a kvality se odvíjí cena. jestli kůži, poliuretan ...
Mno kdyz uz asi budu kupovat novej tak z kuže. Neznas nahodou jiny znacky podle nich bych to na netu hledal takhle jsem jak ryba na sousi :(
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

ISOTTA, SIMONI RACING, AUTO-STYLE, LUISI, TYPE R a SPARCO - to je ale asi stejně drahá značka jako MOMO
RE5PECT - FK

Tak pokud jsi z brna tak hledej já ti to tam pak pomůžu klidně přidělat bydlím kousek od brna! Značek je hafo třeba : ISOTTA,Simoni Racing, Victor, Momo, Sparco, Jacky,levnější pak AUTOSTYLE,... Zajdi se podívat třeba do D+M Autodoplňky spol.s r.o.
Palackého třída 164
612 00 Brno-Královo Pole
RE5PECT - FK

Klakson je otázka dvou 5 cm drátků ;)
CZert - FK

tak to je parada omrknu to a kdybych si nevedel rady napsal bych :)
RE5PECT - FK

Jasný No problem ;)
Naposledy upravil(a) Maty dne úte 02. pro 2008 22:31:07, celkem upraveno 1 x.
AleScout
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AleScout »

Nemuzu si pomoct, ale nejlepsi je origo 4ramenny volant :) Skvely vzhled, dobre se drzi a hlavne do interieru Felicie vyborne pasuje :)

Obrázek
Rex - FK

Příspěvek od Rex - FK »

držel jsi někdy v ruce origo tříramenný MOMO? my co ho máme víme co je kvalitní volant do feldy, že jo kluci

Obrázek
CZert - FK

Hele rexi a kolik te takovej stal presne takovej mam na mysli kvalitu peknej vzhled nic extrmniho proste stejny jako mas ty ;)
Naposledy upravil(a) Maty dne stř 03. pro 2008 7:48:48, celkem upraveno 1 x.
Rex - FK

Příspěvek od Rex - FK »

já ho kupoval jako bazarový za 2500. ale to už je hezká řádka let. jako origo doplněk k feldě stával 5 tisíc a je opravdu skvělý
mystery - FK

Příspěvek od mystery - FK »

Origo doplněk? Toho jako nabízela samotná škodovka? :shock:
Rex - FK

Příspěvek od Rex - FK »

jistě. dokonce k němu mám i typový list :)
monccou
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monccou »

Jak už psal RE5PECT záleží na tvym vkusu, ale rozhodně bych až moc nešetřil. Koupíš volant i za 900,-, ale o kvalitě se mluvit rozhodně nedá...v lepšim případě sou vyrobený z hrozně mekkýho polyuretanu a v horšim případě je to PVC nebo nepojmenovatelná guma, takže se po nějaký době odtrhne věnec od kostry.
Pokud chceš kvalitní volant za reletivně nízkou cenu koukni se na http://www.speedpro.cz, když budeš mít štěstí, tak tam určitě něco ulovíš.
Jinak bych značky doplnil o OMP, SABELT, TOORA...ty patří do tý nejvyšší třídy, takže tomu odpovídají i ceny. Poslední dobou se sem začínaj dovážet značky jako NETAMI ze zámoří, ale designově mi přídou nějak moc divoký.

Ale jak píše "komisař" REX...MOMO je MOMO ;) ...ale proč já mam SABELT :oops:

PS: NA http://www.momocz.cz/index.php právě probíhají vánoční akce a myslim, že to sou opravdu zajímavý ceny ;)
Evoluce včely http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... ?f=16&t=26
Obrázek

...cíl cesty je rázem nepodstatný, vzdálenost vedlejší a každý další kilometr se stává drogou... to je BMW!
monccou
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monccou »

Jo a ptal si se na rozměry volantu...
Levnější volanty a ty který nejsou určený pro "sportovní využití" se většinou vyrábí pouze v jednom rozměru. Zatímco renomovaný výrobci vyrábějí jeden model v několika rozměrech průměru věnce, prolisu a dokonce některý i v tloušťce věnce. Pokud se rozhodneš pro takovej volant musí brát v úvahu svoje tělesný proporce. Pokud si malýho vzrůstu a sedíš hodně v předu v origo sedačce budeš mít volant s prolisem 95mm přilepenej na prsou, protože i s nábou bude komplet 150-180mm vysokej (záleží na značce náby). Já mam prolis např. 65mm, ale to neni asi moc směrodatný porovnání :D
Průměr věnce je už čistě individuelní, teda pokud si nekoupíš průměr 250mm (to už je blbost) :D ...někdo má rád velký kolo, to jsem např. já, protože co je pod 350mm je malý, a někomu zase vyhovuje menší průměr.
Náby na Feldu se liší podle roku výroby, resp. rozměru tisícihranu. Vejškově se liší jen v pár milimetrech. Další rozdíl je v počtu děr. Většina značek má otvorů 6, takže to je nába Luisi, MOMO, Sabelt, OMP, TOORA, Sparco (ale né všichni dělaj náby na feldy), ale takovej VICTOR má otvorů 5. ;)
Obrázek

...cíl cesty je rázem nepodstatný, vzdálenost vedlejší a každý další kilometr se stává drogou... to je BMW!
CZert - FK

tendle by nemusel bejt spatnej ;)
http://www.aukro.cz/item496184961_sport ... naben.html

a nebo tendle ale zase se bojim ze kdyz to nebude kuze ze to je jak tady nekdo psal nejaky PvC bo tak neco ale zase je to znacka
http://speedpro.cz/sparco-naxos-volant-p-222.html
Tholis - FK

Příspěvek od Tholis - FK »

Ten první bych nebral už kuli popisu, kterej je dle mého psanej člověkem co má jen 9ti letku...A všude cpát super-sportovní je taky na zabití.. Dle toho mi nepřipadá prodejce dost seriózní..Ten sparco bude dle mého kvalitnější jak kdejaké kožené levnější varianty...Ono nejde jen jestli je koženej nebo polyuretanovej, ale i o to jakej je to plast a jaká je to kůže...jak je kterej volant udělanej..kůže ušitá...Je to věda..U značkového máš jistotu že se ti nebude drolit, párat šití, reznout či loupat barva..Proto já radši koupím originální tovární..Do interiéru pasuje nejlíp a vím že vše splňuje..Do klasického továrního interiéru felicie sportovní volant fakt designově nesedne...Ten momo co má rex teda ještě ano-je totiž takovej uhlazenej (ale ten interiér zase dle mě není moc ono-mám trošku jinej vkus)...Ale členitej volant s ostrými rysy a prořezy pro prsty je ošklivej..
monccou
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monccou »

Taky si myslim, že ten první bude...no bude to šunt a opravdu ten komentář nevzbuzuje důvěru. Ten Sparco neni můj šálek čaje, ale každej má jinej vkus...mě se dřív taky takový líbily a pozvolna jsem přešel ke strohosti Sabeltu RAC. Já osobně bych třeba neřek že nejvhodnější je originál...designově..dejme tomu...tvarově a hlavně materiálem (myslim dvouramenej) nestojí za řeč. Existuje hodně tvarů sportovních a tuňáckej volantů, že se mezi nima dá nají takovej volant, že do interiéru zapadne...např. Luisi modely Grinta, Evolution a Century tvarem ramen pěkně kopírujou tvar kapličky.
Ale rozhodně máš u sparca jistotu, že bude dobře udělanej a že ti bude sloužit dokud se ti bude líbit. Ale bejt tebou tak se ve volný chvíli zajedu podívat D+M Autodoplňky na Kr-pole a nějaký si tam ošaham...aspoň budeš vědět jakej tvar ti sedne. ;)
Naposledy upravil(a) monccou dne stř 03. pro 2008 14:33:59, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

Tequilla-888 - FK

Příspěvek od Tequilla-888 - FK »

Zdravím, uvažujem nad kúpou volantu mám original štvorramenný. Viem že dizajnovo sa do interieru perfektne hodí, no nemam vo Felicke servo, a parkovanie je ako posilovňa. Mám teda zaostrené na volanty s veľkým priemerom napr:
http://tuning.autodoplnky.cz/simoni-rac ... -s34506098
http://tuning.autodoplnky.cz/simoni-rac ... -s88678495
http://tuning.autodoplnky.cz/simoni-rac ... -s88678505
viem že ceny sú vysoké, a hľadal by som čo najnižsie, no chcem nejaké vaše postrehy. MOja otázka teda znie či je veľký rozdiel vo vynaloženej sily na otáčanie volantom pri volantoch s väčším priemerom.
steelboy - FK

Příspěvek od steelboy - FK »

RE5PECT píše:Klakson je otázka dvou 5 cm drátků ;)
jak přesně se zapojí? budu kupovat volant Victor s nábou a klakson bych tam chtěl stále mít. nyní mám origo 4 ramenný volant. Může mi dát někdo stručný popis co kam připojit?
a ještě jak to udělat aby se vracely blinkry??
díky
mimous - FK

Příspěvek od mimous - FK »

Ahoj, chtěl bych do feldy nový volant. Je to r.v.98 (nový model). Je v ní obyč dvouramenný volant bez bagu. Rád bych tam dal čtyřramenný origo, nebo nový škodovacký z OIIRS. Chtěl bych vědět jestli by tam ten jiný volant šel a co se musí ještě případně koupit pro montáž. Airbag neni, nevím jestli jde dodělat, ale moc o něj nestojím, jenže všechny ty nové volanty mají bag a ten je docela drahý. Dají se pořídit nějaké záslepky volantu, aby tam byl jen ten střed bez bagu?
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

mimous :hledej:
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
mimous - FK

Příspěvek od mimous - FK »

Omlouvám se,
koukal jsem na ten návod na přendání volantu z Octy, jenže jsem si nebyl jistý kompatibilitou s úplně novým volantem z OII RS po faceliftu. Jestli to třeba soudruzi ve škodovce nějak nepozměnili.
Nejvíc mě ovšem zaráží, že nikde není k sehnání záslepka volantu bez airbagu. Do volantu volkswagen jsem ji našel, i do jiných značek, ale do novějších volantů od škodovky ne.
Nakonec to stejně z finančních důvodů dopadne tak, že si objednám, alespoň ten čtyř ramenný co se montoval do feldy.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Záslepka bez airbagu u novějších modelů ... viděl jsi nějakej nobejší model BEZ airbagu ? ... dneska má snad už všechno v základu minimálně pytel u řidiče -> těžko seženej záslepku ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
krajon1 - FK

Příspěvek od krajon1 - FK »

Zdravím, potřeboval bych poradit. Chci si koupit sportovní volant, vybral sem si tento http://www.kramky.cz/tuning-shop/sporto ... lant-sport
Vzhledově se mně líbí, má zabudovaný klakson a je cenově přijatelný, Mám pár kámošů co mně můžou prodat nabo za dobrou cenu. Jeden kamoš má nabo z golfa, myslíte že to bude sedět do feldy a na ten volant?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nába z Golfa bude sedět na novou volantovou tyč, čili na feldy vyrobené od 07/96 ( pokud se již ve volantovce někdo nešťoural ) a zda bude nába z golfa sedět na tento volant nejde říct, musí se to vyzkoušet nebo musíš napsat prodejci, aby ti napsal na jakou nábu je volant připraven, respektive počet šroubů a rozteč.
Ještě k té nábě z golfa, musí to být pochopitelně nába na sportovní volant, nikoliv seriovej. Seriové volanty nebají samostatnou nábu, je to součást volantu.
Odpovědět