Spínač světel svítí oranžově?!?
-
lulinak3
Spínač světel svítí oranžově?!?
Ahoj, poslednich cca 14 dni mame trchu problem s Felinou, nejdriv praskly obe zarovky na tlumeny, obe najednou, vymeneny, po tydnu praskly obe dalkovy najednou, zase vymeneny, pojistky v poradku, nevime cim to je, dobijeni taky v poradku a neprebiji to, ale na levy strane nam zacal ten vnejsi spinac na svetla svitit oranzove, jako by signalizoval nejakou zavadu, normalne sviti zelene.... v navodu nic neni, tusite nekdo co je za trabl?? Rok vyroby 2001, motor 1,3MPI, pravidelne servisovana bez "amaterskych" zasahu.... diky za informaci M.
-
Hazi - FK
Re: Spínač světel svítí oranžově?!?
To je zajímavé, zřejmě náhoda nebo nekvalitní žárovky. Jinak že svítí oranžově mohl se roztéxt ten zelený plast co je uvnitř vypínače, tudiž ti symbol podsvicuje pouze žárovka a tak je ta barva oranžová. Vypínač neumí signalizovat žádnou závadu.
-
Jurka - FK
Taky mi to svítí oranžově....a ten vypínač vedle pro změnu vůbec:)
-
Hazi - FK
Když sem překopaval podsviceni na modrou, tak ten vypínač protože svítí pořád měl ten zelenej plast dost rozteklej. Takže si myslim, že vy ho máte uplně. A že ti nesvítí ten vedle, tak to bue zřejmě žárovičkou. Překopej to na diody a máš to skoro na furt.
-
Návštěvník
aha takze u tech spinacu je jen jedna zarovka ktera prosvecuje ten plast se symbolem svetla? nikdy sem to nemel rozdelany tak nevim jestli tam nejsou pod tim dve diody a sviti ta dle stavu elektroinstalace... jinak napada vas cim to jeste muze bejt ze rupaj jak o zivot a vzdycky v paru? nekvalitnima to spis nebude, to by bylo hodne velka nahoda dvakrat za sebou... :-/ se uz bojime nekam jet...
-
Hazi - FK
Jj je tam jen jedna obyč žárovka http://www.feliciaklub.cz/?id=r_vypinace (tady ho vidíš rozebranej). Pakliže dobejení a proud ve světlech je OK, tak to byly jen vadné žárovky.
-
Návštěvník
oki diky, tak to budeme pozorovat dal jestli tam neni nejakej zkrat nebo neco jestli prdnou potreti zase obe najednou.... dobijeni dneska mereno a dava to 14,38, snad nejsou v servisu trotlove a merili to v prislusnejch otackach.... sedm let v ni zarovka nepraskla co vim tak ted si to asi zacneme vybirat..... :-/
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Delší dobu mne štve, že mi polovina spínače světel svítí bíle a polovina zeleně. Už jsem se chystal na demontáž. Ještě že jsem zde zjistil, že musím napřed sehnat nový ten zelený plast.
-
Hazi - FK
Myslim, že samotný plast budeš schánět težko. Dej tam zelené didy a máš to. nemuže se ti pak stát, že se ti tam něco rozteče. A cenou se vejdeš do 10Kč na vypínač.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zelených diod mám v šuplíku hrst. Musel bych ale upravit oba vypínače, aby to svítilo stejně.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
já nakoupil diody zelený a červený se svítivostí takovou aby to vypadalo jako origo a bez problému.podle toho návodu co je tu jsem to předělal a mám klid.svítí to krásně a kdžy jsem ty vypínače rozdělával tak byly snad na třech vypínačích ty plasty rozteklý.mám červenou diodu na vypínači varovnejch světel,parkovaček a ostatní zelený.a ještě jsem si tam dodělal jeden origo ale mám v něm modrou diodu a svítí jen když mám zaplý neony
a jelikož jsou modrý tak proto modrá dioda 
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
Xfanthom - FK
Výměna všech spínačů za led trvá pár hodin..... sice je to pěkná piplačka, ale vyplatí se
nejzdlouhavější je asi domontáž spínače pak pohoďa
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem na to koukal na své Feldě a mě napůl svítí tlačítko na hlavní světla. Manželce to na parkovačky. Asi ten plast teče fakt dost běžně.
-
Hazi - FK
JJ tečou celkem dost. Ja to mam u sebe celý předělaný na modro, takže ja jsem už v pohodě, ale teď jsem koukal u přítulkyně, když sem ji daval nový budíky a předělával podsvícení na bílo, že jí taky parkovačky sotva svitěj oranžově:D Takže asi zejtra zajedu pro diody a bude se předělávat.