Ventil pri nadobke s aktivnym uhlim
-
harvi - FK
Ventil pri nadobke s aktivnym uhlim
ahojte vsetci
vie niekto podla coho je riadeny ventil pri nadobke s uhlim? je jasne, ze ho riadi riad. jednotka, ale rad by som vedel podla coho. Mam pocit, ze mi v poslednej dobe dost casto cvaka s frekvenciou 1-2x/sek (pocut to aj dnu v kabine a otravuje ma to). Myslel som, ze bude skor dlhsiu dobu otvorene resp. zavrete. Alebo je to vada toho ventilu a treba ho uz vymenit?
vie niekto podla coho je riadeny ventil pri nadobke s uhlim? je jasne, ze ho riadi riad. jednotka, ale rad by som vedel podla coho. Mam pocit, ze mi v poslednej dobe dost casto cvaka s frekvenciou 1-2x/sek (pocut to aj dnu v kabine a otravuje ma to). Myslel som, ze bude skor dlhsiu dobu otvorene resp. zavrete. Alebo je to vada toho ventilu a treba ho uz vymenit?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ventil pri nadobke s aktivnym uhlim
Cvakání je normální.
Podle čeho se to řídí to ví asi jenom programátor té řídící jednotky.
Podle čeho se to řídí to ví asi jenom programátor té řídící jednotky.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem si všiml, že mi to teď začalo cvakat, ale nevím jak dlouho to cvaká, jestli to je tou teplotou nebo čím. Je fakt, že nejvíc si toho všímám, když auto stojí po nastartování. Alena chodu motoru ani na spotřebě jsem nezaznamenal rozdíl, tak to asi nechám a nebudu to řešit, mám najeto teprve 72 tisíc km, tak to snad neodešlo. 
-
harvi - FK
no na spotrebu ani chod to vplyv nema, len mi lezie na nervy to cvakanie, ked je v aute ticho 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Si pust víc nahlas rádio 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ty asi nemáš manželku, co já bych dal za to, kdyby bylo v autě ticho.harvi píše:no na spotrebu ani chod to vplyv nema, len mi lezie na nervy to cvakanie, ked je v aute ticho
Rádio to jistí.
-
harvi - FK
jj, to s tym radiom aj pouzivam, ked idem sam
ale ked idem s priatelkou tak tomu moc peckovat nemozem... a nastastie mi do riadenia nekeca (musela by ist potom pesi
)
-
stifler1 - FK
Naco sluzi ta nadobka c rienym uhlik? Aky ma vyznam?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nádobka s aktivním uhlím slouží ke snížení emisí . Odvětrávání nádrže je vedeno do ní a vypařující se uhlovodíky by se tam měli zachytit.
Obsahuje granulované dřevěné uhlí které zachycuje výpary z palivového systému.
Obsahuje granulované dřevěné uhlí které zachycuje výpary z palivového systému.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

Benzín z odvětrání nádrže, který se zachytí na povrchu aktivního uhlí, si pak přisává motor do sacího potrubí. Přisávání ovládá řídící jednotka motoru otevíráním elektroventilu u nádržky s aktivním uhlím, a to podle momentálních provozních podmínek chodu motoru.
je možné že mi ten ventil běží pořád?ne je třeba 1 za 5minut
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
On neběží jednou za pět minut. Někdy prostě cvaká, většinou ale ne.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zkusil bych to zde na Feldaklubu v bazaru 
-
yamahar6 - FK
Cvakání filtru normální není, když cvaká, tak je v háji.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Teď si nejsem jistý, jaký filtr máš na mysli. Tohle vlákno je o elektromagnetickém ventilu u nádobky s aktivním uhlím. Ventil cvaká běžně a cvakat má. Dá se s ním dokonce zacvakat pomocí diagnostiky.
-
ernesto25 - FK
Zdravím potřeboval bych poradit, nefunguje mi ventil nádobky s aktivním uhlím když změřím napětí na konektoru tak je 12V při zapnutým zapalování. Když připojím ventil napětí klesne na 0,když sem na konektor připojil odpor 7kilo ohm napětí kleslo na 3V.
Nevěděl by někdo kde muže bejt chyba?
Nevěděl by někdo kde muže bejt chyba?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Při zapnutém zapalování ventil otevřený není. Otevírá ho řídící jednotka při nastartovaném motoru za nespecifikovaných podmínek. Napíchni to na diagnostiku. Tou se dá ventilem zacvakat a pak můžeš i ověřit funkci + měřit napětí.
-
Bobrisek
- Kontaktovat uživatele:
Ano, co jsem mel moznost slyset, tak ventil cvaka opravdu kazdemu.. Ja ho slysim nejzretelneji pri 80km/h a zarazenem 5. prevodovem stupni. Stále mne ale trápí vysoká hlučnost motoru. Neslysim zadne klepani ani vibrace, ale spise takove to bzuceni, jako u motoru s kompresorem.. Nemohlo by to bejt zpusbony trebas malym tlakem palivovyho cerpadla, nebo celkove spatnym prisunem paliva??