Zvuky od výfuku
-
ThomasHK - FK
Zvuky od výfuku
U origo výfuku se mi při studeným motoru ve vyšších otáčkách ozývá takový kovový rezonování. Zní to, jako by to šlo zepředu, nevím v čem by mohl být problém. Napadá někoho nějaká možná příčina?
-
Jurka - FK
Re: Zvuk, který je navíc
může to být něco vilnýho v řazení nebo ti řazení cinká o výfuk nebo drnčí ty ségrovky co drží silntbloky výfuku nebo to může být i netěsnost výfuku...třebas i vadnej kat to může dělat nebo silentbloky motoru.. moc moc příčin může být... zkrátka musíš hledat a vylučovat
asi tak jak popisuje kolega, jako první bych vyměnil těsnění mezi díly výfuku a podívej se na první díl výfuku (svody co jsou od motoru) někdy tam vypadne ta jedna z těch matic a piští to....
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
ThomasHK - FK
Ok, mrknu na to. Jeden znamy mi zas rikal posledni dil vyfuku, ze je starsi a moh by se casem pricpat, ale ja mam fakt pocit, ze to jde jasne zepredu. Pri toceni motoru do otacek na neutral to dela min, pak pri kazdym rychlostnim stupni v urcitejch otackach se ozve, kdyz se jde jeste vic pak do otacek, zase ztichne. Vzdycky tech prvnich 10 minut jizdy a pak je uplne ticho...uvidime no, vlezu pod to.
-
smazany clen - FK
Mě třeba teď trošku víc "brumlá" auto od doby co jsem řešil převodovku a podbný věci a asi se občas trošku čaplo za výfukový svody, takže se nejspíš pohnul takový ten pletenec co je hned za svodama na prvním dílu s katem. Je nějakej trochu načatej na spodní straně a má některý ty vlákna v tom pletenci už prasklý, takže tama asi trošku uniká ten netlumený zvuk z motoru. Takže jsem teď jako nějakej tuner pomalu
, ale není to naštěstí tak strašný. Spíše to fakt jen změnilo zvuk do větší hloubky trochu. Jinak vždycky když jsem tyhle pletence hledal v etce nebo manuálech, tak jsem to nikdy nenašel. Nevíte někdo označení?
No tak to co píšeš o těch cca 10min, někdy to opravud dělá poslední díl výfuku, když je vevnitř "rozsypanej"
-
ThomasHK - FK
No takze by to mohlo byt v tom, ja jen prave nechapu, ze se mi porad zda, ze ten zvuk jde zepredu...je to mozny? mozna ze to rezonuje a proto se to zda odpredu... uvidim, na jare ten posledni dil asi vymenim, to zas takova palka neni.
Právě že zadní díl pokud je špatnej rezonuje až dopředu!!! fakt to tak je, poslední díl do 1000kč
-
ThomasHK - FK
No tak pak to tak bude a ten mechanik mel pravdu. Ok, takze vymena posledniho dilu, sem rad, ze by to nemelo byt nic vetsiho, tak dikes 
Ale znáš to, néžeto vyměníš a bude to dělat a pak mě zastřelíš
- ale tenhle problém jsem řešil na dost Feldách a většinou to tak bylo, doporučuju ale pokud ti bude měnit ten zadek tak at rovnou vymění i ty těsnění co jsou mezi každým výfukem, je to pár korun a budeš mít jistotu a at koukne na ty matky na prvním dílu, klidně kup nové, 1ks cca 8kč.. papačau 
-
slegrusik - FK
Ahojda!ThomasHK píše:U origo výfuku se mi při studeným motoru ve vyšších otáčkách ozývá takový kovový rezonování. Zní to, jako by to šlo zepředu, nevím v čem by mohl být problém. Napadá někoho nějaká možná příčina?
Mám stejný problém. To samé kovové drnčení jako popisoval kolega. Mám kombíka 1.6-ku a sváry, které drží ten ochranný plech na katu, už odpadly a ten plech je připásanej kolem dokola katu dvěmi kovovými páskami. Původní majitel to vyřešil takto. Myslím, že to zvoní přávě tohle. Když jsem jel s Feldou na evidenčku tak jsem poprosil mechanika, aby se mi mrknul na výfuk. Myslel jsem, že praskl svár u lambdy, ale nic tam nenašel. Výfuk je OK a nikde žádná prasklina. Prostřední díl a koncový díl jsou nové tak nevím ale doufám, že není vadný kat!!!
Taky si pod to lehnu a budu hledat. Někdy to dělá, někdy ne...
-
gerrik - FK
Ty vogo, mně to dělá taky, a taky prostřední a zadní díl jsou nové. A taky je zajimavý že to dělá jen hradečákům
. Ten kat byl venku při výměně tlumčů, byl ok, tak nevím.
-
Monstrak - FK
Mě to dělá zvuk jako by se sypaly kovový piliny z vejfuku. Kouknul jsem na svody, jestli nejsou praský, taky na středovej vejfuk a je to OK. Tak na to peču
-
luke.bean - FK
zpátky k tématu.. tenhle kovový rezonující zvuk dělal rozsypaný katalizátor.. a když se vysype jeho obsah,dá se to prázdný na auto,to je teprve rezonující zvuk

- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
mě to dělá taky a jsem z prahy takže tady to bude asi taky nějaký zakletý
ne ale co jsem já na to koukal tak to dělá katalizátor,jde to z něj,asi nejspíš je vysipanej vevnitř a to dělá ten kovovej zvuk.mě to dělá v rozmezí 2200otáček až nějaký 3000otáček a někdy i dýl podle toho kolik mám plynu a jak je zatíženej motor. 
ještě nějakou chvíli na to kašlu ale budu to muset pak řešit.kámošovi nedávno shořela od katalizátoru celá felicie
ale je fakt že ten hňup neměl v autě hasičák ten já aspoň mám.ikdyž kdo ví jestli by mi byl co platnej.
ještě nějakou chvíli na to kašlu ale budu to muset pak řešit.kámošovi nedávno shořela od katalizátoru celá felicie
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: zvuky od výfuku
Buď je vypálenej kat a v něm chrastí keramická vložka nebo to dělá ta velká segrovka, co drží silentblok výfuku
-
slegrusik - FK
Jestli se Ti neutrhl závěs výfuku co je přivařený zespod auta na podlahu. Mě to tenkrát uhnilo na favoritu a ten závěs držel jen v tom silentbloku na středu. Jak se výfuk klepal tak mi to ťukalo do podlahy
Lehnul jsem pod auto a bylo to jasný. Vyvrtal jsem do toho závěsu dvě díry a samořeznými šrouby připevnil zpět...
-
Collin - FK
Tohle zjistí sám.. Stačí hodit oko pod auto a hned víš na čem jsi..
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Mě chrastil přímo pajšl ve výfuku. Pořád jsem citoval co mi chrastí pod autem, když jedu po dlažbě.
Pak mi proreznul prostřední díl výfuku a už když jsem ho vyndaval, tak mi to bylo jasný. Vnitřek se v něm sypal sem a tam.
Pak mi proreznul prostřední díl výfuku a už když jsem ho vyndaval, tak mi to bylo jasný. Vnitřek se v něm sypal sem a tam.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
Mě to dělá to samí akorít já už to mám docela extrém poslední měsíc.mám totálně vysipanej prostřední a zadní díl vejfuku,prorezlý nejsou ale když vezmu za koncovku a zalomcuju s ní do stran tak slyšim jak se to rachotí v zadnim dílu a když jsme vlezl pod auto a poklepal na střední díl tak v něm to taky dost chrastí.z katu se nic neozývá tak snad doufám že bude vpoříádku a pokud ne no tak ho co nešjvíc vymlátim ať se neucpe a v září jdou oba díly nový(prostřední a zadní díl) na kat prdim ten kdyžtak a6 za dva roky pře technickou.Kupuju výfuky zásadně u Tylla a tam mě vyjdou oba díly dohromady na 1280kč což je paráda. 
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Zkus při tom drnčení chňapnout po šajtře a zavenglat sňou. Tohle mi právě děljí vylógrované uložení v řazení.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
Řazení mám komplet nový 
-
Legolas19 - FK
Silne drnceni pri rozjezdu
cau kluci
dneska mi zacalo delat u auta ze když se rozjizdim oziva se silny drnceni z pod auta dela to jen na rozjezd a pak když dam treba dvojku a z malych otacek to rozjizdim a pak to nedela je to celkem hukot ale nemam tucha z kama to jde vypada to nejak v oblasti katalizatoru podle zvuku dela to i když polechtam plyn na volnobeh nebo když startuju
dneska mi zacalo delat u auta ze když se rozjizdim oziva se silny drnceni z pod auta dela to jen na rozjezd a pak když dam treba dvojku a z malych otacek to rozjizdim a pak to nedela je to celkem hukot ale nemam tucha z kama to jde vypada to nejak v oblasti katalizatoru podle zvuku dela to i když polechtam plyn na volnobeh nebo když startuju
-
Legolas19 - FK
ted sem tam byl rachoti o ve vyfuku nekde mezi katem a svodama ale nic tam nevidim
-
ThomasHK - FK
Re: Zvuky od výfuku
mam uplne stejny problem... pri rozjezdu vyfuk dost zadrnci a po ohrati uz je uplny ticho... pri jizde mi prijde, ze je slyset o jedno "bzuceni" navic jestli muze byt nekde neco povoleneho nebo nevim...spotreba v pohode, vykon taky... tak nevim no...posledni dil je novy, tak nevim jestli nejde do kytek stredni nebo neco ve predu
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Mě to dělaly díly výfuku, když nebyly dostatečně utažený, dokud se neohřály. Takže moje rada zní, dotáhnout spony a použít trochu pasty na výfuk 
Taky záleží na motorizaci.Já mám u 1,6 vevnitř ulomený jeden vlnovec a aby to ukrutně nedrnčelo,musím si pohrát s natočením celého výfuku a přihnutím gumových závěsů.Taky někdy drnčí ten děrovaný plech pod katem,který 1,3 naštěstí nemá.
-
ThomasHK - FK
no zkusim za nej vzit, az bude teplo, ted bych nerad neco ulomi
jinak je to 1.3BMM, ale chci dat vse doporadku, nez ji budu prodavata a tyhle zvuky mi vadi