Spínač světel svítí oranžově?!?

lulinak3

Spínač světel svítí oranžově?!?

Příspěvek od lulinak3 »

Ahoj, poslednich cca 14 dni mame trchu problem s Felinou, nejdriv praskly obe zarovky na tlumeny, obe najednou, vymeneny, po tydnu praskly obe dalkovy najednou, zase vymeneny, pojistky v poradku, nevime cim to je, dobijeni taky v poradku a neprebiji to, ale na levy strane nam zacal ten vnejsi spinac na svetla svitit oranzove, jako by signalizoval nejakou zavadu, normalne sviti zelene.... v navodu nic neni, tusite nekdo co je za trabl?? Rok vyroby 2001, motor 1,3MPI, pravidelne servisovana bez "amaterskych" zasahu.... diky za informaci M.
Hazi - FK

Re: Spínač světel svítí oranžově?!?

Příspěvek od Hazi - FK »

To je zajímavé, zřejmě náhoda nebo nekvalitní žárovky. Jinak že svítí oranžově mohl se roztéxt ten zelený plast co je uvnitř vypínače, tudiž ti symbol podsvicuje pouze žárovka a tak je ta barva oranžová. Vypínač neumí signalizovat žádnou závadu.
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Taky mi to svítí oranžově....a ten vypínač vedle pro změnu vůbec:)
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Když sem překopaval podsviceni na modrou, tak ten vypínač protože svítí pořád měl ten zelenej plast dost rozteklej. Takže si myslim, že vy ho máte uplně. A že ti nesvítí ten vedle, tak to bue zřejmě žárovičkou. Překopej to na diody a máš to skoro na furt.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

aha takze u tech spinacu je jen jedna zarovka ktera prosvecuje ten plast se symbolem svetla? nikdy sem to nemel rozdelany tak nevim jestli tam nejsou pod tim dve diody a sviti ta dle stavu elektroinstalace... jinak napada vas cim to jeste muze bejt ze rupaj jak o zivot a vzdycky v paru? nekvalitnima to spis nebude, to by bylo hodne velka nahoda dvakrat za sebou... :-/ se uz bojime nekam jet...
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Jj je tam jen jedna obyč žárovka http://www.feliciaklub.cz/?id=r_vypinace (tady ho vidíš rozebranej). Pakliže dobejení a proud ve světlech je OK, tak to byly jen vadné žárovky.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

oki diky, tak to budeme pozorovat dal jestli tam neni nejakej zkrat nebo neco jestli prdnou potreti zase obe najednou.... dobijeni dneska mereno a dava to 14,38, snad nejsou v servisu trotlove a merili to v prislusnejch otackach.... sedm let v ni zarovka nepraskla co vim tak ted si to asi zacneme vybirat..... :-/
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Delší dobu mne štve, že mi polovina spínače světel svítí bíle a polovina zeleně. Už jsem se chystal na demontáž. Ještě že jsem zde zjistil, že musím napřed sehnat nový ten zelený plast.
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Myslim, že samotný plast budeš schánět težko. Dej tam zelené didy a máš to. nemuže se ti pak stát, že se ti tam něco rozteče. A cenou se vejdeš do 10Kč na vypínač.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Zelených diod mám v šuplíku hrst. Musel bych ale upravit oba vypínače, aby to svítilo stejně.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

já nakoupil diody zelený a červený se svítivostí takovou aby to vypadalo jako origo a bez problému.podle toho návodu co je tu jsem to předělal a mám klid.svítí to krásně a kdžy jsem ty vypínače rozdělával tak byly snad na třech vypínačích ty plasty rozteklý.mám červenou diodu na vypínači varovnejch světel,parkovaček a ostatní zelený.a ještě jsem si tam dodělal jeden origo ale mám v něm modrou diodu a svítí jen když mám zaplý neony :) a jelikož jsou modrý tak proto modrá dioda :lol:
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Xfanthom - FK

Příspěvek od Xfanthom - FK »

Výměna všech spínačů za led trvá pár hodin..... sice je to pěkná piplačka, ale vyplatí se :D nejzdlouhavější je asi domontáž spínače pak pohoďa
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Teď jsem na to koukal na své Feldě a mě napůl svítí tlačítko na hlavní světla. Manželce to na parkovačky. Asi ten plast teče fakt dost běžně.
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

JJ tečou celkem dost. Ja to mam u sebe celý předělaný na modro, takže ja jsem už v pohodě, ale teď jsem koukal u přítulkyně, když sem ji daval nový budíky a předělával podsvícení na bílo, že jí taky parkovačky sotva svitěj oranžově:D Takže asi zejtra zajedu pro diody a bude se předělávat.
Odpovědět