Zvuky od výfuku

ThomasHK - FK

Zvuky od výfuku

Příspěvek od ThomasHK - FK »

U origo výfuku se mi při studeným motoru ve vyšších otáčkách ozývá takový kovový rezonování. Zní to, jako by to šlo zepředu, nevím v čem by mohl být problém. Napadá někoho nějaká možná příčina?
Jurka - FK

Re: Zvuk, který je navíc

Příspěvek od Jurka - FK »

může to být něco vilnýho v řazení nebo ti řazení cinká o výfuk nebo drnčí ty ségrovky co drží silntbloky výfuku nebo to může být i netěsnost výfuku...třebas i vadnej kat to může dělat nebo silentbloky motoru.. moc moc příčin může být... zkrátka musíš hledat a vylučovat
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

asi tak jak popisuje kolega, jako první bych vyměnil těsnění mezi díly výfuku a podívej se na první díl výfuku (svody co jsou od motoru) někdy tam vypadne ta jedna z těch matic a piští to....
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
ThomasHK - FK

Ok, mrknu na to. Jeden znamy mi zas rikal posledni dil vyfuku, ze je starsi a moh by se casem pricpat, ale ja mam fakt pocit, ze to jde jasne zepredu. Pri toceni motoru do otacek na neutral to dela min, pak pri kazdym rychlostnim stupni v urcitejch otackach se ozve, kdyz se jde jeste vic pak do otacek, zase ztichne. Vzdycky tech prvnich 10 minut jizdy a pak je uplne ticho...uvidime no, vlezu pod to.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Mě třeba teď trošku víc "brumlá" auto od doby co jsem řešil převodovku a podbný věci a asi se občas trošku čaplo za výfukový svody, takže se nejspíš pohnul takový ten pletenec co je hned za svodama na prvním dílu s katem. Je nějakej trochu načatej na spodní straně a má některý ty vlákna v tom pletenci už prasklý, takže tama asi trošku uniká ten netlumený zvuk z motoru. Takže jsem teď jako nějakej tuner pomalu :D , ale není to naštěstí tak strašný. Spíše to fakt jen změnilo zvuk do větší hloubky trochu. Jinak vždycky když jsem tyhle pletence hledal v etce nebo manuálech, tak jsem to nikdy nenašel. Nevíte někdo označení?
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

No tak to co píšeš o těch cca 10min, někdy to opravud dělá poslední díl výfuku, když je vevnitř "rozsypanej"
ThomasHK - FK

No takze by to mohlo byt v tom, ja jen prave nechapu, ze se mi porad zda, ze ten zvuk jde zepredu...je to mozny? mozna ze to rezonuje a proto se to zda odpredu... uvidim, na jare ten posledni dil asi vymenim, to zas takova palka neni.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Právě že zadní díl pokud je špatnej rezonuje až dopředu!!! fakt to tak je, poslední díl do 1000kč
ThomasHK - FK

No tak pak to tak bude a ten mechanik mel pravdu. Ok, takze vymena posledniho dilu, sem rad, ze by to nemelo byt nic vetsiho, tak dikes ;)
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Ale znáš to, néžeto vyměníš a bude to dělat a pak mě zastřelíš :) - ale tenhle problém jsem řešil na dost Feldách a většinou to tak bylo, doporučuju ale pokud ti bude měnit ten zadek tak at rovnou vymění i ty těsnění co jsou mezi každým výfukem, je to pár korun a budeš mít jistotu a at koukne na ty matky na prvním dílu, klidně kup nové, 1ks cca 8kč.. papačau 8-)
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

ThomasHK píše:U origo výfuku se mi při studeným motoru ve vyšších otáčkách ozývá takový kovový rezonování. Zní to, jako by to šlo zepředu, nevím v čem by mohl být problém. Napadá někoho nějaká možná příčina?
Ahojda!
Mám stejný problém. To samé kovové drnčení jako popisoval kolega. Mám kombíka 1.6-ku a sváry, které drží ten ochranný plech na katu, už odpadly a ten plech je připásanej kolem dokola katu dvěmi kovovými páskami. Původní majitel to vyřešil takto. Myslím, že to zvoní přávě tohle. Když jsem jel s Feldou na evidenčku tak jsem poprosil mechanika, aby se mi mrknul na výfuk. Myslel jsem, že praskl svár u lambdy, ale nic tam nenašel. Výfuk je OK a nikde žádná prasklina. Prostřední díl a koncový díl jsou nové tak nevím ale doufám, že není vadný kat!!!
Taky si pod to lehnu a budu hledat. Někdy to dělá, někdy ne...
gerrik - FK

Příspěvek od gerrik - FK »

Ty vogo, mně to dělá taky, a taky prostřední a zadní díl jsou nové. A taky je zajimavý že to dělá jen hradečákům :D . Ten kat byl venku při výměně tlumčů, byl ok, tak nevím.
Monstrak - FK

Příspěvek od Monstrak - FK »

Mě to dělá zvuk jako by se sypaly kovový piliny z vejfuku. Kouknul jsem na svody, jestli nejsou praský, taky na středovej vejfuk a je to OK. Tak na to peču
luke.bean - FK

Příspěvek od luke.bean - FK »

zpátky k tématu.. tenhle kovový rezonující zvuk dělal rozsypaný katalizátor.. a když se vysype jeho obsah,dá se to prázdný na auto,to je teprve rezonující zvuk :lol: :lol:
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

mě to dělá taky a jsem z prahy takže tady to bude asi taky nějaký zakletý :lol: ne ale co jsem já na to koukal tak to dělá katalizátor,jde to z něj,asi nejspíš je vysipanej vevnitř a to dělá ten kovovej zvuk.mě to dělá v rozmezí 2200otáček až nějaký 3000otáček a někdy i dýl podle toho kolik mám plynu a jak je zatíženej motor. :(
ještě nějakou chvíli na to kašlu ale budu to muset pak řešit.kámošovi nedávno shořela od katalizátoru celá felicie :( ale je fakt že ten hňup neměl v autě hasičák ten já aspoň mám.ikdyž kdo ví jestli by mi byl co platnej.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: zvuky od výfuku

Příspěvek od 103457 »

Buď je vypálenej kat a v něm chrastí keramická vložka nebo to dělá ta velká segrovka, co drží silentblok výfuku
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

Jestli se Ti neutrhl závěs výfuku co je přivařený zespod auta na podlahu. Mě to tenkrát uhnilo na favoritu a ten závěs držel jen v tom silentbloku na středu. Jak se výfuk klepal tak mi to ťukalo do podlahy :lol: Lehnul jsem pod auto a bylo to jasný. Vyvrtal jsem do toho závěsu dvě díry a samořeznými šrouby připevnil zpět...
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

většinou mi to klepalo o plechový kryt nádrže...
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Tohle zjistí sám.. Stačí hodit oko pod auto a hned víš na čem jsi..
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

na čem, spíš pod čim :D
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Mě chrastil přímo pajšl ve výfuku. Pořád jsem citoval co mi chrastí pod autem, když jedu po dlažbě.
Pak mi proreznul prostřední díl výfuku a už když jsem ho vyndaval, tak mi to bylo jasný. Vnitřek se v něm sypal sem a tam.
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Pod čím a na čem.. :D
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

Mě to dělá to samí akorít já už to mám docela extrém poslední měsíc.mám totálně vysipanej prostřední a zadní díl vejfuku,prorezlý nejsou ale když vezmu za koncovku a zalomcuju s ní do stran tak slyšim jak se to rachotí v zadnim dílu a když jsme vlezl pod auto a poklepal na střední díl tak v něm to taky dost chrastí.z katu se nic neozývá tak snad doufám že bude vpoříádku a pokud ne no tak ho co nešjvíc vymlátim ať se neucpe a v září jdou oba díly nový(prostřední a zadní díl) na kat prdim ten kdyžtak a6 za dva roky pře technickou.Kupuju výfuky zásadně u Tylla a tam mě vyjdou oba díly dohromady na 1280kč což je paráda. ;)
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

Zkus při tom drnčení chňapnout po šajtře a zavenglat sňou. Tohle mi právě děljí vylógrované uložení v řazení.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

Řazení mám komplet nový ;)
Legolas19 - FK

Silne drnceni pri rozjezdu

Příspěvek od Legolas19 - FK »

cau kluci

dneska mi zacalo delat u auta ze když se rozjizdim oziva se silny drnceni z pod auta dela to jen na rozjezd a pak když dam treba dvojku a z malych otacek to rozjizdim a pak to nedela je to celkem hukot ale nemam tucha z kama to jde vypada to nejak v oblasti katalizatoru podle zvuku dela to i když polechtam plyn na volnobeh nebo když startuju
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

vlez pod auto a zahybej s vyfukem všemi směry
Legolas19 - FK

Příspěvek od Legolas19 - FK »

ted sem tam byl rachoti o ve vyfuku nekde mezi katem a svodama ale nic tam nevidim
ThomasHK - FK

Re: Zvuky od výfuku

mam uplne stejny problem... pri rozjezdu vyfuk dost zadrnci a po ohrati uz je uplny ticho... pri jizde mi prijde, ze je slyset o jedno "bzuceni" navic jestli muze byt nekde neco povoleneho nebo nevim...spotreba v pohode, vykon taky... tak nevim no...posledni dil je novy, tak nevim jestli nejde do kytek stredni nebo neco ve predu
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Mě to dělaly díly výfuku, když nebyly dostatečně utažený, dokud se neohřály. Takže moje rada zní, dotáhnout spony a použít trochu pasty na výfuk ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
JoS

Příspěvek od JoS »

Taky záleží na motorizaci.Já mám u 1,6 vevnitř ulomený jeden vlnovec a aby to ukrutně nedrnčelo,musím si pohrát s natočením celého výfuku a přihnutím gumových závěsů.Taky někdy drnčí ten děrovaný plech pod katem,který 1,3 naštěstí nemá.
ThomasHK - FK

no zkusim za nej vzit, az bude teplo, ted bych nerad neco ulomi :D jinak je to 1.3BMM, ale chci dat vse doporadku, nez ji budu prodavata a tyhle zvuky mi vadi :hlava:
Odpovědět